• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Tandveerringen

Tandveerringen zijn onmisbaar wanneer u een verbinding gaat maken met een bout en moer. De tandveerringen zorgen voor meer stevigheid en voorkomen dat bouten en moeren los komen te zitten. De vertanding zorgt ervoor dat, ook bij trilling, de bouten en moeren goed vast blijven zitten. In ons assortiment vindt u zowel verzinkte als RVS tandveerringen in de maten M6, M8, M10 en M12. 

Ook op zoek naar bijbehorende bouten en moeren? Neem een kijkje in ons gehele assortiment bouten

8 producten
Sorteren op voorraad
1-8 van de 8 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Tandveerringen zijn getande of gekartelde veerringen die door hun verende werking zorgen voor extra wrijving onder een moer, waardoor deze moeilijk door trillingen kan losdraaien.

Tandveerringen hebben een gekarteld of getand oppervlak, normale veerringen hebben een vlak oppervlak. Tandveerringen bieden extra grip door middel van het gekartelde oppervlak ten opzichte van normale veerringen. Doordat tandveerringen geen vlak oppervlak hebben, is het mogelijk dat de ondergrond van de constructie beschadigd raakt tijdens het aandraaien. Dit is niet het geval bij normale veerringen.

Werkt u met trillende of bewegende constructies? Dan kun je gebruik maken van tandveerringen. Deze zelfborende ringen zorgen er namelijk voor dat een moer of bout niet meer zomaar lostrilt, waardoor alles op zijn plek blijft zitten. Deze tandveerringen bieden meer grip dan normale veerringen.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Kartelringen

Tandveerringen worden ook wel kartelringen genoemd. Dat komt omdat tandveerringen veerringen zijn die beschikken over karteltjes. Deze karteltjes zorgen ervoor dat de sluitring niet los kan gaan zitten door trillingen en dergelijke. Dit kan vooral heel handig zijn als u een moer wilt vastdraaien op een oppervlakte die niet vlak is en/of parallel loopt aan de moer. Dit heeft als resultaat dat de moer minder wrijving heeft aan dat oppervlak en dus makkelijker los kan raken. 

Tandveerringen kopen

Met deze tandveerringen maakt u een ijzersterke constructie. Tandveerringen zorgen voor stevigheid. Bovendien voorkomen ze met hun tanden dat zowel de bout als de moer los kan raken. Bestel daarom zowel uw RVS als verzinkte tandveerringen bij Wovar voor de beste prijzen! Wovar is namelijk dé expert in bevestigingsmaterialen

Met een zakelijk account profiteert u van veel aantrekkelijke voordelen zoals 15% korting, een eigen contactpersoon en de mogelijkheid tot spoedlevering. Heeft u dus een bedrijf en wilt u hier graag gebruik van gaan maken? Maak dan vandaag nog geheel vrijblijvend een zakelijk account aan. 

Geeft u de voorkeur aan een ander type ringen? Kijk dan eens bij onze veerringen of onze sluitringen