CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Roestverf

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Roestverf

Op deze pagina vindt u onze roestverven. Dit is een zeer speciale verf die écht roest. Waar veel roestverf een neppe roestuitstraling geven, krijgt u dus bij deze verf de meest authentieke roest look! De roestverf is in drie stappen gemakkelijk aan te brengen. Samengevat brengt u eerst de basis verf met echte ijzerdeeltjes aan, vervolgens brengt u de roestactivator aan en gaat het geheel binnen 10 uur volledig roesten. Eventueel werkt u het nog af met de roest sealer. Roestverf kan gebruikt worden als muurverf maar kan ook perfect gebruikt worden op tafels, meubels, ijzer, hout, beton en noem maar op!  

Onze roestverf bestaat eigenlijk uit drie losse onderdelen. Door deze op een gemakkelijke wijze, goed toe te passen, creërt u roest op vrijwel elke ondergrond! Het feit dat deze verf uit 3 onderdelen bestaat, schrikt nog wel eens mensen af. Terwijl het eigenlijk super simpel is om te gebruiken! De drie verschillende onderdelen van roestverf zijn:

  1. De roestverf basis
  2. De roest activator (roestversneller)
  3. De roest sealer (optioneel)

Per onderdeel leggen wij u graag uit hoe u de roestverf gebruikt.

Stap 1: Roestverf basis

U begint uiteraard met de basis. Bereid de ondergrond die u wilt verven goed voor. Zorg dat het te verven deel goed schoon en droog is. Verder dient het vrij te zijn van vet en stof. Breng de basis gemakkelijk aan met een roller of een kwast. Wel goed roeren van te voren! Wilt u een egaal geroest resultaat? Dan brengt u de verf zo egaal mogelijk aan. Voor een 'drukker' en ruiger resultaat, kunt u de verf ook onregelmatig aanbrengen. Met dikke en dunne plekken. Dit kan bijvoorbeeld mooi met een blokkwast. Gemiddeld kunt u 5 m2 behandelen met een liter van deze basis roestverf. Laat het geheel goed drogen. Na ongeveer 6 uur kunt u verder gaan met stap 2. 

Stap 2: Roest activator aanbrengen

Vervolgens is het tijd voor het aanbrengen van de activator. Dit kunt u doen met een kwast, een roller of een spons. Voor een ruiger resultaat brengt u weer onregelmatig aan en voor een egaal resultaat kunt u het beste regelmatig aanbrengen met een kwast of roller. Na het aanbrengen zult u al na enkele minuten de eerste roestplekken zien ontstaan. Laat het geheel een tijdje rustig roesten. Na ongeveer 10 uur zou het geheel geroest moeten zijn. Is de roest op bepaalde plekken niet sterk genoeg? Dan kunt u nog een beetje activator aanbrengen op deze plekken. Op deze manier kunt u ook extra sterke roestaccenten aanbrengen voor een ruig resultaat. 

Stap 3: roest sealer gebruiken

De laatste stap is een optionele. Wanneer u vindt dat het roestproces klaar is. Kunt u er voor kiezen om de roestsealer te gebruiken als aflak. Dit zorgt er voor dat de roest niet meer afgeeft. Handig als het een plek betreft waarmee u vaak in contact komt. Ook zorgt het er voor dat het roestproces stopt en dat de roest (ongeveer) zo blijft, als die nu is. Zonder sealer kan het proces nog langzaam doorgaan en steeds erger of egaler worden. De sealer is dus echt de eindbehandeling. 

Stap 4: geniet van het eindresultaat!

Zo. U heeft nu een prachtige roestuitstraling gegeven aan bijvoorbeeld uw tafelpoot, een hekwerk, TV-meubel of wand! Met de roestverf kunt u alle kanten op en uw creativiteit de vrije loop laten. Hopelijk hebben wij u kunnen uitleggen hoe makkelijk en vooral ook leuk het is om te werken met roestverf. Is uw klus mooi gelukt? Dan ontvangen wij uiteraard ook graag foto's! Dit vinden wij super leuk om te zien en kan ook onze toekomstige klanten helpen om te laten zien wat de mogelijkheden zijn met roestverf. Heeft u nog vragen over dit product, of een ander product uit onze webwinkel? Dan kunt u vrijblijvend om advies vragen bij onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!