Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar HSS-G TiN Metaalboren

Met onze HSS-G TiN Metaalboren bent u zeker van goede kwaliteit boortjes. De boren voor metaal zijn gemaakt van hoge sterkte staal. Dit zorgt voor een extra lange levensduur. Naast deze hoge staalkwaliteit beschikken de metaal boortjes over een Titanium Nitride coating. Deze coating maakt de boren hittebestendig tot wel 600 graden. Hierdoor kunt u lang boren in het metaal zonder de boor te laten afkoelen. Metaalboren van Wovar zijn verkrijgbaar van 3.0 tot en met 13.0 mm. Zie naast onze losse metaalboren ook onze metaalboren cassette

Maak uw bestelling compleet en bestel hoogwaardige slotboutenhoutdraadbouten of tellerkopschroeven direct mee!

De hoogwaardige metaal boortjes van Wovar zijn geschikt voor het boren in alle metaalsoorten. Denk eraan om bij dunnere metaalboren (tot en met 4.0 mm) niet te veel druk te zetten op de boor en rustig in te boren. Doordat deze boortjes erg dun zijn zullen ze sneller breken. Wanneer u met beleid boort behouden de metaalboren van Wovar een langere levensduur. Bij dikkere metaalboren is het mogelijk iets meer druk te zetten.

Metaalboren bestellen

Bestel de metaalboren van Wovar voor de laagste prijs. Ga voor de hoge staffelkorting en bestel 10 boren per maat. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Zijn metaalboren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze boren en bits. Wovar levert ook hoogwaardige hardhout boren, vlinderboren en hamerboren SDS-plus. Heeft u geen sds plus boormachine? Kies dan voor onze betonboren. Lange schroeven kunnen beter worden voorgeboord met een slangenboor voor hout.

Veelgestelde vragen

Wat is een metaalboor?

Een metaalboor is zeer geschikt voor het boren in verschillende soorten metalen. De vorm en het materiaal van de boor zorgt ervoor dat u gemakkelijk door het metaal heen kunt boren. Bij Wovar kunt u kiezen uit metaalboren van zeer goede kwaliteit met een dikte tussen de 2 mm en 13 mm. Zo kunt u altijd verschillende soorten schroeven of bouten plaatsen.  

Hoe ziet een metaalboor eruit?

Een metaalboor kunt u herkennen aan de spiraalvorm met een scherpe punt. De afgezakte scherpe punt is om een centreerpunt in het metaal te creëren. Toch kan het handig zijn om alvorens het boren, een centreerpunt in het metaal te slaan, met bijvoorbeeld een schroef of spijker. De punt van de metaaloor zakt vanuit het midden uit naar buiten. Op deze manier snijdt de boor als het ware door het metaal heen. 

Wat zijn de beste metaalboren?

Bij Wovar koopt u ijzersterke metaalboren, zodat u zonder zorgen door vele verschillende soorten metalen heen kunt boren. De boren van Wovar zijn namelijk voorzien van een TiN-coating, wat staat voor titanium nitride. Hierdoor is de oppervlakte hardheid verhoogd tot ongeveer 2300 HV. De boren zijn daarnaast bestand tegen temperaturen tot 600o C. Bij hoge temperaturen wordt het kromtrekken of afbreken dus beperkt, door de ijzersterke TiN laag.