CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
BuitenbeitsVerf en Beits

Veelgestelde vragen

Buitenbeits

Bent u op zoek naar beits om uw houten constructies te verfraaien en te beschermen tegen weersomstandigheden? De beits van Wovar zal uw houten schuttingen van een prachtige kleur voorzien en beschermen tegen zonlicht. Men kiest vaak voor het gebruik van beits doordat het over verschillende voordelige eigenschappen beschikt. Zo dringt beits tot diep in het hout door, terwijl een lak bijvoorbeeld meer op het hout blijft liggen. Daarnaast is beits ook vochtregulerend, zo kan eventueel vocht dat in de houten plank zit, door de beitslaag naar buiten.

Soorten beits

Bij Wovar kunt u kiezen uit beits transparant en beits zwart. Een transparante beits beschermt uw hout tegen beschadiging en verkleuring. Bij het aanbrengen ervan zal de originele kleur van het hout behouden worden. De zwarte variant beits zorgt naast bescherming tegen schimmels en verkleuringen ook nog voor een prachtige zwarte uitstraling.

Bent u van plan om zelf een houten constructie te bouwen? Neem dan ook een kijkje in ons assortiment paalhouders. Zo verankert u eenvoudig en stevig uw houten palen in de grond.

Waarom beits

De buitenbeits van Wovar biedt een buitengewoon goede bescherming tegen zon, regen, schimmels en houtverkleuringen. De zwarte beits biedt meer bescherming tegen verkleuring dan beits transparant. Over het algemeen moeten transparante beits vaker worden aangebracht om de beschermende werking te behouden en vergrijzing tegen te gaan. Daarom raden we aan om de transparante versie eens per jaar opnieuw aan te brengen. De beschermende werking van beits zorgt voor een langere levensduur van uw houten constructies, zoals schuttingen, meubels en tuinhuisjes. Zo voorkomt u toekomstige onderhoudskosten! 

Hout beitsen

Hout beitsen doet u eenvoudig met een roller of platte kwast. Maak het hout stofvrij en verwijder eventuele vlekken door het hout te schuren. Schuren van het hout is in principe verder niet nodig. Roer de beits goed door alvorens het aan te brengen op het hout. Rol met de roller over de lengte van het hout. Wanneer u het hout voor het eerst beitst raden we aan om dit tweemaal te doen. Bij zwarte beits raden we aan om altijd 2 lagen aan te brengen. De eerste laag zal na zo´n 4 uur al zijn opgedroogd. U kunt daarna aan de slag met de tweede laag. Met een pot transparante beits van 0.75 liter beitst u ongeveer 9 tot 12 vierkante meter oppervlak. De zwarte variant van 0.75 liter is goed voor ruim 8 vierkante meter oppervlak.

Voor het kiezen van de juiste beits adviseren we u om een kijkje te nemen in ons assortiment verf en beits. Zo kiest bij ons bijvoorbeeld uit steigerhout beits, Lariks beits, Douglas beits, meubelbeits en zelfs betonverf.

Tuinhout beits kopen

Bestel uw beits voor tuinhout nu voordelig bij Wovar! Zo blijft uw hout lang mooi en gaat het langer mee. Naast de scherpe prijs kunt u als zakelijke klant profiteren van nog vele andere voordelen. Heeft u een eigen bouw- klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer van onder andere een vaste zakelijke korting.

Gebruikt u liever olie om uw tuinhout te beschermen? Neem dan een kijkje in ons totale assortiment houtolie. Daar kunt u bijvoorbeeld kiezen uit hardhout olie, zachthout olie, terrasolie en zelfs bamboe olie