Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Schuurpapier

Voor u gaat schilderen, zorgt u ervoor dat het te schilderen materiaal goed opgeschuurd is. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht op het opppervlak en mag dus zeker niet vergeten worden voor u gaat schilderen. Voor het ruw maken van de ondergrond gebruikt u schuurpapapier. Schuurpapier wordt onderverdeeld in verschillende klasses, gebaseerd op de grootte van de korrel. Hoe lager de korrelgrootte is, hoe groffer het schuurpapier. En andersom geldt dus ook dat hoe lager de korrelwaarde is, des te fijner is het schuurpapier. Voor het meest strakke eindresultaat werkt u altijd van grof naar fijn.

Een handige tip voor bij het schuren is om van te voren de ondergrond even te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond schoon wordt en er geen vuil in het materiaal wordt geschuurd. 

Schuurpapier kopen? Wovar levert schuurblokken, schuurollen, schuurpads en schildersponzen direct uit voorraad. Schuurpapier nodig voor een grote klus? Bekijk dan eens ons schuurblok in combinatie met een schuurrol, om zo een betere houvast te hebben tijdens het schuren. 

Wanneer u begint met verven, is het nodig eerst de ondergrond te schuren. Of u nou een balk, een kast of een kozijn gaat schuren, bij Wovar vindt u de juiste schuurmaterialen om met de hand te schuren. Om de keuze te maken voor het juiste schuurpapier, kijkt u naar de korrelgrootte van het schuurpapier. Deze grootte wordt aangeduid met een getal. Hoe hoger deze is, hoe fijner het schuurpapier is. 
 De korrelgrootte van schuurpapier is onderverdeeld in de volgende klasses:
Grof (korrel 60-80): voor het zwaardere schuurwerk als verwijderen van roest of oude verflagen.
Middel-grof (korrel 80-120): voor het opschuren van oude verflagen en fijn schuren voor het schilderen.
Fijn (korrel 120-180): opschuren van oude verflagen en tussen lagen in, bijvoorbeeld schuren van grondverf.
Zeer fijn (korrel > 200): voor het opschuren tussen verflagen in of het schuren van laklagen.