CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Schuurpapier

Voor u gaat schilderen, zorgt u ervoor dat het te schilderen materiaal goed opgeschuurd is. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht op het opppervlak en mag dus zeker niet vergeten worden voor u gaat schilderen. Voor het ruw maken van de ondergrond gebruikt u schuurpapapier. Schuurpapier wordt onderverdeeld in verschillende klasses, gebaseerd op de grootte van de korrel. Hoe lager de korrelgrootte is, hoe groffer het schuurpapier. En andersom geldt dus ook dat hoe lager de korrelwaarde is, des te fijner is het schuurpapier. Voor het meest strakke eindresultaat werkt u altijd van grof naar fijn. Bij Wovar kunt u terecht voor allerlei soorten schuurpapier, voor onder meer handmatig en machinaal gebruik.

Schuurpapier voor schuurmachine; schuur schijven

Schuurschijven, ook rond schuurpapier genoemd, zijn ronde schijven schuurpapier die worden gebruikt in combinatie met een schuurmachine. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en worden voornamelijk toegepast op hout of metaal om verf, lak of beits te verwijderen. Bovendien beschikken de schuur schijven over een handig klittenbandsysteem, waardoor ze eenvoudig te verwisselen zijn.

Schuurbanden 

Schuurbanden zijn lusvormige riemen die worden gebruikt op een bandschuurmachine. Hiermee worden vaak grote oppervlakken geschuurd op hoog tempo. Vanwege de linnen basis van de schuurbanden zijn ze sterk en zullen ze niet snel breken. De schuurbanden zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en afmetingen, zodat er voor iedere machine een passende schuurband verkrijgbaar is.

Schuurpads

De schuurpads van Wovar zijn in verschillende vormen, korrelgroottes en afmetingen te verkrijgen. Ze worden voornamelijk gebruikt om metaal, hout en kunststof te egaliseren. Schuurpads zijn uitgerust met gaten, zodat overtollig stof direct afgezogen kan worden. Bij ons vindt u schuurpads voor handpalm-, multitool- en vlakschuurmachines. De schuurpads worden geleverd in sets van 5 stuks en zijn bovendien verkrijgbaar in een mixset van 15 stuks.

Schuurblokken 

Met behulp van onze schuurblokken kunt u ook plaatsen die lastig te bereiken zijn schuren. Vanwege het flexibele schuurblokje kunt u tussen naden en voegen schuren. Vandaar dat deze blokken vaak gebruikt worden bij het restaureren van oude meubels. De schuurblokken zijn zowel droog als nat te gebruiken en kunnen achteraf uitgewassen worden. Hierdoor kunt u de schuurblokjes van Wovar vaker dan eenmaal gebruiken.

Een handige tip voor bij het schuren is om van te voren de ondergrond even te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond schoon wordt en er geen vuil in het materiaal wordt geschuurd. Hiervoor kunt gebruikmaken van onze reinigingsdoekjes. Deze vindt u in de categorie kit accessoires

Korrelgrootte kiezen

Wanneer u begint met verven, is het nodig eerst de ondergrond te schuren. Of u nou een balk, een kast of een kozijn gaat schuren, bij Wovar vindt u de juiste schuurmaterialen om met de hand te schuren. Wij leveren in alle maten schuurpapier die wij voeren altijd keuze in de korrelgrootte. Om de keuze te maken voor het juiste schuurpapier, kijkt u naar de korrelgrootte van het schuurpapier. Deze grootte wordt aangeduid met een getal. Hoe hoger deze is, hoe fijner het schuurpapier is.

De korrelgrootte van schuurpapier is onderverdeeld in de volgende klasses:

  • Grof (korrel 40-80): voor het zwaardere schuurwerk zoals het verwijderen van roest of oude verflagen.
  • Middel-grof (korrel 80-120): voor het opschuren van oude verflagen en fijn schuren voor het schilderen.
  • Fijn (korrel 120-180): voor het opschuren van oude verflagen en tussen lagen in, bijvoorbeeld bij het schuren voor een laag grondverf.
  • Zeer fijn (korrel > 200): voor het opschuren tussen verflagen in of het schuren van laklagen. 

Schuurpapier online bestellen

Bestel uw schuurpapier vandaag nog bij Wovar voor een scherpe prijs! Hoveniers, klusbedrijven en gelijksoortige ondermeningen in de bouw- en tuinsector profiteren bij Wovar van extra voordelen met een zakelijk account. Zakelijke klanten krijgen onder andere een vaste korting en een handige bestelgeschiedenis. Meld u zich dus snel aan!

Is schuurpapier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook eens onze categorie met gereedschaps accesssoires. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor uw klus!