Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Borderranden

Zoekt u cortenstaal borderranden voor in uw tuin? Cortenstaal is duurzaam door de speciale behandeling en heeft die fraaie luxe roestige kleur. Wovar levert cortenstaal kantopsluiting, maar ook van verzinkt staal en in het zwart. Naast de verschillen in uiterlijk zijn de borderranden van Wovar ook flexibel. Hierdoor buigen deze kantopsluitingen zeer eenvoudig waardoor u prachtige bochten kunt maken. Dit is handig bij bijvoorbeeld een kronkelend tuinpad. Uiteraard kunt u ook rechte cortenstaal borders in uw tuin maken met onze strips.

Borderranden van Wovar zijn multifunctioneel. Zo gebruikt u ze voor het opsluiten van grind, split en bloemperken. Daarnaast worden borderranden ook veel gebruikt voor bloembakken. De laatste jaren zien we ook steeds meer gazen opgesloten tussen borderranden. Hierdoor hoeft u nooit meer graskanten af te steken en behoudt u strakke lijnen. 

Cortenstaal borderrand

De populairste borderranden zijn onze cortenstaal borderrand 106 x 16 x 0.15 cm (LxHxD), deze zijn dus 16 cm hoog. Niet alleen hebben deze een prachtige roestvormige uitstraling, maar zijn ze bij Wovar ook nog eens super voordelig! Het plaatsen van onze borderranden is erg eenvoudig. Hieronder leggen wij u haarfijn uit hoe u dit doet. Kies uit de hoogtes 16, 22 en 40 cm.

De borderranden van Wovar worden geleverd in drie verschillende soorten. Namelijk borderrand zwart, corten staal borderrand en borderrand van verzinkt staal. U schuift deze eenvoudig in elkaar. Onze borderranden zijn 106 cm lang, 16 cm hoog en 1.5 mm dik. Dit maakt onze borderranden flexibel. Hierdoor kunt u de afboording ook in allerlei vormen buigen.

Cortenstaal sneller laten roesten

Uw Cortenstaal kan bij aankomst nog niet volledig verroest zijn. Het kan tot 6 weken duren voordat het oxidatieproces volledig tot zijn recht komt. Om de borderranden sneller te laten roesten bij aankomst, kunt u onderstaande tips hiervoor gebruiken:

- Ontvet het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijdert u de waslaag van het cortenstaal.

- Los drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water.

- De zoutoplossing giet u met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.

- Het cortenstaal begint binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren. U kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan azijn.

Borderrand staal plaatsen

Hoe plaats ik bijvoorbeeld borderranden van cortenstaal? Wij hebben hieronder in 5 simpele stappen weergegeven hoe u onze borderranden eenvoudig kan plaatsen in uw tuin.

  • Stap 1: Bepaal waar u de randen gaat gebruiken en reken het aantal meters dat u nodig heeft uit. Tip: U kunt ook rechte hoeken maken, door simpelweg een steen of een stuk hout te gebruiken bij het ombuigen (zie ook de gebruiksaanwijzing als foto bij elk product).
  • Stap 2: Graaf een sleuf in de grond op de plek waar u de Cortenstaal borderrand zou willen plaatsen. De diepte kunt u zelf bepalen, maar wij raden een diepte van circa 130 mm aan voor een mooie afwerking.
  • Stap 3: Plaats de borderranden in de sleuf en schuif ze in elkaar. Zet de borderranden aan elkaar vast door het lipje om te buigen.
  • Stap 4: Sla de pinnen vast in de grond met behulp van een rubberen hamer. Gebruik een waterpas om de borderranden waterpas te krijgen. Met hardhouten 6x6cm dikte piketpalen kunt u hoge borderranden verstegen.
  • Met een flex kunt u de borderranden desgewenst inkorten.
  • Stap 5: Vul de sleuf aan met bijvoorbeeld grind of grond. Dit is afhankelijk van waar u de borderranden voor gebruikt.

Wist u dat een borderrand ook wel kantopsluiting wordt genoemd? Naast het maken van verhoogde borders bouwt men hier ook prachtige plantenbakken mee!

Borderranden bestellen

Bestel borderranden van cortenstaal, van verzinkt staal of zelfs in het zwart voor de laagste prijs bij Wovar. Dankzij ze handige inschuifstukken is het monteren van Wovar borderranden super eenvoudig. Profiteer van onze hoge staffelkorting bij een bestelling van 20 stuks! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.