• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Dakgoten kunt u eenvoudig schoonmaken door het vuil er met een schepje uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, takjes en ander groen. Spoel vervolgens met een tuinslang de goot even goed door en verwijder eventueel hardnekkig vuil met een spons. Het schoonmaken van een dakgoot voorkomt verstopping van uw waterafvoer. Wovar raadt daarom aan om uw dakgoot minimaal 1 keer per jaar te reinigen. 

Bij Wovar heeft u keuze uit verschillende typen dakgoten uit verschillende materialen en dus verschillende prijsklassen. De prijs van een nieuwe dakgoot is dus afhankelijk van welk materiaal u kiest en wat de lengte is dat u nodig hebt. De voordeligste keus is de PVC dakgoot, deze kent een levensduur van circa 25 jaar. In een wat hogere prijsklasse zit de zinken goot die een levensduur heeft van maar liefst 40 jaar.

Bij Wovar leveren wij complete goten (die u zelf bij elkaar kunt shoppen) en losse onderdelen. Om het voor u eenvoudiger te maken hebben wij voor elke type goot voor elke type dak een handig overzicht gemaakt waardoor u eenvoudig kunt zien wat u nodig heeft. Zie ook de onderstaande tabellen:

Zinken dakgoot

Product Lessenaarsdak Zadeldak Vierhoek
Dakgoot (1.70 m) 1 per 170 cm 1 per 170 cm 1 per 170 cm
Gootbeugel 4 per 170 cm 8 per 170 cm 4 per 170 cm
Verstelhoek (10° - 40°) 4 per 170 cm 8 per 170 cm 4 per 170 cm
Eindkappen 2 4 0
Verbindingsstuk #Dakgoten - 1 (#Dakgoten -1) * 2 (#Dakgoten - 1) * 2
Hoekstuk 0 0 4
Uitloop 1 of 2 (>10 m) 2 of 4 (>10 m) 2
Afvoerbuis (1.70 m of 80 cm) 1 of 2 (>10 m) 2 of 4 (>10 m) 2
Bocht (67°) 3 of 6 (>10 m) 6 of 12 (>10 m) 6
Buisbeugel 2 of 4 (>10 m) 4 of 8 (>10 m) 4

PVC dakgoot

Product Lessenaarsdak Zadeldak Vierhoek
Dakgoot (1.72 m) 1 per 172 cm 1 per 172 cm 1 per 172 cm
Gootbeugel 4 per 172 cm 8 per 172 cm 4 per 172 cm
Verstelhoek (10° - 20° & 25° - 35°) 4 per 172 cm 8 per 172 cm 4 per 172 cm
Eindkapje rechts 1 2 0
Eindkapje links 1 2 0
Verbindingsstuk #Dakgoten - 1 (#Dakgoten -1) * 2 (#Dakgoten - 1) * 2
Hoekstuk  0 0 4
Uitloop 1 of 2 (>10 m) 2 of 4 (>10 m) 2
Bladvanger 1 per uitloop 1 per uitloop 2
Afvoerbuis (172 cm) 2 3 3
Bocht (67°) 3 of 6 (>10 m) 6 of 12 (>10 m) 6
Buisbeugel 2 of 4 (>10 m) 4 of 8 (>10 m) 4
Buisverbinder 1 of 2 (>10 m) 2 of 4 (>10 m) 2

 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Dakgoten

Bent u op zoek naar een fraaie en stevige dakgoot voor uw hemelwaterafvoer? Bij Wovar hebben wij diverse oplossingen in verschillende soorten, maten en kleuren. De dakgoten van Wovar zorgen bijvoorbeeld voor een goede waterafvoer van uw tuinhuis, blokhut, overkappingen, schuurtjes en zelfs woningen. Met een dakgoot voorkomt u eventuele schade aan uw constructie. De wind kan namelijk het water van uw dak tegen de wanden van uw constructie blazen, vooral voor hout kan dit schade opleveren. Een dakgoot voorkomt deze problemen.

Wovar levert dakgoten in twee materialen, namelijk zinken dakgoten die als groot voordeel hebben dat deze een zeer lange levensduur kennen (van maar liefst 40 jaar!) en eenvoudig te bevestigen zijn en de populaire PVC dakgoten die een lange levensduur kennen (25 jaar), eenvoudig te installeren zijn en zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Behalve complete goten (zelf samen te stellen, zie de productpagina/FAQ's voor wat u allemaal nodig heeft) kunt u uiteraard ook de losse onderdelen bij ons bestellen. Voor uw gemak hebben wij in de productpagina's een duidelijk overzichtje wat u nodig heeft per type dak zodat u altijd het juiste besteld.

