CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Op werkdagen besteld, in 1-2 dagen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Dampdichte folie

3 producten

Dampdichte folie

Bent u bezig met het (ver)bouwen van uw gevel of dak en bent u op zoek naar een geschikte folie van hoge kwaliteit? Bij Wovar hebben wij dampdichte (ook wel dampremmende) folie met een dikte van circa 90 gram/m2.

Deze folie voorkomt dat waterdamp kan condenseren en in de isolatie kan trekken. Hierdoor blijft de isolatielaag droog en zorgt dit ervoor dat de isolatie zijn werk goed blijft doen. Hierom heeft een goede dampdichte folie ook een hoge sd-waarde (dampweerstand) wat een meeteenheid is voor hoe goed de folie vocht tegenhoudt.

Deze dampdichte folies voor geleverd per volle rol van 1.5 meter breed in lengtes van 25 meter en 50 meter. U kiest uit twee verschillende varianten. 

Voor afwerking van de dampdichte folies raden wij u aan om onze tape en tengelband voor folie mee te bestellen. Deze tape voorkomt lekkage en zorgt voor een betrouwbare lucht- en waterdichte afdichting. De tengelband bevestigt u tussen het houten regelwerk en de folie om te zorgen dat de zuren in het hout de folie niet kunnen aantasten voor een nog langere levensduur. 

Het aanbrengen van de dampdichte folie aan de warme kant van de isolatie is vrij eenvoudig. Omdat wij begrijpen dat dit geen voor de hand liggende werkzaamheden zijn als u dit voor de eerste keer doet, leggen wij hieronder uit hoe u deze dampopen folie het beste kan aanbrengen. Wij raden aan altijd te kiezen voor de hoogwaardige tape en lijm van Wovar zelf. 

Dampdichte folie aanbrengen aan de warme kant.

Brengt allereerst tengelband aan op de houten regelwerk aan de binnenzijde van de muur, dit voorkomt dat de zuren in het hout in de folie kan trekken en de folie kan aantasten. Breng vervolgens de folie aan van links naar recht, hierbij moet de bovenzijde (dit is altijd bij onze spinvliesfolie de kleurkant) aan de bovenkant liggen. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nietenmet een minimale lengte van 25 mm. Schiet een niet om de 250 mm. Hierdoor voorkomt u dat weersinvloeden (wind) de folie los trekken. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende en kan leiden tot klachten. Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd wel met onze speciale folie tape! Zorg altijd voor 100 – 150 mm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden.

Dampdichte folie bestellen

Bestel Wovar Dampdichte folie voor gesloten dak en gevel. Dak- en wandfolie wordt geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra korting met een zakelijk account.

Is deze folie niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze overige folies