CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Schaduwdoeken WaterdoorlatendSchaduwdoekenTuin

Filters

Schaduwdoeken Waterdoorlatend

20 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schaduwdoeken Waterdoorlatend

Op zoek naar een schaduwdoek dat waterdoorlatend is? De standaard schaduwdoeken HDPE van Wovar bieden een uitstekende bescherming tegen de zon en zorgen binnen no-time voor een heerlijke plek in de schaduw. De standaard schaduwdoeken hebben het voordeel dat ze water- en luchtdoorlatend zijn. Hierdoor blijft er geen warmte onder het doek schaduwdoek hangen. Tevens kunnen ze hierdoor gewoon recht geplaatst worden en hoeven ze niet, in tegenstelling tot waterdichte schaduwdoeken, geplaatst te worden met een schuine hoek. 

De standaard schaduwdoeken van Wovar zijn gemaakt van hoogwaardig polyethyleen, ook wel HDPE genoemd. De waterdoorlatende schaduwdoeken zijn UV-remmend en beschermen tegen 90-95% van alle zonnestralen. Het materiaal is ontzettend sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat het schaduwdoek rot- en schimmelvrij blijft.

Op zoek naar een ander soort schaduwdoek? Bekijk dan ons volledige assortiment schaduwdoeken. Hier vindt u onder andere harmonica schaduwdoeken, waterdichte schaduwdoeken en schaduwdoeken driehoek.  

De waterdoorlatende schaduwdoeken van Wovar bestaan uit hoogwaardig HDPE van 320 gram/m2. Dit materiaal, high density polyethyleen, bestaat uit geknoopt doek wat waterdoorlatend is. Verder bevatten de schaduwdoeken speciale UV-remmers, wat weerstand biedt tegen circa 90-95% van alle zonnestralen. Het materiaal is enorm sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat het schimmeldoek bijna altijd rot- en schimmelvrij blijft.

Waterdoorlatend schaduwdoek

Een groot voordeel van deze waterdoorlatende HDPE zonnedoeken, is dat ze ook lucht doorlaten. Door deze eigenschap zal de warmte, wat onder het schaduwdoek vormt, niet blijven hangen. Dit zorgt ervoor dat de HDPE doeken ook erg geschikt zijn om te gebruiken op winderige plaatsen, zoals bijvoorbeeld aan de kust of op een dakterras. De lucht kan door het schaduwdoek heen, waardoor deze minder snel een klap van de wind krijgt.

Wij zetten de voordelen van een HDPE doek nog even voor u op een rijtje:

  • Het doek filtert tot wel 95% van de schadelijke UV-straling
  • Het doek is schimmelwerend
  • Het doek is vuilafstotend
  • Het doek is gemakkelijk schoon te maken

Ondanks het feit dat het HDPE schaduwdoek dus wel water en lucht doorlaat, biedt het een volledige schaduw, dus uiterst goede bescherming tegen de zon.

Video: Schaduwdoek ophangen

Zonnedoek schoonmaken

De HDPE schaduwdoeken zijn van nature schimmelwerend en vuilafstotend. Toch kan het voorkomen dat er een vlek op uw schaduwdoek terechtkomt. Vogels of insecten kunnen dergelijke vlekken veroorzaken. U kunt deze vlek dan het beste verwijderen met behulp van een borstel en wat water. Zeep en harde schrob bewegingen zijn niet nodig, deze raden we zelfs af. 

Terrasdoek

Een schaduwdoek wordt vaak gebruikt om een terras van schaduw te voorzien, maar kan ook op andere plekken in de tuin bruikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld uw bloemenperk, vijver of zwembad afschermen van de brandende zon. Ook buiten de tuin zijn schaduwdoeken erg goed te gebruiken. Denk hierbij aan kinderspeelplaatsen of dierenverblijven. Laat uw kinderen veilig buitenspelen in de schaduw en voorzie uw (huis)dieren van een beschutte plek op warme dagen. 

Zonnedoek waterdoorlatend kopen?

Bij Wovar zijn de waterdoorlatende schaduwdoeken zowel driehoek, langhoek als vierkant en rechthoek enorm scherp geprijsd! Het aanbod in verschillende soorten, maten en kleuren zorgt ervoor dat voor iedere tuin een passend schaduwdoek verkrijgbaar is. U kunt meerdere schaduwdoeken zelfs combineren, om een uniek en luxe effect te creëren. Deze doeken kunt u dan bijvoorbeeld laten overlappen of op elkaar aansluiten. Bij Wovar ontvangt u daarom een staffelkorting op aanschaf van meerdere aantallen, vanaf 5 stuks. Heeft u een eigen bedrijf in de klusbrache, of bent u hovenier? Met een zakelijk account komt u dan in aanmerking voor extra voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting. 

Zoekt u nog naar materialen om uw schaduwdoek aan muren of houten palen te bevestigen? Kijk dan voor bevestigingsmaterialen en meer op onze pagina schaduwdoek bevestigingsmateriaal