CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Meubelsloten

7 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Meubelsloten

De meubelsloten en druksnappers van Wovar zijn niet alleen scherp geprijsd, maar ook nog eens eenvoudig te monteren. Het materiaal waar de meubelsloten van zijn gemaakt is vernikkeld staal, waardoor ze in vrijwel elk interieur perfect passen. Het vernikkelde staal geeft namelijk een mooie glans aan de meubelsloten, tevens zorgen de rozetten aan de buitenzijde van de deurtjes voor een keurige afwerking van uw kastslot. Voornaamste voordeel van deze oplegsloten is hun veelzijdigheid. Ze zijn namelijk voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren en kunnen niet alleen horizontaal, maar zelfs verticaal geplaatst worden!

De druksnappers met magneet beschikken over een push to open systeem, ideaal te gebruiken voor meubel- en keukenkasten. Eenmaal na het monteren van de magneet snapper kunt u eenvoudig de kastdeuren open en dicht drukken zonder dat deze hard dicht vallen. Zowel de push-magneet als de apart bestelbare houder is gemaakt van een kunststof materiaal, bestelt u de witte of antraciet variant? 

Wovar levert uw nieuwe meubelsloten, druksnappers en houders in heel Nederland en België voor de beste online prijzen! 

Meubelsloten voor kasten

Bij een meubelslot zit altijd bijpassende sleutels én een afwerk rozet voor aan de buitenzijde van de kastdeurtjes waardoor we kunnen spreken van zeer complete sets. De meubelsloten worden geleverd exclusief bevestigingsmateriaal. Hier kunt u echter eenvoudig onze korte spaanplaatschroeven verzinkt 3 x 20 mm voor bijbestellen. U heeft dan alleen een schroevendraaier of boormachine met een bijpassend bitje nodig.

Daarnaast zult u in de meeste gevallen bijpassende hardhoutboren nodig hebben voor het boren van het sleutelgat én om de gaten voor de bevestigingsschroefjes voor te boren. De juiste maat hardhoutboren treft u altijd aan in de bijbehorende artikelen van de meubelsloten.

Verschillende meubelsloten

In ons ruime assortiment meubelsloten treft u diverse verschillende meubelsloten aan. De meest gebruikte meubelsloten zijn de oplegslot modellen. Deze meubelsloten zijn te herkennen aan de plaat welke aan de achterzijde van de kastdeurtjes worden gemonteerd. De sleutel om het slot te bedienen dient volledig door uw deur te worden gestoken, hiervoor heeft u dus een gat door uw deurtje nodig. Dit gat dekt u vervolgens netjes af met meegeleverd afwerk rozetje.

Heeft u dubbele deurtjes in uw meubelen? Dan is er vrijwel altijd één deurtje welke zijn sluiting vindt in het andere deurtje middels de meubeloplegsloten. Dit "vaste deurtje" wordt in de meeste gevallen verankerd middels nagel kantschuiven. Met een nagel kantschuif bent u namelijk in staat om ook dit vaste deurtje te openen. 

Montage van een kastslot oplegslot

De montage van de meubelsloten type oplegsloten is zeer eenvoudig, hieronder treft u een handig stappenplan hiervoor aan. U heeft nodig voor de montage: een potlood, een rolmaat of duimstok, een vijl, een 4 mm en 7 mm hardhoutboor.

 • Plaats het slot op de gewenste hoogte aan de binnenkant van de deur
 • Teken een lijn aan de onderkant van het slot tot aan de buitenkant van de deur
 • Ga van de getekende lijn 15 mm hoog en 20 mm diep in de deur
 • Dit is midden van het sleutelgat
 • Boor een gat met de 7 mm hardhoutboor
 • Vervolgens kunt u vanaf de onderkant van het gat een gleuf van 10 mm naar beneden boren met de 4 mm hardhoutboor
 • Controleer of de sleutel goed past en vijl het gat eventueel bij
 • Monteer het slot nu definitief aan de binnenkant van de deur
 • Bevestig tot slot de tegenplaat parallel aan de schoot aan de binnenkant van de kast

Druksnapper met magneet

De druksnapper met magneet is ideaal te gebruiken om deuren greeploos te doen openen. Geschikt voor onder anderen meubeldeuren en keukendeuren. Door op de deur te drukken zal het eenvoudig open klikken, vervolgens kan de deur handmatig volledig geopend worden. De druksnapper push to open is ideaal te gebruiken met onze keukenkast scharnieren zelfsluitend en eventueel de soft-close versie. Er zijn enkele materialen nodig bij de montage:

 • Hardhoutboor 2 mm
 • Vlinderboor 10 x 152 mm
 • Spaanplaatschroeven 3 x 20 mm
 • Druksnapper inclusief tegenplaat en enkele schroeven
 • Houder

Push to open systeem

Het werkt eenvoudig, wanneer de deur is gesloten zal het plaatje tegen de magneet aankomen waardoor de deur dicht zal blijven. De scharnieren zonder veer of met soft-close functie dienen slechts als draaipunt. De magneet dat aan het uiteinde van de druksnapper zit zal de deur gesloten houden tot u deze indrukt. U voorkomt het hard dicht klappen van uw kastdeuren doordat u enkel de kastdeur hoeft in te drukken bij openen en sluiten.

Druksnapper monteren

Er zijn 2 manieren om gebruik te maken van het push to open systeem. Om het u wat gemakkelijker te maken zullen beide manieren in de vorm van een stappenplan uitgelegd worden. De eerste optie is het inboren van de druksnapper met magneet.

 1. Boor met een vlinderboor een gat van 10 mm in de zijwand van de desbetreffende kast. Let erop dat u dit doet op de plaats waar gewoonlijk de greep wordt geplaatst. 
 2. Schuif de druksnapper hierin. 
 3. Bevestig de tegenplaat op de kastdeur met de bijgeleverde schroeven. Boor hiervoor eerst even voor met een hardhoutboor 2 mm. Het plaatje zal contact houden met de magneet tot er op de deur wordt gedrukt. 

Bij de volgende methode zal gebruik gemaakt kunnen worden als u niet wilt boren in de zijwand van uw kast óf in combinatie met inliggende scharnieren.

 1. Monteer de houder horizontaal aan de zijwand of aan de onderkant van de kast met de spaanplaatschroeven verzinkt 3 x 20 mm. Boor hiervoor eerst even voor met een hardhoutboor 2 mm. 
 2. Schuif de druksnapper in de houder.
 3. Bevestig de tegenplaat aan de kastdeur met de meegeleverde schroeven. Hiervoor raden we ook aan om eerst even voor te boren met een hardhoutboor 2 mm zodat het hout zeker weten niet zal scheuren.

Meubelslot óf druksnapper bestellen

Ontdek het gemak van de druksnappers of de veelzijdige meubelsloten en bestel vandaag nog bij Wovar voor een scherpe prijs! Heeft u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en geniet van extra voordelen zoals een zakelijke korting.

Is dit toch niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens ons volledige meubelbeslag. Hier vindt u onder andere ladegeleiders, magneetsluitingen, kogelsnappers, kastknoppen, handgrepen, leren handgrepen, meubelpoten en tafelpoten