Deze dakgoten komen in lengtes van 170 cm (zinken goot) en 172 cm  (PVC goot) met een 170 cm (zowel zinken als PVC) afvoerbuis of een 80 cm afvoerbuis (alleen zinken) waardoor u geniet van lagere verzendkosten en levering binnen 24 uur. U kunt eenvoudig deze goten verlengen door gootdelen te verbinden met de verbindingsstukken. Indien u een net iets kortere goot nodig heeft kunt u deze eenvoudig op maat zagen met onze handzagen, voor onze zinken goot kunt u de metaalzaag gebruiken, voor de PVC goten raden wij u onze universele handzaag aan. 

De uitloop van beide goten klemt u eenvoudig om de goot heen, hiermee verbindt u de bochten en de afvoerbuis om het water af te voeren. Deze afvoerbuis heeft een diameter van 60 mm (PVC) of 87 mm, u kunt eenvoudig een gat zagen in de dakgoot om het water af te voeren met een gatzaag, wij raden een TCT gatzaag aan van 55 mm voor de PVC dakgoot en een 83 mm bi-metalen gatzaag aan voor de zinken goot. Om te voorkomen dat bladeren uw afvoer verstopt raden wij het gebruik van een boldraadrooster aan, hiermee blijft het blad in de goot liggen en zorgt u voor optimale afvoer van het water. U dient wel met enige regelmaat bladeren uit uw goot te verwijderen om de doorstroom van regenwater te garanderen.

Een dakgoot dient er natuurlijk voor om hemelwater af te voeren. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een modern en strak aangezicht van uw overkapping of tuinhuis. Maar welke kiest u? Hieronder leggen we de voor- en nadelen uit van de verschillende soorten goten.

 

Alle voordelen van een zinken goot op een rijtje

Een zinken goot (ook soms verzinkte goot genoemd) is gemaakt van verzinkt staal, deze type dakgoot is zeer populair in Nederland vanwege de langere levensduur dan de klassieke PVC goten. Deze zinken goot komt doorgaans alleen in een halfronde variant waarbij de circa 125 mm brede variant het meest populaire is. Behalve de levensduur kent deze type goot nog enkele voordelen ten opzichte van een PVC dakgoot of een stalen dakgoot:

 • Zeer snelle en eenvoudige reparatie, scheuren/lekken kunnen eenvoudig worden gesoldeerd of gerepareerd met butylband.
 • Kan ter plaatse gebogen, geknipt en gesoldeerd worden waardoor deze altijd op maat is
 • Zeer luxe uiterlijk ten opzichte van de klassieke PVC dakgoot

De 5 voordelen van een PVC goot

Een dakgoot gemaakt van kunststof (PVC) is de populairste dakgoot in Nederland, u komt deze veel tegen bij tuinhuisjes, carports, overkappingen en schuren. Deze populariteit is te danken aan de prijsstelling, een dakgoot van PVC is namelijk voordeliger dan een verzinkte of stalen dakgoot. Behalve de prijs kent dit type dakgoot nog enkele voordelen ten opzichte van een zinken of stalen dakgoot:

 • Sneller en eenvoudiger te monteren dan zinken of stalen dakgoten
 • Sterk, hierdoor is deze goed bestand tegen krassen en deuken die kunnen ontstaan tijdens transport
 • Beter bestand tegen zuren dan zink of staal
 • Beschikbaar in meer kleuren, maten en vormen - zo heeft u altijd de perfecte dakgoot voor u

Dakgoot bestellen

Bestel uw dakgoot voordelig bij Wovar. Wovar levert zowel complete dakgoten als de losse onderdelen binnen 24 uur. Hierdoor kunt u snel aan de slag en uw overkapping, blokhut of tuinhuis afmaken. Bij ons bent u altijd gegarandeerd van uitstekende prijzen, zakelijk kunt u van nog meer voordeel genieten met een zakelijk account. Zo krijgen Bouwbedrijven, hoveniers en andere klusbedrijven profiteren een extra korting en hebben ze toegang tot een handig order overzicht.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk ook bij ons naar de overige producten binnen ons Dak & Gevel assortiment.