• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren

Prijs

tot

Kantschuiven

1-0 van de 0 producten

Kantschuiven zijn type sloten welke met name aan de kopse kant van deuren en ramen worden gemonteerd. Hierbij moet u denken aan dubbele openslaande deuren en raampartijen zonder middenstijl. Hierbij vindt sluiten de 2 deuren dus in elkaar waarbij er een vaste deur is en een loopdeur. De vaste deur kan middels kantschuiven worden verankerd in de boven- en onderdorpel van het kozijn. Op deze manier zit uw deur goed vast en voorkomt u klapperen van de deur door bijvoorbeeld de wind. Bovendien kunnen deuren onmogelijk kromtrekken wanneer ze zowel boven en onder goed vastzitten in het kozijn, een dubbele werking dus met deze handige deurgrendels.

Kantschuiven kennen wij in 3 varianten: bascule kantschuiven, pijpkantschuiven en nagelkantschuiven. Onderaan deze pagina leggen wij u graag het verschil uit tussen deze soorten.

Wij bezorgen kantschuiven in heel Nederland en België tegen uitstekende levertijden en concurrerende prijzen.

0 producten

Wovar Blog

Alle laatste trends op klusgebied!

Lees meer

Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Kantschuiven worden gebruikt om deuren vast te zetten. Uiteraard leveren wij kantschuiven in diverse kleuren, afmetingen en varianten. Zo treft u vrijwel altijd de juiste kantschuif aan in ons assortiment om uw klus te klaren. Wanneer u kantschuiven gaat plaatsen, meet dan voorafgaand goed op welk formaat u nodig heeft. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Ook is het verstandig om vooraf goed te bepalen welke variant u nodig heeft, hieronder zullen wij specificeren wat de verschillen zijn tussen de 3 varianten welke wij voeren.

Bascule kantschuif

Bascule kantschuiven zijn ongetwijfeld de meest populaire vorm van kantschuifsloten. Deze sloten worden in een sponning in de kopse kant van de deur aangebracht waardoor ze volledig weggewerkt zitten in de deur. Deze kantschuiven met heveltechniek worden aan de boven en onderkant in de deur bevestigt en zorgen voor verankering in de boven- en onderdorpel van het kozijn. Door zijn speciale bediening is het onmogelijk de schuif omhoog te duwen zonder de hendel te gebruiken. Hierdoor zijn dit bovendien de meest veilige schuifgrendel voor uw openslaande deuren. Bascule kantschuif treft u in ons assortiment aan in een rechte vorm en met een afgeronde kant, uiteraard leveren wij het sluitplaatje voor op het kozijn in alle gevallen mee.

Pijpkantschuif

Pijp kantschuiven zien we vaker terug in bijvoorbeeld blokhutten en tuinhuis deuren. Dit zijn kantschuiven waarbij de schoot wordt bedient middels een schuifbediening in plaats van de heveltechniek bij de bascule varianten. Hierdoor is de schoot ook eenvoudig terug te duwen zonder de schuif aan te raken waardoor de inbraakwering niet hoog is. Voor blokhutten en tuinhuizen volstaat deze vormt van verankering vaak wel, maar is voor woningen dus minder geschikt. 

Nagelkantschuif

Nagelkantschuifjes zijn beduidend kleiner dan de andere typen kantschuiven, hierdoor zijn deze grendels niet geschikt voor deuren maar worden gebruikt in de meubel industrie. De werking is overigen identiek aan pijpkantschuiven echter worden nagelkantschuiven vaak niet in de kopse kant van de deur gemonteerd maar heel eenvoudig aan de binnenkant van de deur zelf geschroefd. Hierdoor zal het sluitplaatje niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant wat zorgt voor een subtiele verwerking van het meubelslot.