• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Op 1 set Flex Fence draaibare lamellen kunt u 14 planken plaatsen. Er worden 2 soorten schroeven meegeleverd, de ene is langer dan de andere (40mm en 25mm). Met de langere schroeven schroeft u de Flex Fence in het frame en met de kortere zet u de plankjes erop vast. Mocht u andere diktes planken gebruiken, zorg er dan voor dat u een bijpassende maat schroef bijbestelt. Monteer allereerst de lamellen op het frame en kort vervolgens de planken in op de juiste lengte. De Flex Fence draaibare lamellen van Wovar zijn geschikt voor planken met een maximale lengte van 180 cm. In de laatste stap monteert u de planken op de lamellen. Zorg ervoor dat de planken netjes boven elkaar komen, voor het beste resultaat. 

Het kan zijn dat u de draaibare lamellen in moet korten om deze precies in uw frame te laten passen. De lamellen zijn namelijk 165 cm lang. Mocht u een frame van 2 meter habben dan hebt u 2 stuks nodig, waarbij 1 moet worden ingekort. Geen zorgen, de RVS Flex Fence draaibare lamellen van Wovar kunt uzelf inkorten. Dit doet u heel eenvoudig met een ijzerzaag. 

Flex Fence draaibare lamellen kunt u op elk gewenst moment open en dichtdraaien. Op deze manier kunt u eenvoudig voor privacy zorgen in bijvoorbeeld uw overkapping of veranda. Daarnaast zijn de draaibare lamellen ook handig als zonwering. U zet ze eenvoudig dicht om lekker in de schaduw te zitten. De plankjes op de lamellen monteert uzelf. U kiest de kleur en het soort hout, welke het beste bij uw tuin past. U kunt de lamellen zowel in een wand monteren als in het dak van uw overkapping. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Flex Fence Draaibare Lamellen

Op zoek naar draaibare lamellen voor in de tuin? Wovar levert Flex Fence RVS draaibare lamellen in verschillende lengtes: 50 cm, 95 cm, 165 cm en 220 cm lang. Met de draaibare lamellen maakt u eenvoudig uw eigen draaibare schutting, draaibaar dak of eigen gemaakte draaibare afscheiding. De rails zijn gemaakt van RVS, waardoor ze niet roesten. Prachtig voor bij uw overkapping, veranda of tuinrand. De 220 cm lange draaibare lamellen zijn uniek in zijn soort en alleen bij Wovar verkrijgbaar.

U monteert eenvoudig geïmpregneerde grenen of glad geschaafde hardhouten schuttingplanken en zorgt binnen no-time voor uw eigen draaibare afscheiding. Voor de mooiste montage kiest u uit planken van 1.6 tot 1.8 cm dik en 14.5 cm breed. Wilt u uit de wind zitten of zonnestralen afschermen? Dan draait u de lamellen dicht. Wilt u juist liever genieten van de zon of een briesje? Dan zet u de draaibare lamellen open. 

Bestel uw draaibare lamellen uit voorraad bij Wovar en ontvang deze doorgaans binnen 24 uur. Maak gebruik van een unieke service: bij aanschaf van de 95 en 165 cm varianten draaibare lamellen profiteert u van gratis verzending in heel Nederland en België.

Alle sets Flex Fence worden geleverd inclusief schroeven om de rails mee vast te maken aan een (houten) staander. Voor het bevestigen van de planken raden wij aan verzinkte schroeven 3.0 x 16 mm bij te bestellen. Deze beschikken over de juiste lengte, waardoor ze niet door de planken heen komen. U vindt ze onder ons assortiment voldraadschroeven. Gebruikt u hardhouten planken? Zorg er dan voor dat u de planken even voorboort met een 2 mm dikke hardhoutboor. Deze vindt u onder ons aanbod hardhoutboren.

Welke planken kiezen voor verstelbare shutter?

