• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Transparante Beits

Op deze pagina kunt u terecht voor al onze transparante beitsen. Transparante tuinbeits behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout, omdat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Bij Wovar leveren we transparante beits in diverse houtkleuren zoals Teak, Douglas, Bankirai, Ayous en meer. Online uw blanke buitenbeits kopen gaat heel eenvoudig via onze webwinkel. Wij leveren uit eigen voorraad binnen één werkdag bij u thuis!

Toch liever een beits met een kleur? Kies dan voor een dekkende beits of een zwarte beits.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Op deze pagina vindt u al onze beitsen in een transparante kleur. Dit kunnen zowel kleurloze (blank) als gekleurde tuinbeitsen zijn. Bij de gekleurde beitsen zijn vaak de kleuren die het meest bij een standaard houtkleur komen populair. Hierbij kunt u denken aan Teak, Grenen of bijvoorbeeld Lariks. Zo kunt u uw hout een prachtige natuurlijke kleur geven!

Transparante beits

Transparante beits werkt net als een dekkende tuinbeits, beschermend. Er zijn twee belangrijke redenen om uw hout te behandelen met een tuinbeits of een olie. U wilt het hout een mooiere kleur geven of juist dat de natuurlijke kleur goed behouden blijft. Daarnaast wilt u het tuinhout beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals algen, schimmel, vocht maar ook zonlicht. Een goede buitenbeits zorgt er namelijk voor dat het hout langer goed blijft. Dit komt omdat het hout aangetast raakt door regen en zonneschijn als het onbehandeld blijft. Water wordt namelijk opgenomen door het hout. Van binnenuit zorgt dit vervolgens voor houtrot en schimmel. Zonneschijn zorgt voor verkleuring, dit werkt eigenlijk hetzelfde als met de menselijke huid. Door lange blootstelling aan het licht, vergrijst het hout daar waar de huid rood wordt. Dit vinden mensen vaak minder mooi.

Beits pigment

Voor een goede bescherming tegen zonlicht zijn er pigmenten nodig. Dit betekent dat een kleurloze beits hier minder tegen helpt. Hoe donkerder de transparante beits hoe sterker de bescherming en hoe langer deze ook mee gaat. Daarom kiezen veel mensen die hun hout willen beitsen, maar geen kleurverschil willen zien, voor een beits in de originele houtkleur. Dit betekent dat iemand met Teak hout vaak Teak beits koopt om er op te smeren. Zo brengt hij of zij pigmenten aan, zonder dat de kleur van het hout ver weg ligt van het originele hout wat ze ooit gekozen hebben.

Kleurloze beits

Er zijn zowel kleurloze transparante beitsen als gekleurde transparante beitsen. Veel mensen kiezen voor een kleurloze of bijna kleurloze variant. Dit doen zij omdat ze de originele kleur van het hout juist zo mooi vinden. Heeft u douglas hout gekocht dan doet u dat waarschijnlijk voor de kleur, deze wilt u dan ook graag behouden. Wij willen u daarom waarschuwen dat de zon nog steeds door deze kleurloze beits heen zal schijnen en verkleuring zal dan na verloop van tijd alsnog plaatsvinden. Om deze reden kan het een beter idee zijn om een beits te nemen met kleurpigment. Wat dan een goede keuze is, is een beits in de kleur van het hout. Zo bestaat er transparante beits in de kleur Grenen, Douglas en Teak. Hierdoor behoudt u de originele kleur veel beter en kunt u eerder verkleurt hout weer terug op kleur brengen!

Voor al de bovengenoemde soorten beits bekijkt u ons assortiment buitenbeits.