CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Cirkelzaagbladen

21 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Cirkelzaagbladen

Bij Wovar hebben we een ruim aanbod van cirkelzaagbladen in het assortiment. De meeste zaagbladen passen op handcirkelzagen, afkortzaag machines, invalzagen of kap- en radiaalcirkelzagen. We hebben ook diverse cirkelzaagbladen in het assortiment die enkel passen op stationaire zaagmachines of tafelcirkelzagen vanwege hun grote diameter. De diameters lopen van 85 mm tot 254 mm, het aantal zaagtanden loopt van 24 tanden (T24) tot 80 tanden (T80).

De hoeveelheid tanden bepaalt de snelheid waarmee u hout kunt zagen met de zaagbladen. Een blad met weinig tanden, ook wel grove vertanding, is sneller dan een blad met meer tanden, ook wel fijne vertanding, maar de afwerking van het hout wordt daardoor ook een stukje ruwer. Ideaal voor houten balken die u gebruikt tijdens bouwprojecten waar een ruwe afwerking niet per se een probleem is. Als afwerking wel belangrijk is kunt u beter kiezen voor cirkelzaagbladen met meer tanden. Hoewel deze bladen langzamer zijn dan de bladen met weinig tanden, is de afwerking stukken gladder, nauwkeuriger en zorgt het blad er voor dat de afwerking splintervrij is.

De dikte van de zaagtanden bepaalt daarnaast de breedte van de zaagsnede, die aangegeven zijn op de productpagina's van elk zaagblad. De diameter van het zaagblad bepaalt de diepte van de zaagsnede en grootte van het materiaal wat u met het blad kunt zagen. Bent u van plan houten palen te zagen, bijvoorbeeld met grotere afmetingen, dan moet u kiezen voor een zaagblad met een grotere diameter. Uiteraard is het van belang dat dit past op uw zaagmachine. 

Een grove of precieze zaagsnede?

De hoeveelheid tanden op een zaagblad heeft veel invloed op de zaagsnede. Met als regel dat hoe minder zaagtanden er op een blad zitten, hoe sneller u te werk kunt gaan en hoe ruwer de zaagsnedes uiteindelijk zullen zijn. Met meer zaagtanden krijgt u een zuiverder resultaat. Bij het afstorten van balken voor constructiebouw is het niet belangrijk dat een afwerking wat ruwer is, maar voor het maken van bijvoorbeeld meubels maakt dat toch echt een verschil. Ga goed bij uzelf na wat voor soort afwerking wenselijk is voor het project waar u mee aan de slag wilt gaan, zodat u de juiste keuze kan maken voor het juiste zaagblad.

Moet het zaagblad van hetzelfde merk zijn als mijn zaag?

U kunt de zaagbladen van Wovar gebruiken voor elke cirkelzaag. Alleen de zaagbladen die een diameter van 250 mm hebben kunt u alleen gebruiken op stationaire machines, en bijvoorbeeld niet op een handcirkelzaag. De asgaten lopen van 20 mm tot 30 mm en passen daarmee op de meeste cirkelzagen. Kijk goed wat de afmetingen zijn van uw eigen cirkelzaag, zodat u het cirkelzaagblad kan uitzoeken dat het beste bij uw machine past.

Cirkelzaagblad sleuven

Om elke tand zit een sleuf die er voor zorgt dat de hitte die ontstaat bij het zagen een plek heeft om weg te vloeien, zodat het zaagblad niet oververhit raakt. Dit zorgt ervoor dat de zaagbladen van Wovar een stuk langer meegaan! Bij bladen met meerdere tanden is de ruimte tussen de sleuven een stuk kleiner dan bij bladen met minder tanden, deze gaan dan ook iets korter mee, maar zorgen wel voor een zeer nauwkeurige afwerking van uw zaagsnede.

Naast hitteverdeling zorgen de sleuven er ook nog voor dat het geluidsoverlast beperkt wordt van het houtzagen. Daarnaast zorgt het ervoor dat het metaal van het blad de ruimte heeft om iets uit te zetten wat tijdens het zagen kan gebeuren. Als laatste zorgen de sleuven ervoor dat de trillingen die plaatsvinden tijdens het zagen worden geminimaliseerd.

Cirkelzaagblad tips

We hebben laatst een blog geschreven over hoe u het beste de cirkelzaagbladen van Wovar kunt gebruiken met behulp van uw handcirkelzaag. Daarin hebben we tips gegeven over hoe u snel en veilig aan de slag kunt gaan met het zagen. Waar u bijvoorbeeld op moet letten wanneer u machine een snoer heeft, of hoe u het beste aan het zagen kunt beginnen. U vindt deze blog op onze blogpagina of u kunt gebruik maken van deze handige link die direct naar de blog gaat.

Cirkelzaagblad bestellen

Als u op zoek bent naar cirkelzaagbladen van topkwaliteit voor een lage prijs bent u bij Wovar zeker aan het juiste adres! We hebben een ruim assortiment cirkelzaagbladen waar u uit kunt kiezen. U kunt als u een eigen onderneming heeft als bijvoorbeeld timmerman, of een ander soort onderneming in de klus- en bouwsector gebruik maken van een zakelijk account. Daarmee geniet u extra voordeel, zoals een vaste korting, een overzicht van al uw bestellingen en een vast contactpersoon bij onze klantenservice.

Naast cirkelzaagbladen levert Wovar ook reciprozaagjes, decoupeerzaagjes en doorslijpschijven. Dus als u naar andere soorten zaagjes op zoek bent kunt u op deze categorie pagina's terecht.