• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Dakgoten kunt u eenvoudig schoonmaken door het vuil er met een schepje uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, takjes en ander groen. Spoel vervolgens met een tuinslang de goot even goed door en verwijder eventueel hardnekkig vuil met een spons. Het schoonmaken van een dakgoot voorkomt verstopping van uw waterafvoer. Wovar raadt daarom aan om uw dakgoot minimaal 1 keer per jaar te reinigen. 

Bij Wovar heeft u keuze uit verschillende typen dakgoten uit verschillende materialen. De (gecoat) stalen dakgoot kent een levensduur van maar liefst 25 jaar, heeft een zeer luxe uitstraling en past uitstekend bij uw huis of tuinhuis, deze zit in de hoogste prijsklasse. De verzinkte dakgoot kent ook een levensduur van maar liefst 25 jaar en heeft een iets minder luxe uitstraling dan de stalen goot, deze zit in met betrekking tot prijs in de middenklasse.  De kunststof goten hebben een iets kortere levensduur en zijn wat eenvoudiger waardoor die iets voordeliger zijn dan de stalen en verzinkte uitvoering. Voor de precieze prijzen verwijzen wij u naar de productpagina´s.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wovar Dakgoten

Bent u op zoek naar een fraai en stevige dakgoot voor uw hemelwaterafvoer? Bij Wovar hebben wij diverse oplossingen in verschillende soorten, maten en kleuren. De dakgoten van Wovar zorgen bijvoorbeeld voor een goede waterafvoer van uw tuinhuis, blokhut of andere overkappingen. Met een dakgoot voorkomt u eventuele schade aan uw constructie. De wind kan namelijk het water van uw dak tegen de wanden van uw constructie blazen, vooral voor hout kan dit schade opleveren. Een dakgoot voorkomt deze problemen.

Wovar levert dakgoten in twee materialen, namelijk zinken dakgoten die als groot voordeel hebben dat deze een zeer lange levensduur kennen (van maar liefst 40 jaar!) en de populaire PVC dakgoten die zeer voordelig zijn. Behalve complete goten kunt u uiteraard ook de losse onderdelen bij ons bestellen indien u dat wenst. Voor uw gemak hebben wij in de productpagina's een duidelijk overzichtje wat u nodig heeft per type dak zodat u altijd het juiste besteld.

Een dakgoot dient er natuurlijk voor om hemelwater af te voeren. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een modern en strak aangezicht van uw overkapping of tuinhuis. Maar welke kiest u? Hieronder leggen we de voor- en nadelen uit van de verschillende soorten goten.

Zinken dakgoot

Een zinken goot (ook soms verzinkte goot genoemd) is gemaakt van verzinkt staal, deze type dakgoot is zeer populair in Nederland vanwege de levensduur. Deze zinken goot komt doorgaans alleen in een halfronde variant waarbij de circa 125 mm brede variant het meest populaire is. Behalve de levensduur kent deze type goot nog enkele voordelen ten opzichte van een PVC dakgoot of een stalen dakgoot:

 • Zeer snelle en eenvoudige reparatie 
 • Kan ter plaatse gebogen, geknipt en gesoldeerd worden waardoor deze altijd op maat is
 • Zeer luxe uiterlijk

PVC dakgoot

Een dakgoot gemaakt van kunststof (PVC) is de meest voorkomende soort dakgoot in Nederland, deze kunt u in allerlei breedtes, kleuren in zowel halfrond (mastgoot) als vierkant (bakgoot) kopen. Deze populariteit is te danken aan de prijsstelling, een dakgoot van PVC is namelijk voordeliger dan een verzinkte of stalen dakgoot. Behalve de prijs kent dit type dakgoot nog enkele voordelen ten opzichte van een zinken of stalen dakgoot:

 • Sneller en eenvoudiger te monteren
 • Sterk, hierdoor is deze goed bestand tegen krassen en deuken die kunnen ontstaan tijdens transport
 • Beter bestand tegen zuren dan zink of staal
 • Beschikbaar in meer kleuren, maten en vormen

Dakgoot bestellen

Bestel uw dakgoot voordelig bij Wovar. Wovar levert zowel complete dakgoten als de losse onderdelen binnen 24 uur. Hierdoor kunt u snel aan de slag en uw overkapping, blokhut of tuinhuis afmaken. Bij ons bent u altijd gegarandeerd van uitstekende prijzen, zakelijk kunt u van nog meer voordeel genieten met een zakelijk account. Zo krijgen Bouwbedrijven, hoveniers en andere klusbedrijven profiteren een extra korting en hebben ze toegang tot een handig order overzicht.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk ook bij ons naar de overige producten binnen ons Dak & Gevel assortiment.