Bevestigt het, keer op keer!
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Borderranden

Zoekt u cortenstaal of kunststoffen borderranden voor in uw tuin? Dan bent u bij Wovar aan het goede adres. Cortenstaal is een duurzaam product door de speciale behandeling en heeft die fraaie luxe roestige kleur. Wovar levert ook borderranden staal, verkrijgbaar in het verzinkt staal en in het zwart. Tevens kunt u dus bij ons terecht voor kunststoffen borderranden, in verschillende kleuren. Zo kunt u de kleur mooi laten aansluiten op uw tuin. Zowel cortenstaal als kunststoffen borderranden zijn flexibel, waardoor u ook kronkelende tuinpaden en rondvormige bloemenperken van borderranden kunt voorzien. 

Borderranden van Wovar geven uw tuin een unieke en verzorgde uitstraling. Zo gebruikt u de randen voor het opsluiten van grind, split en bloemperken. Het gebruik van borderranden zorgt voor subtiele hoogteverschillen in uw tuin, wat een speels en ruimtelijk effect creëert. Kortom, met de borderranden van Wovar geeft u uw tuin een verzorgd uniek uiterlijk en het is tevens een duurzame keus. 

De borderranden van Wovar worden geleverd in verschillende soorten: cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, verzinkt stalen borderranden en kunststof borderranden. De zwarte, verzinkt stalen en cortenstaal borderranden schuift u eenvoudig in elkaar door het gemakkelijke schuif-systeem. Ieder type borderrand is flexibel, hierdoor kunt u de afboording ook in allerlei vormen buigen. De borderranden kunststof bestaan uit gehele rollen van 10 meter, welke u gemakkelijk zelf inkort. 

Cortenstaal border

Razend populair zijn onze cortenstaal borderranden. Door de prachtige roestkleur zorgen ze voor een mooie look in uw tuin. Deze kantopsluitingen van cortenstaal zijn bij ons exclusief verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes: 16 cm, 24 cm en 40 cm hoog.

Een cortenstaal borderrand wordt per stuk van 106 cm lang aangeboden. U schuift ze door het handige systeem eenvoudig in elkaar, waardoor het mogelijk is zelf in iedere lengte een cortenstaal border te leggen. Tevens zijn ze flexibel, hierdoor is het mogelijk zelf bochten en hoeken te maken. Naast het maken van verhoogde borders bouwt men hier ook prachtige cortenstaal plantenbakken mee.

Cortenstaal sneller laten roesten

Uw borderrand van cortenstaal kan bij aankomst nog niet volledig verroest zijn. Het kan tot 6 weken duren voordat het oxidatieproces volledig tot zijn recht komt. Om de cortenstaal borderrand tuin kantopsluiting sneller te laten roesten bij aankomst, kunt u onderstaande tips hiervoor gebruiken:

  • Ontvet het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijdert u de waslaag van het cortenstaal.
  • Los drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water.
  • De zoutoplossing giet u met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.
  • Het cortenstaal begint binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren. U kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan azijn.

Borderrand plaatsen

Hoe plaats ik zelf borderranden? Wij hebben hieronder in 5 simpele stappen weergegeven hoe u onze borderranden eenvoudig kan plaatsen in uw tuin. We nemen hiervoor de (corten)stalen borderranden als voorbeeld. 

  • Stap 1: Bepaal waar u de randen gaat gebruiken en reken het aantal meters dat u nodig heeft uit. Tip: U kunt ook rechte hoeken maken, door simpelweg een steen of een stuk hout te gebruiken bij het ombuigen (zie ook de gebruiksaanwijzing als foto bij elk product).
  • Stap 2: Graaf een sleuf in de grond op de plek waar u de Cortenstaal borderrand zou willen plaatsen. De diepte kunt u zelf bepalen, maar wij raden een diepte van circa 130 mm aan voor een mooie afwerking.
  • Stap 3: Plaats de borderranden in de sleuf en schuif ze in elkaar. Zet de borderranden aan elkaar vast door het lipje om te buigen.
  • Stap 4: Sla de pinnen vast in de grond met behulp van een rubberen hamer. Gebruik een waterpas om de borderranden waterpas te krijgen. Met hardhouten 6x6cm dikte piketpalen kunt u hoge borderranden verstegen.
  • Met een flex kunt u de borderrand tuin desgewenst inkorten.
  • Stap 5: Vul de sleuf aan met bijvoorbeeld grind of grond. Dit is afhankelijk van waar u de borderranden voor gebruikt.

