• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Thermo olie

Met Thermo olie bedoelen wij olie die geschikt is voor thermisch gemodificeerd hout, ook wel thermohout genoemd. Thermisch hout is hout dat is voorbehandeld met een speciale stoombehandeling. Dit is een unieke vorm van hout behandelen, waardoor het hout enorm wordt verduurzaamd. Hierdoor kan het meerdere duurzaamheidsklassen stijgen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Europees naaldhout zoals Lariks, Essen en Grenen, ineens dezelfde duurzaamheid kan krijgen als hardhout. Helaas beschermt thermische modificering niet tegen vergrijzing. Daarvoor is alsnog een behandeling nodig met een goed product anders zal het hout snel grijs gaan worden.

Is uw hout al vergrijsd? Gebruik dan één van onze ontgrijzers om het hout weer op kleur te brengen.

12 producten
Sorteren op voorraad
1-12 van de 12 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wanneer u thermisch gemodificeerd hout (ook wel thermowood) wilt behandelen tegen vergrijzing, is het wel belangrijk dat u het juiste product kiest. Als eerste is het belangrijk om te weten dat thermowood niet zomaar te behandelen is met iedere beits of olie. Sterker nog, het beitsen van thermowood raden wij volledig af. Er zijn ontzettend veel verhalen bekend, waarbij de beits simpelweg weer van het hout af komt zetten na enkele weken of maanden. Een ander veel voorkomend probleem bij het beitsen van thermisch gemodificeerd hout, is dat er vlekken ontstaan die vrijwel niet meer te verwijderen zijn. Maar wat is dan wel een goede oplossing? Het gebruiken van de juiste olie. 

Thermisch gemodificeerd hout behandelen

De reden dat u altijd voor een olie dient te kiezen, is omdat thermohout nog de neiging heeft om 'uit te zweten'. Tijdens de thermobehandeling die het hout is ondergaan, zijn er veel stoffen in het hout gekomen. Na verloop van tijd willen veel van deze stoffen het hout weer verlaten. Wanneer er dan een dikke laag beits op zit, kunnen deze stoffen geen kant op. Het resultaat? Vlekken, loslatende beits en kleurverschillen. Een olie kent dit probleem niet, omdat een goede olie het hout namelijk nog laat ademen. Hierdoor kan het rustig uit zweten. Daarnaast trekt een olie diep in het hout en zorgt het voor bescherming en kleurverdieping van binnenuit. 

Welke olie is geschikt op thermohout?

Het is belangrijk om te weten dat niet elke olie geschikt is voor thermohout. Gebruik dan ook enkel olie die specifiek getest is op thermohout. De Woca olie is hier een mooi voorbeeld van. Woca exterior oil beschermt het hout extra tegen vocht en brengt daarnaast ook kleurpigment aan. Dat laatste beschermt het hout tegen vergrijzen. Goede voorbeelden van populaire kleuren van Woca zijn hazelnoot, walnoot, Teak en Merbau. Echter zijn er nog meer dan 10 andere kleuren Woca olie verkrijgbaar in onze webshop.  Let wel op: de kleur naturel bevat erg weinig pigment en beschermt dan ook minimaal tegen vergrijzing. De andere kleuren doen dit vele malen beter!

Thermo olie bestellen

U bestelt uw thermo olie gemakkelijk en snel in de webshop van Wovar. Wij kunnen razendsnel leveren in heel Nederland en België, maar ook ver daar buiten. Wilt u liever de olie zelf komen ophalen? Geen Probleem. Wij zijn gevestigd in Groningen. Naast snelle levering, vindt u bij ons ook een eerlijke prijs. In de meeste gevallen zijn wij namelijk goedkoper dan de bouwmarkt bij u in de buurt. Twijfel dus niet langer en bestel uw thermo olie gemakkelijk en snel bij Wovar!