CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

DPC Folie

6 producten

DPC Folie

DPC staat voor 'Damp Proof Course' en is te gebruiken om vocht in bouwconstructies tegen te gaan. De DPC-folie van Wovar is gemaakt van lagedichtheidpolyetheen (LDPE); dit materiaal is waterafstotend, slagvast en een goede isolator van warmte en elektriciteit. DPC-folie is bestand tegen temperaturen van -40 tot maar liefst +85 graden Celsius! Bij Wovar bestelt u DPC-folie gemakkelijk per rol tegen aantrekkelijke prijzen.

Naast DPC-folie gaat u voor UV werende gevelfolie ook naar Wovar!

Voor- en nadelen van DPC-folie

Zoals ieder product heeft DPC-folie zo zijn voor- en nadelen. Zo is DPC folie waterafstotend, dampremmend, bestendig tegen zuren en rot en geschikt voor hoge belasting. Helaas is DPC-folie niet UV-bestendig echter heeft u tijdens het normaal gebruik hiervan geen last. 

DPC Folie vastzetten

DPC-folie creëert een waterdichte laag, om lekkages te voorkomen is het van belang dat u nauwkeurig te werk gaat bij het aanbrengen van de folie. DPC-folie kunt u vastnieten met behulp van een tacker, maar u kunt er ook voor kiezen om het DPC-folie te verlijmen. Let erop dat DPC-folie niet met alle lijmsoorten vastgelijmd kan worden. Bij het verlijmen van DPC-folie dient u gebruik te maken van een speciale lijm of kit die hier geschikt voor is, wij raden hiervoor onze EPDM lijm aan.

DPC Folie fundering

Bij het maken van een fundering doet u er goed aan om hier DPC-folie in aan te brengen. Door gebruik te maken van DPC-folie in uw fundering zorgt u ervoor dat de fundering goed wordt afgedicht; dit maakt de fundering waterwerend en volledig beschermd tegen vocht. Onze DPC-folie is daarnaast bestand tegen hoge belasting en zuren die in de ondergrond of materialen kunnen zitten. DPC-folie is niet alleen voor funderingen goed te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor kozijnaansluitingen. 

Zie hieronder een voorbeeld van hoe je DPC-folie aanbrengt voor een fundering:

DPC-folie kopen

Maak uw bouwconstructies volledig waterdicht en bestel DPC-folie vandaag nog bij Wovar voor een aantrekkelijke prijs. Ons assortiment bestaat daarentegen niet alleen uit DPC-folie, kijk bij onze productcategorie dakbedekking voor nog veel meer producten!

Bent u ondernemer? Maak dan nu een zakelijk account aan en profiteer van mooie voordelen zoals een vaste zakelijke korting!