• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Keurmerk
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Spanbanden

Al uw klusmaterialen of andere lading veilig opbergen in uw bestelbus of op de aanhanger? Gebruik dan onze sterke spanbanden. Spanbanden zijn eenvoudig aan te trekken doordat ze aan beide uiteinden beschikken over haken en u deze straktrekt met een ratel. Spanbanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kiest u uit spanbanden met haak en ratel of spanbanden met klemgesp. De spanbanden met klemgesp worden ook wel sjorbanden genoemd.

Ontdek het gemak van spanbanden kopen online, bestel meteen schroeven of andere ijzerwaren mee. 

8 producten
Sorteren op voorraad
1-8 van de 8 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Het is niet moeilijk om een spanband te gebruiken, maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. We leggen u graag uit hoe u de spanband met ratel op de juiste manier gebruikt.

Stap 1: Beweeg de hendel opwaarts heen en weer om de ratel in positie te brengen, wanneer deze in positie is kan het bandenweefsel er gemakkelijk doorheen worden geleid.

Stap 2: Leg de spanband over of om de lading heen.

Stap 3: Zorg dat de ratel plat ligt en begeleid vervolgens het bandenweefsel van onder naar boven door de bandsleuf. Vervolgens haalt u de band omhoog door de bandsleuf en begeleidt u deze in dezelfde richting terug. Trek daarna de band daarna helemaal door totdat de band zo strak mogelijk om de lading zit.

Stap 4: Ratel de spanband vast met de ratel door een opwaartse duwbeweging te maken met de hendel. Gemiddeld heeft u zo'n 2 tot 3 volledige slagen nodig om de band zo strak mogelijk te zetten. 

Stap 5: Vergrendel de spanband door de hendel terug te brengen naar de liggende positie, zodra u een klik hoort is de ratel vastgeklikt en klaar voor transport!

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Spanband transport

Spanbanden worden veel gebruikt voor het vastzetten van voorwerpen, dit gebeurt meestal tijdens transport. Immers, als u een lading vervoert, wilt u natuurlijk dat deze veilig aankomt op de eindbestemming. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat uw lading los komt te zitten terwijl u onderweg bent, dat zou namelijk gevaarlijke situaties creëren voor u en andere weggebruikers. Spanbanden helpen u hierbij, ze worden het meest gebruikt om ladingen vast te zetten op aanhangers en vrachtwagens. Het is zeer gemakkelijk om een spanband vast te zetten, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren.

Spanbanden tips

  • Bewaar de spanbanden altijd op een droge plek, zo blijven ze langer sterk.
  • Gooi de ratel nooit in het zand: als er zandkorrels bij het draaimechaniek komen slijt de band sneller.
  • Controleer regelmatig of de spanband gerafeld of beschadigd is om er zeker van te zijn dat u veilig op pad gaat. Vaak is dit te zien aan de blauwe labels op de band, zorg ervoor dat deze leesbaar en intact blijven.

Sjorbanden assortiment

Wovar heeft een breed assortiment met diverse soorten sjorbanden, ze komen in verschillende maten en kleuren. De spanbanden van Wovar hebben een metalen klemgesp, deze kunnen veel meer kracht weerstaan dan een sjorband met een plastic klemgesp. De sjorband verdeelt de kracht gelijkmatig over een breed oppervlak, dit maakt de banden zo sterk.

Spanband kopen

Bestel hoge kwaliteit spanbanden nu voor een scherpe prijs bij Wovar. En profiteer van extra voordelen wanneer u een bouw- of klusbedrijf hebt of een hovenier bent. Maak hiervoor een zakelijk account aan en geniet meteen van bijvoorbeeld een zakelijke korting en een vast contactpersoon!

Gebruikt u een spanband voor het zekeren van de lading op uw aanhanger, zorg dan ook voor extra zekerheid met een goed aanhangernet, deze vind u in onze categorie transport en opbergen.