Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:

Wovar Deurdrangers

Deurdrangers zorgen ervoor dat een deur automatisch dichtvalt. Hiermee voorkomt u openstaande deuren en dus tocht. Deurdrangers zijn beschikbaar in verschillende formaten, voor ook verschillende formaten deuren. Bij deurdrangers is het belangrijk te kijken voor welke maximale deurbreedte deze geschikt is en wat de maximale draagkracht is. Hiermee kiest u eenvoudig de juiste deursluiting. 

Bestel deurdrangers van Wovar voor een scherpe prijs. Wovar levert deurdrangers uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers profiteren van extra voordeel met een zakelijk account zoals korting.

De deurdrangers zijn toepasbaar op zowel binnen- als buitendeuren. Deurdrangers zijn te verkrijgen in diverse varianten. Zo is er een trekveer model, welke de deur met het kozijn verbindt en de deur direct dichttrekt na opening. Verder is er een pen welke aan de buitenkant tegen de deur wordt gemonteerd en de deur terug duwt. Tot slot zijn er de sluitarmen welke aan de binnenkant worden gemonteerd en de deur ook zachtjes kunnen sluiten. Op deze manier creëert u een soort soft-close effect voor iedere deur. Wilt u dat de deur erg langzaam weer sluit? Ook dat is een mogelijkheid met deurdrangers. 

Deurdrangers worden meestal aan de bovenkant van de deur bevestigd. De sluiters voor deuren zijn eigenlijk altijd opgebouwd uit 2 delen; een die aan de deur wordt vastgemaakt en een deel die aan het kozijn wordt gemonteerd. Voor de montage in zachtere of geperse houtsoorten kan het verstandig zijn om deurdrangers te monteren met bouten, welke u door de hele deur heen schroeft. Voor hardhout of andere harde houtsoorten kunt u gebruik maken van de (vaak) meegeleverde schroeven.

De montage van een deurdranger is erg eenvoudig. Alles wat u nodig heeft zijn de meegeleverde schroeven, een hardhoutboor en een pozidrive 2 bitje. De boor vindt u terug bij onze hardhoutboren, het bitje bij onze bitjes. U plaatst de dranger aan de bovenkant van de deur, waarna u de plek van de montage ogen bepaalt. Omdat u hoogstwaarschijnlijk werkt met hardhout, is het verstandig de hardhoutboor erbij te pakken. teken met een pen of potlood waar deze zitten, waarna u de deurdranger weer neer kunt leggen. Boor met een klein hardhoutboortje kort voor, waarna u klaar bent voor de bevestiging. Door voor te boren krijgt u geen splinters in uw hout, waardoor uw kozijn in topconditie blijft.  

Video: hoe monteer je een deurdranger?

In onderstaande video leggen we haarfijn uit hoe u een deurvanger gemakkelijk zelf plaatst.

Wilt u liever zelf lezen? Lees dan onze blog, waar u kunt lezen hoe een deurdranger gemonteerd moet worden - Hoe monteer ik een deurdranger?

Veelgestelde vragen

Welke deurdranger heb ik nodig?

Wanneer u wilt dat uw deur vanzelf sluit dan kunt u gebruik maken van een deurdranger. Met de krachtige witte of grijze deurdranger van Wovar kunt u deuren van gemiddeld 40 kg sluiten. U kunt dit zelf bijstellen in het afsluitmechanisme. Met twee schroeven kunt u namelijk de sluitsnelheid en de scharniersnelheid nog handmatig aanpassen. Zo kunt u de deur bijvoorbeeld zonder al teveel kracht openen en sluit de deur weer langzaam. U kunt ook een deurveer gebruiken. Deze vering is verstelbaar op 4 verschillende standen. 

Hoe bevestig je een deurdranger?

U kunt een deurdranger monteren met schroeven, welke direct worden meegeleverd. U monteert de deurdranger op de deur zelf en op de deurpost. Op de productpagina´s kunt u lezen en zien hoe u een deurdranger precies kunt monteren. Tevens vindt u daar een handige montagevideo.