CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Vloeibaar rubber

6 producten

Vloeibaar rubber

Vloeibaar rubber is een uniek product. Het rubber is namelijk nog vloeibaar in de verpakking. Wanneer u deze aanbrengt en laat drogen, zal het opdrogen tot een sterke, waterdichte en flexibele coating. Dit maakt het een veel gebruikt product op allerlei verschillende ondergronden en met allerlei verschillende doelen. Van het afdichten van randen tot het repareren van dakgoten en het beschermen van houten palen. Bij Wovar kunt u kiezen uit vloeibaar rubber zwart, wit en grijs. Daarnaast leveren wij vloeibaar rubber in een verpakking van 750ml en maar liefst 5 liter!

Op zoek naar meer producten die u specifiek kunt gebruiken voor uw dak? Neem dan een kijkje in ons assortiment dakcoating

Vloeibaar rubber is een relatief nieuw product dat steeds populairder wordt. Het rubber kan gebruikt worden voor talloze ondergronden en vele doeleinden. De populairste toepassingen zullen wij hieronder apart toelichten. Bij Wovar vindt u vloeibaar rubber in 3 verschillende kleuren, namelijk zwart, grijs en wit. Wit is vooral populair om esthetische redenen, maar ook omdat het zonlicht weerkaatst.

Kieren dichten

Vloeibaar rubber kan perfect gebruikt worden om lekkages te voorkomen en te stoppen. Kieren, gaten en barsten kunnen makkelijk gedicht worden met het vloeibare rubber. Roer het geheel goed door en breng aan met een kwast. Goed laten drogen en klaar is kees! Houd hierbij wel een laagdikte van minimaal 2 mm aan voor een waterdicht en flexibel resultaat. Dit voorkomt eventuele barsten in de toekomst!

Houten palen in de grond beschermen

Wanneer u houten palen in de grond gaat plaatsen, dan krijgt u te maken met vochtgerelateerde problemen. Vocht trekt namelijk vanuit de grond razendsnel in het hout. Dit kan funest zijn voor uw hout. Hierdoor ontstaan namelijk schimmels en houtrot. Zo wordt het hout lelijk en gaat het zelfs kapot. Door de onderkant van de palen in te smeren met vloeibaar rubber, voorkomt u dat vocht in het hout trekt. Dit verlengt de levensduur van uw houten palen met vele jaren! Wij adviseren daarom altijd om uw houten palen in de grond te voorzien van een laag vloeibaar rubber. Meer info vindt u in onze blog: Houten palen in de grond beschermen.

Waterdichte bak maken

Vloeibaar rubber wordt ook veel gebruikt bij het afdichten en waterdicht maken van manden en bakken. Denk bijvoorbeeld aan een plantenbak. Door de bodem goed dicht te smeren met vloeibaar rubber, heeft u geen last meer van water dat uit de manden of bakken lekt. Vloeibaar rubber kan eigenlijk bij elke klus gebruikt worden, wat het tegenhouden van vocht betreft. 

Alle voordelen van vloeibaar rubber op een rijtje:

 • Uv-bestendig
 • Bestand tegen extreme temperatuurschommelingen
 • Milieuvriendelijk product
 • Oplosmiddelvrij
 • Waterdicht en luchtdicht
 • Zijdeglans (zwart) en Eiglans (Wit en Grijs)
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren!
 • Gaat ongeveer 10 jaren mee