Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Schaduwdoeken Waterdoorlatend

Op zoek naar een schaduwdoek dat waterdoorlatend is? De standaard schaduwdoeken HDPE van Wovar bieden een uitstekende bescherming tegen de zon en zorgen binnen no-time voor een heerlijke plek in de schaduw. De standaard schaduwdoeken hebben het voordeel dat ze water- en luchtdoorlatend zijn. Hierdoor blijft er geen warmte onder het doek schaduwdoek hangen. Tevens kunnen ze hierdoor gewoon recht geplaatst worden en hoeven ze niet, in tegenstelling tot waterdichte schaduwdoeken, geplaatst te worden met een schuine hoek. 

De standaard schaduwdoeken van Wovar zijn gemaakt van hoogwaardig ijzersterk polyethyleen, ook wel HDPE genoemd. De waterdoorlatende schaduwdoeken zijn UV-remmend en beschermen voor 90-95% tegen zonnestralen. Het materiaal is ontzettend sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat de schaduwdoeken rot- en schimmelvrij blijven.

Op zoek naar een ander soort schaduwdoek? Bekijk dan ons volledige assortiment schaduwdoeken. Hier vindt u onder andere harmonica schaduwdoeken, waterdichte schaduwdoeken en schaduwdoeken driehoek.

De waterdoorlatende schaduwdoeken van Wovar bestaan uit hoogwaardig 290gr/m2 HDPE, ook wel High Density Polyethyleen. De geknoopte, waterdoorlatende, schaduwdoeken bevatten een speciale UV-remmer, wat weerstand biedt van zo'n 90-95% tegen zonnestralen. Het materiaal is ontzettend sterk en neemt nauwelijks water op. Dit zorgt ervoor dat een schaduwdoek bijna altijd rot- en schimmelvrij blijft.

Een groot voordeel van deze waterdoorlatende HDPE zonnedoeken is dat ze ook lucht doorlaten. Door deze eigenschap zal de warmte, wat onder het schaduwdoek ontstaat, niet onder het doek blijven hangen. Hierdoor zijn de HDPE doeken ook zeer geschikt voor gebruik op winderige plaatsen, zoals bijvoorbeeld aan de kust of op een dakterras. De lucht kan door het schaduwdoek heen, waardoor deze minder snel een klap van de wind krijgt.

Wij zetten de voordelen van een HDPE doek voor u op een rij: 

  • Het doek filtert tot wel 95% van de schadelijke UV-straling
  • Het doek is schimmelwerend
  • Het doek is vuilafstotend
  • Het doek is gemakkelijk schoon te maken

Wanneer het doek vies wordt door bijvoorbeeld vogelpoep, kunt u dit er met een borstel en eventueel wat water gemakkelijk afborstelen.

Zoekt u nog materialen om uw schaduwdoek aan uw muren of houten palen te bevestigen? Kijk voor alle benodigde materialen in ons assortiment schaduwdoek bevestigingsmateriaal