• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Plamuurmessen en Verfschrapers

Heeft u een muur met gaten of oneffenheden? Dan is dit het moment om deze muur een opknapbeurt te geven. Met de plamuurmessen van Wovar kunt u perfect deze gaten en oneffenheden wegwerken. U doet de juiste hoeveelheid plamuur (of ander uitvulmiddel) op uw plamuurmes en drukt de plamuur aan op het gat. Onze plamuurmessen beschikken allemaal over een houten greep en een stalen blad, variërend van 30 tot en met 120 mm. Ook hebben wij diverse plamuurmessen met een comfortabel kunststof handvat en een RVS blad. In deze categorie zijn ook verschillende verfkrabbers te vinden. Deze kunnen gebruikt worden om een oude verflaag van bijvoorbeeld uw kozijnen te verwijderen. Onze verfkrabbers hebben allemaal een houten handvat en zijn verkrijgbaar met een driehoekig blad, een ovaal blad of een profiel blad.

Wilt u na het verwijderen van uw oude verflaag of het opvullen van de oneffenheden uw kozijnen opnieuw verven? Wovar heeft hiervoor van allerlei soorten verf en beits in het assortiment. Om uw muur opnieuw te schilderen kunt u in ons assortiment ook kwatsen, verfrollers en ander toebehoren vinden.

15 producten
Sorteren op voorraad
1-15 van de 15 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een plamuurmes wordt gebruikt als gereedschap bij diverse soorten vulmiddelen. Wanneer u kleine spijkergaten of schroefgaten in kozijnen of koplatten dient weg te werken, brengt u een vulmiddel aan op uw plamuurmes en strijkt u hiermee het gat dicht. Veel schilders en klusjesmannen werken vaak met twee plamuurmessen tegelijk. Schilders brengen het vulmiddel op een groot plamuurmes aan en pakken met het kleine plamuurmes kleine beetjes vulmiddel om de gaten op te vullen. Met het kleine plamuurmes kunt u direct het vulmiddel glad afstrijken. Voor grote of brede gaten is een spackmes aan te raden, deze is een stuk breder en hiermee strijkt u grote gaten mooi vlak.

Voor het kiezen van het juiste plamuurmes is het van belang dat u goed weet wat uw werkzaamheden zijn. Wanneer u kleine spijkergaten of schroefgaten in gipsplaat dient op te vullen gebruikt u in de regel 2 plamuurmessen. Het eerste plamuurmes gebruikt u als houder voor uw plamuur, zo hoeft u niet telkens met een tube of emmer plamuur rond te lopen. Dit plamuurmes kan ongeveer 120 mm breed zijn. Het tweede plamuurmes kan een stuk smaller zijn, een plamuurmes van 50 mm breed is hiervoor voldoende. Met het tweede plamuurmes neemt u kleine beetjes plamuur van het brede plamuurmes en dit strijkt u netjes glad af in de schroefgaten. Door uw plamuur af en toe over te strijken van het ene plamuurmes naar het andere, houdt u uw plamuur mooi soepel. 

Wilt u grotere gaten vullen, dan is het aan te raden om een spackmes te gebruiken, een spackmes is breder en hiermee kunt u de grote gaten ook in één strijkbeweging vlak strijken.

Een verfkrabber is een stuk handgereedschap waarmee men verfresten kan verwijderen. Een verkrabber bestaat meestal uit een houten handvat, met daaraan een scherpe driehoek bevestigd. De verfkrabber heeft drie scherpe randen, waarmee men met een trekkende beweging oude verflagen van de onderlaag kan afschrapen. Wanneer een verfkrabber vaak gebruikt wordt, zullen deze snijvlakken bot worden. De botte snijvlakken kunnen weer scherp gemaakt worden door deze te slijpen. Door dit slijpen zal een verfkrabber steeds verder slijten en uiteindelijk zo klein worden, dat deze vervangen dient te worden voor een nieuwe. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wat is een plamuurmes?

Een plamuurmes is mes waarmee u gaten en oneffenheden in muren kunt wegwerken. Onze plamuurmessen hebben een houten handvat en beschikken over een ophangoog. Daarnaast hebben wij ook plamuurmessen met een kunststof handvat, het voordeel van deze plamuurmessen is dat deze wat prettiger in de hand liggen. Het dunne, maar brede mes is gemaakt van staal of RVS. Met name de bladen van RVS zijn goed schoon te houden en gaan in de regel wat langer mee dan een stalen blad. Een stalen blad heeft als nadeel dat dit roestvorming kan geven wanneer u het blad niet voldoende schoon en droog houdt. Op dit blad doet u de juiste hoeveelheid vulmiddel en vervolgens kunt u dit middel in het gat smeren door het blad hieroverheen te strijken. Tip; Laat bij het afstrijken van uw vulmiddel een klein bobbeltje achter op het gat. Doordat vulmiddelen de eigenschap hebben om te krimpen, is de kans kleiner dat u nogmaals met vulmiddel aan de slag moet. 

Wat is een verfkrabber?

Een verfkrabber is een stuk handgereedschap waar u oude verflagen mee kunt verwijderen. Ze worden veel gebruikt om de oude verf van kozijnen of deuren te verwijderen. Onze verfkrabbers hebben een houten handvat en een stalen blad. De vorm van de bladen varieert. Het stalen blad van een verfkrabber heeft scherpe randen. Door deze randen kunt u de verfkrabber over de oude verflaag trekken, hierdoor schraapt u de oude verflaag als het waren van de ondergrond. Meestal gebruikt u een verfkrabber om oude verflagen die al wat aan het bladderen zijn los te krabben van de ondergrond. Ook is het mogelijk om verflagen die nog redelijk goed gehecht zijn aan de ondergrond te verwijderen. Houdt er dan wel rekening mee dat u een stuk meer kracht dient te zetten. Om de ondergrond niet te beschadigen is het van belang dat u het verwijderen van oude verflagen met beleid doet. Als extra ondersteuning kunt u ook gebruik maken van een verfbrander.  

Plamuurmes en verfkrabber bestellen

Wovar heeft van allerlei soorten, vormen en maten plamuurmessen en verfkrabbers. Voor eigenlijk iedere klus is het lastig om slechts één soort verfkrabber of plamuurmes te gebruiken. Met grotere plamuurmessen kunt u bijvoorbeeld veel sneller te werk gaan op grote oppervlaktes, terwijl een kleiner formaat veel handiger is voor precieze werken. 

Bent u een zakelijke klant? Maak dan een zakelijk account aan op onze website. Hiermee krijgt u een vaste zakelijke korting op ons gehele assortiment. Verder hebben wij speciaal voor de grootverbruikers een staffelkorting beschikbaar. 

Is dit toch niet helemaal de categorie waar u naar op zoek was? Geen probleem! Misschien vindt u wat u zoekt bij al ons andere handgereedschap