CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
BorderrandenTuin

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Borderranden

Zoekt u cortenstaal of kunststoffen borderranden voor in uw tuin? Dan bent u bij Wovar aan het goede adres. Cortenstaal is een duurzaam product door de speciale behandeling en heeft die fraaie luxe roestige kleur. Wovar levert ook borderranden staal, verkrijgbaar in het verzinkt staal en in het zwart. Tevens kunt u dus bij ons terecht voor kunststoffen borderranden, in verschillende kleuren. Zo kunt u de kleur mooi laten aansluiten op uw tuin. Zowel cortenstaal als kunststoffen borderranden zijn flexibel, waardoor u ook kronkelende tuinpaden en rondvormige bloemenperken van borderranden kunt voorzien. 

Cortenstaal kantopsluiting

Borderranden van Wovar geven uw tuin een unieke en verzorgde uitstraling. Zo gebruikt u de borderafscheiding voor het opsluiten van grind, split en bloemperken. Het gebruik van borderranden zorgt voor subtiele hoogteverschillen in uw tuin, wat een speels en ruimtelijk effect creëert. Kortom, met de borderranden van Wovar geeft u uw tuin een verzorgd uniek uiterlijk en het is tevens een duurzame keus. 

Flexibele borderranden

De borderranden van Wovar worden geleverd in verschillende soorten: cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, verzinkt stalen borderranden en kunststof borderranden. De zwarte, verzinkt stalen en cortenstaal borderranden schuift u eenvoudig in elkaar, met behulp van het gemakkelijke schuif-systeem. Ieder type borderrand is flexibel, waardoor u de afboording ook in allerlei verschillende vormen kunt buigen. De borderranden kunststof bestaan uit gehele rollen van 10 meter, welke gemakkelijk in te korten zijn. 

Cortenstaal border

De meest populaire borderranden zijn onze cortenstaal borderranden. Deze zijn voorzien van een prachtige roestkleur, welke zorgt voor een mooie look in uw tuin. Deze kantopsluitingen van cortenstaal zijn bij ons exclusief verkrijgbaar, in drie verschillende hoogtes: 16, 24 en 40 cm hoog.

Een cortenstaal borderafscheiding wordt per stuk van 106 cm aangeboden. U schuift de border in elkaar met behulp van het handige systeem. Zo kunt u in zelf cortenstalen border in iedere lengte leggen. De borders zijn ook flexibel, waardoor het mogelijk is zelf bochten en hoeken te maken. Naast het maken van verhoogde borders, bouwt met ook prachtige cortenstaal plantenbakken met het materiaal. 

De populairste borderranden zijn onze cortenstaal borderrand 106 x 16 x 0.15 cm (LxHxD), deze zijn dus 16 cm hoog. Niet alleen hebben deze een prachtige roestige uitstraling, maar zijn ze bij Wovar ook nog eens super voordelig! Het plaatsen van onze borderranden is erg eenvoudig. Hieronder leggen wij u haarfijn uit hoe u dit doet.

Cortenstaal sneller laten roesten

Uw borderrand van cortenstaal kan bij aankomst nog niet volledig verroest zijn. Het kan tot 6 weken duren voordat het oxidatieproces volledig tot zijn recht komt. Om de cortenstaal borderrand tuin kantopsluiting sneller te laten roesten bij aankomst, kunt u onderstaande tips hiervoor gebruiken:

 • Ontvet het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijdert u de waslaag van het cortenstaal.
 • Los drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water.
 • De zoutoplossing giet u met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.
 • Het cortenstaal begint binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren. U kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld azijn.  

Borderrand plaatsen

Hoe plaats ik zelf borderranden? Wij hebben hieronder in 5 simpele stappen weergegeven hoe u onze borderranden eenvoudig kunt plaatsen in uw tuin. We nemen hiervoor de (corten)stalen borderranden als voorbeeld.

 • Stap 1: Bepaal waar u de randen gaat gebruiken en reken het aantal meters dat u nodig heeft uit. Tip: U kunt ook rechte hoeken maken, door simpelweg een steen of een stuk hout te gebruiken bij het ombuigen (zie ook de gebruiksaanwijzing als foto bij elk product).
 • Stap 2: Graaf een sleuf in de grond op de plek waar u de Cortenstaal borderrand wilt aanbrengen. De diepte kunt u zelf bepalen, maar wij raden een diepte van circa 130 mm aan voor een mooie afwerking. 
 • Stap 3: Plaats de borderafscheiding in de sleuf en schuif ze in elkaar. Zet de borderranden aan elkaar vast door het lipje om te buigen. 
 • Stap 4: Sla de pinnen vast in de grond met behulp van een rubberen hamer. Gebruik een waterpas om de borderranden waterpas te krijgen. Met hardhouten 6x6 cm dikke piketpalen kunt u hoge borderranden verstevigen. Met een flex kunt u de borderrand tuin desgewenst inkorten.
 • Stap 5: Vul de sleuf aan met bijvoorbeeld grind of grond. Dit is afhankelijk van de toepassing van de borderranden.

Kunststof borderranden

Wovar levert ook borderranden van kunststof in vier verschillende kleuren: groen, grijs, taupe en zwart. De kunststof kantopsluitingen zijn 15 cm hoog, 3 mm dik en leveren we op een complete rol van 10 meter. Deze randen voor het gazon zijn ook flexibel, waardoor u ze in iedere gewenste positie kunt plaatsen. Maak dus eenvoudig zelf bochten of hoeken. Daarnaast zijn de randen volledig rotbestendig, bestand tegen schokken en hoge temperatuurswisselingen. Dit maakt de borderranden "duurzaam", omdat ze enorm lang meegaan. 

U plaatst de borderranden kunststof gemakkelijk met bijbehorende grondpennen. Dit zorgt voor extra stevigheid van de rand.

Borderrand staal

Een andere veelvoorkomende soort border, is de metalen borderrand. Een metalen borderrand kan net die look geven die u zoekt. Zo vindt u naast onze cortenstaal borders, ook de ijzeren borderrand in de kleuren grijs verzinkt en zwart. Een borderrand metaal is, net als de cortenstaal kantopsluitingen, eenvoudig in elkaar te schuiven. Hierdoor plaatst u eenvoudig een ijzeren borderrand. Een borderrand metaal is ijzersterk en zal door zijn mooie coating niet snel beschadigen. 

Gietranden en boomringen

Bent u op zoek naar een fraaie manier om de grond rondom uw bomen af te werken of om de aanvoer van regenwater naar de wortels van uw boom te bevorderen? Bekijk dan eens onze hoogwaarde cortenstaal boomringen en gietranden. Met gietranden en boomringen zorgt u niet alleen voor een mooie afwerking, maar beschermt u de boom tegen allerlei factoren, zoals bijvoorbeeld gras- of bosmaaiers. 

Borderranden bestellen

Bestel borderranden tuin rand van cortenstaal, verzinkt staal, zwart staal of kunststof tegen de laagste prijs bij Wovar. Dankzij de handige inschuifstukken, is het monteren van Wovar borderranden super eenvoudig. Profiteer van onze hoge staffelkorting bij een bestelling van bijvoorbeeld 20 stuks! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel, zoals korting, met een zakelijk account.

Wij bezorgen cortenstaal tuin randen bovendien in heel Nederland en België vrijwel altijd binnen 1 werkdag. Kies uit de hoogtes 16, 24 en 40 cm.