Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:

Wovar Dakshingles

Veelgestelde vragen

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn dakbedekkingsmaterialen welke veel worden gebruikt voor schuurtjes, blokhutten en tuinhuisjes. De dakshingles zijn decoratief en zeer populair, doordat ze gemakkelijk zijn aan te brengen. Normale dakpannen leggen duurt langer en is ingewikkelder. De shingles zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. U kunt ze dus mooi laten aansluiten bij uw tuin. Het materiaal van de shingles is zeer licht. De constructie waarop de shingles moeten worden geplaatst kan dus ook een stuk lichter zijn en dus goedkoper.

Hoe leg je dakshingles?

Het is de bedoeling om de dakshingles te laten verspringen, zodat ze mooi om en om liggen. U kunt de shingles op maat snijden met een stanleymes of tapijtmes. Gebruik asfaltnagels om de shingles to monteren. Deze hebben een grote kop en daardoor een hoog klembereik. Door de grote kop hebt u maar een paar nagels nodig om 1 stuk dakshingle te leggen. We raden aan om onderaan het dak te beginnen met het leggen van de dakshingles. Ook de nok van het dak kunt u bedekken met dakshingles. U snijdt de shingles eenvoudig in losse stukken om deze later overdwars op de nok te bevestigen. Ook hierbij dient u de shingles elkaar te laten overlappen. U kunt alle dakshingles nog steviger bevestigen door na het leggen een beetje kit aan te brengen. 

Hoe lang gaan dakshingles mee?

Dakshingles zijn zeer goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het bitumen materiaal is waterdicht en kan tevens tegen vorst en hitte. Daarnaast zijn de shingles roestbestendig en blijven ze stevig liggen, ook bij harde wind. Doordat dakshingles tegen vele weersomstandigheden kunnen, gaan ze zeer lang mee en zijn ze dus zeer duurzaam.