CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Kozijnpluggen

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Kozijnpluggen

Met kozijnpluggen maakt u een houten balk stevig vast aan een stenen muur. Vroeger gebruikte men daar meestal keilbouten voor. Met kozijnpluggen voor zware constructies gaat dit echter veel simpeler en sneller. Deze zogenaamde kozijnpluggen zijn ideaal bij het bouwen van een houten aanbouw veranda aan uw stenen gevel van de woning. Deze verzinkte kozijnpluggen van Wovar zijn ijzersterk en hier te koop voor aantrekkelijke prijzen.

Wilt u sneller werken zonder plug? Bekijk dan ook onze kozijnschroeven. Bovendien hanteren wij voor bestellingen van uw kozijnpluggen of kozijnschroeven besteld = levering in 24 uur. Levering ook zaterdag. Lees ook onze blog; hoe bevestig je een balk aan muur?  

Kozijnpluggen, ook wel slagpluggen of spijkerpluggen genoemd, hebben een plug voor in de muur. Voor het bijvoorbeeld 5x15, 6.3x17 en 7x20 mm lariks, vuren of grenen balken monteren aan stenen gevels bieden onze nylon kozijnpluggen uitkomst. De kozijnpluggen van Wovar beschikken over een platkop. Deze verzinkt mooi in het hout dat leidt tot een prachtige afwerking. De kozijnpluggen zijn voorzien van een torx 40 aandrijving. Dit is een stervormige aandrijving met zes punten. Deze zorgt ervoor dat uw gereedschap extra veel grip heeft en niet doorslipt. U kunt uw kozijnplug echter ook met een hamer vastslaan. Demontage kan dankzij de torx kop van dergelijke muurpluggen.

Deurkozijnen plaatst u ook met onze kozijnpluggen. Deurkozijnen hebben een stevige verbinding nodig. Door gebruik te maken van de kozijnpluggen van Wovar bent u hier van verzekerd. Voor het plaatsen van raamkozijnen raadt Wovar kozijnschroeven aan.

Wist u dat.. een kozijnplug ook wel een spijkerplug wordt genoemd, dit is omdat de schroef gewoon met een hamer in de plug geslagen mag worden. U hoeft dus ook niet te schroeven.

De juiste boordiepte voor kozijnpluggen

De Wovar kozijnpluggen zijn 10mm dik en verkrijgbaar in de lengtes 80mm, 100mm, 120mm, 140mm, 160mm en 180mm. De kozijnpluggen dienen voorgeboord te worden met een 10mm dikke boor. De boordiepte hangt af van de lengte van de plug. Neem de lengte van de plug en tel hier 5mm bij op. Nu weet u de juiste boordiepte.

Het handige aan deze kozijnpluggen is dat ze speciaal zijn ontworpen voor doorsteekmontage. Hierdoor hoeft u nooit twee keer af te tekenen. Voor iets minder zware bouwwerken voldoen kozijnschroeven. Deze bijzondere schroeven hebben geen plug nodig. Voor hele zware toepassingen kunt u tot slot ook de balkplugset gebruiken. 

Video: Hoe een balk aan de muur bevestigen? 

Bestel degelijke kozijn pluggen van Wovar in verschillende maten. Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 10 stuks. Heeft u vaker spijkerpluggen of andere schroeven/ijzerwaren nodig? Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals korting met een zakelijk account

Zijn kozijnpluggen niet helemaal wat u zoekt? Wovar levert ook kleinere slagpluggen, kozijnschroeven en betonschroeven zonder plug! Daarnaast vindt u bij ons ook spanhulzen, nylon pluggen en hollewandpluggen.  

Heeft u een extreem sterke verankering nodig? Dan raden wij onze keilbouten aan!