• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Draad
Voorraad
Prijs
tot

Stormankers

Gaat u een woning, overkapping of schuur maken? In sommige gevallen is het dan verstandig extra stormbeveiliging toe te voegen. Hiervoor kunt u gebruik maken van stormankers. Een stormanker, ook wel opwaaianker, zorgt voor extra constructiesterkte. Dit zorgt ervoor dat uw constructie zelfs bij harde wind roerloos op zijn plaats blijft staan. Storm en harde wind zijn geen zorg meer voor uw huis of overkapping. Het stormanker schroeft u aan de balken van uw dak en aan de muur. Dit zorgt voor een extra stevige verbinding van uw dak met de rest van de constructie. De stormankers lijken op trekankers en haakankers, waar hebben een draai van 90 graden halverwege het anker. Zo zorgt u voor een verbinding aan de zijkant van een balk met een dragende muur die haaks op de balk staat. 

Om uw stormanker zo goed mogelijk te laten werken, zorgt u voor een sterk bevestigingsmateriaal. Hierbij heeft Wovar verschillende mogelijkheden in het assortiment. Denk aan bijvoorbeeld tuinschroevenspaanplaatschroeven , slotboutenhoutdraadbouten of tellerkopschroeven. Met deze schroeven zit uw stormbeveiliging muurvast!

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

De vraag wat is een stormanker is eenvoudig te beantwoorden. Een stormanker is een metalen plaat waarmee u uw constructie kunt verstevigen. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld een opwaaiend dak tijdens een storm. Met deze metalen plaat kunt u het dak of uw balken aan uw muur of palen verankeren. 

Een stormanker bevestigen kunt u gemakkelijk zelf realiseren. Wel is het belangrijk om te weten dat de montage van een stormanker makkelijker is tijdens de bouw van uw constructie. Achteraf is dit ook mogelijk, maar zult u meer moeite moeten doen. Een stormanker schroeft u aan de (dwars)balken van uw dak of constructie. Vervolgens schroeft u dit anker aan de onderliggende muur, paal of balk, waarna u een ijzersterke verankering heeft. 

Stormankers, ook wel opwaaiankers vormen een stormbeveiliging bij harde wind. Zo voorkomt u van uw platte dak van uw woning, overkapping, garage of constructie afwaait. Met een stormanker kunt u een plat dak dus verstevigen tegen de krachten die op het dak werken bij harde wind. 

Opwaaiankers, beter bekend als stormankers, vormen stormbeveiliging van uw afdak of andere constructie. Tijdens een storm komen er veel krachten op uw dak, waardoor extra stevigheid in sommige gevallen wenselijk is. Voorkom dat uw constructie uit elkaar waait door een metalen plaat aan de constructie toe te voegen. 

Een stormanker plaatsen doet u met behulp van sterke verzinkte schroeven. U schroeft het opwaaianker aan uw dak of dwarsbalken, waarna u het onderste deel aan uw muur of paal vastschroeft. Zo zorgt u voor extra constructie stevigheid, wat erg belangrijk is tijdens bijvoorbeeld een storm. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Kies voor stormankers van hoge kwaliteit. Zorg met een stormanker voor extra beveilging tegen storm en harde wind. Stormankers van Wovar zijn gemaakt van verzinkt staal, wat de stormbeveiliging ijzersterk maakt.

Stormanker bevestigen

De montage van stormankers opwaaiankers is relatief eenvoudig. Het is het meest gemakkelijk om dit bij de bouw van uw overkapping op dak te doen. Mocht uw constructie al staan en wilt u deze achteraf verstevigen is dit ook mogelijk, echter is het dan lastiger de ankers mooi weg te werken. Een stormanker beschikt over een plaatwerk met schroefgaten, een bocht van 90 graden met daarna nog meer schroefgaten. Hierop volgt een haakse hoek met extra schroefgaten. Het deel met de haakse hoek kunt u boven op de balk vastschroeven, het plaatwerk er onder tegen de balk aan. Vervolgens schroeft u het deel na de bocht aan de muur of paal vast, waarna u verankering heeft gerealiseerd. De traditionele stormankers hebben schroefgaten van 4 en 9 millimeter. U kunt u zelf kiezen of u gebruik maakt van dikke bouten of verzinkt schroeven. Het stormanker kunt u voor schuine daken gebruiken, maar ook heel goed als stormankers plat dak. 

Opwaaiankers

Deze stormankers kunnen ook op andere plekken toegepast dan alleen bij een dak of overkapping. u kunt de stormankers ook gebruiken als opwaaiankers balklaag, stormankers balklaag. Zo zorgt u voor een versteviging van uw balken, waardoor de gehele constructiesterke toeneemt. Zo kunt u grote muren bijvoorbeeld verstevigen door balken te plaatsen en deze extra stevig vast te maken aan de muur. Dit ziet

Stormanker kopen

Bestel uw stormankers van Wovar, voor A-kwaliteit tegen scherpe prijzen. Wovar biedt op nagenoeg al haar producten aantrekkelijke staffelkortingen, waardoor u bij een grotere afname geniet van lagere prijzen. Voor onze zakelijke klanten hebben wij een zakelijk account. Hiermee komen bouw- en klusbedrijven bijvoorbeeld in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk aan een vaste zakelijke korting op een groot deel van ons brede assortiment. 

Is dit stormanker niet wat u zocht? Wovar heeft een breed assortiment balkhouders en hoekankers, met een verbinding die misschien beter bij uw klus past. Hier vindt u bijvoorbeeld onze populaire raveeldragers. Voor een pergola of overkapping kunt u ook gebruik maken van onze pergola verbindingselementen.