Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Paalhouders Gepunt

In deze categorie vindt u gepunte paalhouders van verzinkt staal. Deze paaldragers kunt u dankzij de punt in de grond plaatsen en hier op een vierkante houten tuinpaal plaatsen. Vervolgens kunt u uw 7x7, 9x9, 12x12 of 15x15 cm houten paal op deze paalhouders monteren met onze tellerkopschroeven of paalhoudersschroeven van circa 4 cm lengte. Bij Wovar geldt, bestel uw gepunte paaldragers voor 22:00u en wij leveren de volgende dag bij u thuis. Zoekt u paalhouders met vlakke plaat voor montage op beton of uw terras, bekijk dan deze pagina

Paalhouders met punt plaatsen

Een paalhouder met punt is erg eenvoudig te plaatsen in bijvoorbeeld uw tuin. Hiervoor heeft u een aantal opties. Als eerste kunt u ervoor kiezen de gepunte paalhouder rechtstreeks in de grond te steken. Dit is de meest snelle, maar ook zwakste manier om puntpaalhouders te plaatsen. Als stevig alternatief, kunt u de gepunte paalhouder instorten. Hiervoor graaft u een kuil op de plek waar de paalhouder komt. Vervolgens stort u snelbeton in dit gat, waarna u de paal hierin aanbrengt. Wanneer het geheel is uitgehard, heeft u een enorm sterk bevestigingspunt voor uw palen. 

 

Voor paalhouders met punt voor 7x7, 9x9, 12x12 en 15x15 cm geldt dat u bij schuttingen waar veel wind staat ook dient te zorgen voor stormankers en schuine balken in de hoeken. Zo voorkomt u dat uw gepunte paalhouders bezwijken onder de druk. Dit wordt nog wel eens onderschat. Maar eerlijk is eerlijk, een paal in de grond is altijd steviger dan een ijzeren paalpunt in de grond.

Vergeet niet houtdraadbouten, slotbouten of tellerkopschroeven mee te bestellen om de balk te verankeren in de paalhouders.

Veelgestelde vragen

Hoe paalhouder plaatsen?

Een paalhouder met punt plaatst u eenvoudig door eerst een gat in de grond te graven. Vervolgens kunt u de paalhouder met paal in de grond slaan. Schep daarna het gat weer dicht. De benodigde diepte en de grootte van het gat verschilt en hangt af van de maat van de paalhouder zelf. Op de productpagina´s leest u hier meer over.