We raden aan voor planken te kiezen die 1.6 cm tot 1.8 cm dik zijn. De meest ideale breedte van de plank is 14.5 cm, hiermee komt u tijdens het draaien altijd goed uit. De lengte van de planken bepaalt u natuurlijk zelf en hangt af van het gedeelte dat u wilt voorzien van draaibare shutters. Let er hierbij wel op dat de planken maximaal 180 cm lang mogen zijn. Het verschilt per systeem hoeveel planken u nodig heeft. Kiest u voor de 95 cm lange variant? Dan heeft u 8 planken nodig. Bij de 165 cm variant gebruikt u 14 planken. Plaats de planken niet strak tegen de 10 cm brede houders aan. Hiermee geeft u het hout de ruimte om te werken.

Wilt u over een grotere lengte draaibare lamellen schermen plaatsen? Zorg er dan voor dat u een tweede systeem plaatst. Plaats dan in het midden een tweede staander, om daar twee rails aan vast te kunnen maken. Hiermee heeft u de mogelijkheid over grote lengtes te werken. 

Draaibare lamellen van RVS

De lamellen geleiders zijn gemaakt van RVS, waardoor ze dus niet roesten. Dit betekent echter niet dat u hier geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Om RVS goed te behandelen, raden wij aan de rails halfjaarlijks met een vochtige doek af te nemen. Dit wordt met name aangeraden in kustgebieden, om zo zoutdeeltjes geen kans te geven aan de rails te blijven zitten. Om de flex fence compleet te maken, heeft u planken nodig welke u in de geleiders plaatst. Wovar heeft verschillende plankensets op maat gemaakt, speciaal voor de flex fence. Deze sets kunt u gemakkelijk monteren en zijn verkrijgbaar in de standaard houtkleur, maar ook in het zwart.

Flex Fence horizontaal of verticaal plaatsen

Het is mogelijk de draaibare jaloezieën voor in de tuin zowel horizontaal als verticaal te plaatsen, wat uw voorkeur heeft. Houd er hierbij rekening mee dat de te overbruggen afstand in beide gevallen hetzelfde blijft en wij u aanraden planken te gebruiken van maximaal 180 cm lang. U bepaalt dus zelf of u uw draaibare lamellen horizontaal of verticaal plaatst. Plaatst u ze verticaal? Zorg er dan voor dat u zowel aan de onder- als de bovenkant een boven- en onderligger plaatst, om de RVS rails aan te bevestigen.

Video: Flex Fence Draaibare lamellen geleiders monteren

Video: Draaibare lamellen afkorten en verlengen

De Flex Fence draaibare lamellen zijn gemakkelijk af te korten met een ijzerzaag. Bestel deze ook mee, zodat u de lamellen op maat kunt maken. Heeft u een langere Flex Fence nodig dan onze langste variant van 220 cm? Dan monteert u eenvoudig verschillende rails bij elkaar. Heeft u een rails nodig van 2.5 meter? Schaf dan onze rails aan van 165 cm en 95 cm. Deze plaatst u eenvoudig boven elkaar en kort de kleine variant nog zo'n 10 cm in, zodat u precies uitkomt. In onderstaande video leggen we uit hoe u deze draaibare lamellen afkort en verlengt. 

Draaibare shutter schermen bestellen

Kies uit de verschillende groottes Flex Fence draaibare schermen van Wovar. Uit voorraad leverbaar, wat levering binnen 24 uur in heel Nederland en België betekent. Heeft u een bouw- klusbedrijf of bent u hovenier of meubelmaker? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account om te profiteren van een vaste zakelijke korting. 

Goed om te weten: De draaibare lamellen lijken bij aankomst los te zitten, waardoor ze slap kunnen ogen. Dit is echter niet het geval, want u bepaalt zelf hoe licht of zwaar u de lamellen wilt verstellen. Dit doet u door de borgmoer in het U-profiel van de Flex Fence aan te draaien. Hier kunt u het beste een waterpomptang voor gebruiken. Hoe strakker u de moer aandraait, hoe zwaarder de lamellen open en dicht gaan. Let op: doe dit vóór de montage, achteraf kunt u hier namelijk niet meer bij.