Bovenstaande stappen volgt u ook voor het plaatsen van kunststof borderranden, alleen heeft u hier natuurlijk geen standaard pinnen aan de onderkant van de kantopsluiting. Hier raden wij aan speciale grondpinnen voor kunststof borderranden te bestellen. Daarnaast gaat het inkorten van de kunststof borderranden anders, doe dit met een sterk stanleymes. Tip: gebruik bij het inslaan van de kunststof randen een plankje die je bovenop de rand legt, dit maakt het plaatsen gemakkelijker. 

Kunststof Borderranden

Wovar levert ook borderranden tuin afscheidingen van kunststof in drie verschillende kleuren: groen, grijs en zwart. De kunststof kantopsluitingen zijn 15 cm hoog, 3 mm dik en leveren we op een complete rol van 10 meter. De randen voor het gazon zijn ook flexibel, waardoor u ze in iedere gewenste positie kunt leggen. Maak dus eenvoudig zelf bochten of hoeken. Ze zijn daarnaast volledig rot-bestendig, bestand tegen schokken en hoge temperatuurswisselingen, waardoor ze extreem lang meegaan. 

U plaatst de borderranden kunststof gemakkelijk met de bijbehorende grondpennen, zodat u zorgt voor voldoende stevigheid van de rand. 

Borderrand staal

Ook een veelvoorkomende soort is een metalen borderrand. Een metalen borderrand kan net die look geven waar u naar op zoek bent. Ze vindt u natuurlijk naar de cortenstaal borders ook de ijzeren borderrand in de kleuren grijs verzinkt en zwart. Een borderrand metaal is net als de cortenstaal kantopsluitingen eenvoudig in elkaar te schuiven, waardoor u eenvoudig een ijzeren borderrand plaatst. Een borderrand metaal is ijzersterk en zal door zijn mooie coating niet snel beschadigen. 

Borderranden bestellen

Bestel borderranden tuin rand van cortenstaal, verzinkt staal, zwart staal of kunststof voor de laagste prijs bij Wovar. Dankzij ze handige inschuifstukken is het monteren van Wovar borderranden super eenvoudig. Profiteer van onze hoge staffelkorting bij een bestelling van 20 stuks! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account

Veelgestelde vragen

Hoe een borderrand plaatsen?

Een borderrand is eenvoudig te plaatsen. Bepaal allereerst waar u de borderrand wilt plaatsen, zodat u u kunt bepalen hoeveel borderrand u nodig heeft. Graaf op de plek waar u de borderrand wilt hebben een sleuf in de grond. De borderranden van Wovar hebben pinnen van 8 cm. Voor optimale plaatsing graaft u een sleuf van ongeveer 13 cm. Zet de borderranden nu in de sleuf en schuif ze in elkaar, dit kunt u doen door het palletje aan de buitenkant aan het uiteinde van de borderrand om te buigen. Sla de pinnen goed vast in de grond met een rubberen hamer. Gebruik eventueel een waterpas om de randen mooi recht te krijgen. U kunt vervolgens de sleuf aanvullen met grind, zand of grond.

Waarom een borderrand gebruiken?

Borderranden zijn zeer populair omdat deze voor een unieke en moderne uitstraling zorgen in bijvoorbeeld uw voor- of achtertuin. Daarnaast kunt u ze zelf zeer makkelijk plaatsen. Daarnaast zijn de borderranden ook zeer functioneel, omdat ze uw grond of grind goed op hun plek houden. Dit zorgt voor een nette en zeer strakke uitstraling. 

Welke borderrand gebruiken?

U kunt bij Wovar verschillende soorten borderranden bestellen. Zo verkopen wij roestbruine Cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, maar ook verzinkte borderranden. Tevens hebben wij flexibele borderranden in het assortiment. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een kronkelend tuinpad. Kortom, de borderranden zijn zeer duurzaam, geven een verzorgd uiterlijk en houden uw grind, grond en gras op zijn plek. 

Hoe maak je een borderrand?

Het maken van een borderrand kan op verschillende manier en hangt af van welke soort borderrand u gebruikt. Kunststof borderranden worden geleverd op rollen van 10 meter en legt u dus in lengtes van 10 meter. (Corten)stalen borderraden leveren we per meter, deze schuift u eenvoudig in elkaar, waardoor u zelf de gewenste lengte aan borderranden legt. Maak op deze manier zelf uw borderrand. 

Zie voor plaatsing van een borderrand de vraag 'Hoe een borderrand plaatsen?'.