• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Keurmerk
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
CE-keurmerk
Voorraad
Prijs
tot

Dampdichte folie

Bent u bezig met het (ver)bouwen van uw gevel of dak en bent u op zoek naar een geschikte folie van hoge kwaliteit? Bij Wovar hebben wij dampdichte (ook wel dampremmende) folie met een dikte van circa 90 gram/m2.

Deze folie voorkomt dat waterdamp kan condenseren en in de isolatie kan trekken. Hierdoor blijft de isolatielaag droog en zorgt dit ervoor dat de isolatie zijn werk goed blijft doen. Hierom heeft een goede dampdichte folie ook een hoge sd-waarde (dampweerstand) wat een meeteenheid is voor hoe goed de folie vocht tegenhoudt. 

Deze dampdichte folies voor geleverd per volle rol van 1.5 meter breed in lengtes van 25 meter en 50 meter. U kiest uit twee verschillende varianten. 

Voor afwerking van de dampdichte folies raden wij u aan om onze tape en tengelband voor folie mee te bestellen. Deze tape voorkomt lekkage en zorgt voor een betrouwbare lucht- en waterdichte afdichting. De tengelband bevestigt u tussen het houten regelwerk en de folie om te zorgen dat de zuren in het hout de folie niet kunnen aantasten voor een nog langere levensduur.

3 producten
Sorteren op voorraad
1-3 van de 3 producten

Veelgestelde vragen

Dampdichte (ook wel dampremmende) folie is een folie dat u aan de binnenkant van de gevel of dak bevestigd. Het doel van dampremmende (of dampdichte) folie is het voorkomen dat er waterdamp (condens) in het isolatiemateriaal kan trekken en kan zorgen voor schimmelvorming. In principe heb je altijd zo'n folie nodig tenzij er al een dampremmende laag in de constructie aanwezig is.

De Sd-waarde is de mate waarin folies vocht tegenhouden, dit wordt ook wel de dampdichtheid of dampweerstand genoemd. Hoe hoger de Sd-waarde van een folie, hoe beter de folie de vocht tegen houdt. Zo heeft een dampremmende folie een Sd-waarde van tussen de 20 en 100m en een dampopen folie heeft een Sd waarde onder de 20. Des te lager de Sd waarde van een dampopen folie, des te beter de folie waterdamp doorlaat.

 

Dampdichte folie kunt u aanbrengen op houten regelwerk. Werk van links naar rechts en begin altijd onderaan. De bovenkant van de folie is bij onze dampopenfolie de kleurkant. U kunt de folie eenvoudig vastnieten met RVS nietjes, we raden aan om dit om de 25 cm te doen. Bij dampdichte folie met zelfklevende strips hoeft u geen lijm te gebruiken. Zorg voor een overlap van zo´n 10 cm en druk de folie met de kleefranden op elkaar. Bij folie zonder kleefrand gebruikt u lijm en nietjes. Al deze bijbehorende bevestigingsproducten kunt u terugvinden op de productpagina´s van de dampdichte folie. U kunt de folie bijsnijden met een afbreekmesje. 

Als er vocht (door onder andere condensvorming) ontstaat in uw constructie kan dit houtrot en rot in uw isolatiematerialen veroorzaken wat nadelige gevolgen kan hebben voor de effectiviteit ervan en uw houten constructie. Een dampdichte voorkomt dit probleem en is dus noodzakelijk in uw constructie.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Het aanbrengen van de dampdichte folie aan de warme kant van de isolatie is vrij eenvoudig. Omdat wij begrijpen dat dit geen voor de hand liggende werkzaamheden zijn als u dit voor de eerste keer doet, leggen wij hieronder uit hoe u deze dampopen folie het beste kan aanbrengen. Wij raden aan altijd te kiezen voor de hoogwaardige tape en lijm van Wovar zelf. 

Dampdichte folie aanbrengen aan de warme kant.

Brengt allereerst tengelband aan op de houten regelwerk aan de binnenzijde van de muur, dit voorkomt dat de zuren in het hout in de folie kan trekken en de folie kan aantasten. Breng  vervolgens de folie aan van links naar recht, hierbij moet de bovenzijde (dit is altijd bij onze spinvliesfolie de kleurkant) aan de bovenkant liggen. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nietenmet een minimale lengte van 25 mm. Schiet een niet om de 250 mm. Hierdoor voorkomt u dat weersinvloeden (wind) de folie los trekken. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende en kan leiden tot klachten. Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd wel met onze speciale folie tape!  Zorg altijd voor 100 – 150 mm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden.

Dampdichte folie bestellen

Bestel Wovar Dampdichte folie voor gesloten dak en gevel. Dak- en wandfolie wordt geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra korting met een zakelijk account.

Is deze folie niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze overige folies.