CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Dakshingles

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Dakshingles

De trend vanuit Verenigde Staten en Canada is na vele jaren overgekomen naar Europa, dakshingles als dakbedekking voor zowel tuinhuisjes als woningen. Maar wat zijn dakshingles en waarom zijn ze zo populair? Dakshingles zijn dakleien gemaakt van bitumen (u kent dit wellicht als het materiaal waar ook dakleer van wordt gemaakt) en komen in allerlei vormen, maten en kleuren. 

Vanwege dat deze shingles gemaakt zijn van bitumen zijn ze waterdicht, uv-bestendig, duurzaam en voordelig. Deze combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat ze uitermate geschikt zijn voor tuinhuizen, carports, overkappingen, garages en zelfs woningen. Dakshingles komen in allerlei vormen, maten en kleuren waardoor er ongeacht uw smaak altijd een soort is die aan alle wensen voldoet. Een bijkomend voordeel is dat ze vrij eenvoudig zelf te verwerken zijn waardoor u snel zelf een dak met dakshingles kunt bedekken. Let er wel op dat u dakshingles alleen kunt toepassen op hellende (schuine) daken vanaf 15 graden.

Onze dakshingles komen in twee types, namelijk de rechte variant (in drie kleuren) en een beverstaart variant (in twee kleuren). De (klassiek) rechte variant is de populairste in Europa en wordt gezien als dé standaard dakbedekking voor tuinhuisjes. Deze leveren we in modern zwart, klassiek rood of natuur bruin. De beverstaart is een modernere vrije vorm shingle. Deze lijkt 'frisser' en geeft uw tuinhuisje of woning een moderne look. De beverstaart komt in modern zwart en klassiek rood. U kunt ook beide varianten combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld een dak bedekken met de beverstaart variant en de nokstukken maken van de rechte variant. Dit steekt zeer mooi af en zorgt voor een extra strakke look. 

Legging

Dakshingles kunt u vlot en eenvoudig zelf, zonder enige eerder ervaring of expertise, zelf leggen op uw nieuwe tuinhuis, overkapping of op uw woning. Hieronder geven we een kort overzicht wat u allemaal nodig heeft en leggen we in een paar makkelijk te volgen stappen uit hoe u de shingles zelf kunt plaatsen.

Benodigdheden:

 • Stanleymes om de dakshingles op maat te snijden
 • Asfaltnagels verzinkt 3x20
 • Een kit geschikt voor bitumen ondergronden om de dakshingles steviger te bevestigen
 • Een waterpas of winkelhaak om de dakshingles op de juiste hoogte te bevestigen en recht af te snijden.
 • Een vlakke, stof en watervrije houten onderconstructie. OSB of MDF leent zich hier perfect voor.

Leg instructies:

 • Bereid de starter strip voor, dit doet u door alle tabs van een dakshingle in de lengte correct af te snijden met een stanleymes ter hoogte van de tab insnijding. Dit is de basis die u legt aan de onderkant van uw dak.
 • Snijd een halve tabs in de breedte af en vernagel deze halve tabs ingekorte starter strips links onderaan, dit doet u met 4 asfaltnagels. Vervolgens kunt u de rest van de starter strips onderaan plaatsen.
 • Begin links met de dakshingle en leg deze aan de zijkant en onderkant gelijk met de reeds aangebracht starter strip. 
 • Maak deze vast met nagels, wij raden een gebruik aan van 4 stuks per shingle. Dankzij de grote kop en daardoor hoge klembereik zit de shingle goed vast en is de kans op scheuren minimaal. Zorg ervoor dat de nagel minstens 25 mm buiten de randen van de shingle zit.
 • Voor een nóg steviger bevestiging werk de randen af met een beetje bitumenkit
 • Vervolgens werkt u van links naar rechts, zorg ervoor dat de shingles in half tabs verband worden gelegd.
 • Pak de tweede en volgende rijen shingles en laat deze halftabs verspringen zodat ze mooi om en om liggen. 
 • Voor het afwerken dient u nokstukken (ook wel nokvorsten genoemd) te maken.
 • U kunt eenvoudig hiervoor de tabs van een complete dakshingle los snijden in de volledige breedte zodat u 3 gelijke stukken heeft. U kunt ongeveer 8 a 9 meter nokvorsten halen uit 1 pak van 3 m2 dakshingles. Pro tip: gebruik voor een nóg mooier resultaat de dakshingles recht. 
 • Bepaal de dominante windrichting.
 • U plaatst vervolgens de zelfgemaakte nokstukken in dezelfde richting van de dominante windrichting en bevestig daarna deze stevig met de asfaltnagels. Deze methodiek voorkomt opwaaiing van de dakshingles.

Levensduur dakshingles

Dakshingles staan erom bekend dat ze aardig lang mee gaan. Dit komt doordat ze zeer goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het bitumen materiaal is waterdicht en kan bovendien tegen vorst en hitte. Daarnaast zijn de shingles roestbestendig en blijven ze stevig liggen, ook bij harde wind. Doordat dakshingles tegen vele weersomstandigheden kunnen, gaan ze zeer lang mee (maar liefst 20 jaar) en zijn ze dus zeer duurzaam. 

Ook kunt u met periodiek (elke 3 tot 5 jaar) onderhoud de levensduur nog verder verlengen. U gebruikt hiervoor een goed bitumen dakcoat. Deze dakcoating voorkomt uitdroging van de dakshingles waardoor de shingles langer mee gaan. Uitdroging kan namelijk ontstaan doordat de zon door uv-straling de olie in het bitumen aantast. Hierdoor kunnen de shingles uitdrogen wat de kwaliteit en levensduur aantast.

Voordelig dakshingles in huis

Bestel vandaag nog dakshingles bij Wovar om de beste kwaliteit tegen bodemprijzen snel geleverd te krijgen. Indien u op maandag - donderdag voor 16:00 besteld heeft u dakshingles de volgende werkdag al in huis. Heeft u een bouw- of klusbedrijf? Dan kunt u van nog meer Wovar voordelen profiteren met een zakelijk account. Zo krijgt u een persoonlijke kortingscode voor zakelijke korting op al uw bestellingen die u plaatst en heeft u een handig orderoverzicht.