• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Deurbeslag betreft alles wat u aan een deur kunt bevestigen om de functionaliteit en het uiterlijk ervan te verbeteren. Denk hierbij aan deurklinken, schilden en rozetten, maar ook aan de sloten. Bij schuifdeuren behoren de schuifsystemen ook tot het deubeslag. Er zijn zeer veel verschillende soorten deurbeslag verkrijgbaar. Van veiligheidssloten tot doorloopsloten en van sierlijke retro klinken op rozet tot moderne en strakke klinken op schild. Bij Wovar bent u aan het goede adres voor al deze verschillende soorten deurbeslag. 

Hoe deurbeslag werkt ligt aan het soort deurbeslag wat u heeft. Deurbeslag heeft als hoofdfunctie om uw deuren gemakkelijk open te kunnen maken en weer te kunnen sluiten. Veiligheidsbeslag heeft daarbij nog de functie om voor een veilige afsluiting te zorgen, wat wil zeggen dat deze een inbraakwerende werking heeft. Naast het makkelijk openen en dicht doen van deuren moet deurbeslag natuurlijk ook bij uw huisstijl passen. Daarvoor zijn er vele verschillende vormen en kleuren beschikbaar.  Bij Wovar is er voor iedere stijl wel een passende set deurbeslag te vinden. Tevens kunt u ook zelf uw eigen set samenstellen. 

De PC-maat van deurbeslag is van toepassing bij het gebruik van deurschilden. Elk deurschild heeft namelijk een bepaalde afstand tussen het hart van het sleutelgat en het hart van het krukgat. Het is dan belangrijk om ook een slot te gebruiken met dezelfde PC-maat. Als dat niet zo is dan sluit het schild niet aan op het slot en kunt u uw deur niet op slot draaien. Voorbeelden van PC-maten bij Wovar zijn onder andere 72 mm, 63 mm, 85 mm en 55 mm. Bij het gebruik van een rozet maakt de PC-maat van het slot niet zoveel uit. U kunt namelijk zelf het rozet op de passende afstand van de kruk plaatsen. Het sleutelgat en het krukgat zijn in dit geval namelijk los van elkaar. De PC-maat wordt ook wel de SL-maat genoemd. 

Deurbeslag is zowel verkrijgbaar in aluminium, RVS en nikkel. RVS wordt vaak gebruikt voor deurbeslag in vochtige ruimtes. De nikkel schilden, rozetten en klinken zorgen voor een retro uitstraling terwijl de aluminium varianten juist voor een moderne uitstraling zorgen. De vorm heeft daarbij natuurlijk ook invloed op de stijl van het deurbeslag. Aluminium deurbeslag van Wovar gaat ook zeer lang mee, is van hoge kwaliteit en is erg populair. 

Hoe u deurbeslag monteert hangt natuurlijk af van het soort deurbeslag wat u gebruikt. Over het algemeen wordt deurbeslag met behulp van schroeven aan uw deur bevestigd. Bij vele sets kunt u met een zogenaamde ´cover´ deze montage afdekken. Op deze manier ziet het deurbeslag er netjes en strak uit. Elk soort deurbeslag vereist natuurlijk zijn eigen specifieke manier van bevestiging. Op de pagina´s van de producten zelf kunt u lezen hoe u het beslag kunt monteren. U vindt daar handige tips en de eventueel bijbehorende producten. 

Bij het vervangen van deurbeslag is het allereerst belangrijk om te bepalen wat er precies vervangen moet worden. Dit hoeft in vele gevallen niet direct het totale deurbeslag te zijn, maar kan ook alleen de deurkrukken betreffen of alleen het cilinderslot. Mocht u uw huidige deurbeslag totaal willen vervangen, dan is het belangrijk om te letten op of uw deurbeslag op rozet of schild heeft. Een schild heeft namelijk als voordeel dat het voorgaande montagegaten in uw deur afdekt, een rozet heeft dat minder. Deurkrukken zijn vaak eenvoudig te verwijderen en te monteren met de inbusbout, ook wel het bevestigingskogeltje genoemd. Een cilinderslot kunt u vervangen door deze er eenvoudig uit te schroeven. Het is soms even wrikken met de sleutel, omdat de meenemer niet moet uitsteken. Ook bij het plaatsen van een nieuwe cilinder dient deze niet uit steken. Plaats de nieuwe cilinder, schroef deze weer met 1 schroef vast en check of de cilinder naar behoren werkt. 

Bij het opmeten van deurbeslag gaat het vaak over de PC-maat. Deze maat is belangrijk, omdat de maat van het slot gelijk moet zijn aan de maat van het schild, anders passen ze niet samen. De PC-maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder. De maat is vaak 55 mm, 72 mm of 92 mm, afhankelijk van het soort deurbeslag. Verder kunt u natuurlijk ook het gatenprofiel opmeten, dit zijn de gaten in het beslag voor montage aan uw deur. Op de deurbeslag productpagina´s van Wovar kunt u alle afmetingen terugvinden, zo kunt u zien of het deurbeslag bij uw situatie past. 

Bij het bestellen van deurbeslag is het van belang om te letten op de juiste maten, waaronder de PC-maat, welke van toepassing is op het gebruik van deurschilden. De maat van het schild moet hierbij overeenkomen met de maat van het insteekslot. Verder is het belangrijk om de juiste schroeven te gebruiken bij het monteren van het deurbeslag. Bij vele producten van Wovar zijn de passende schroeven bij de koop inbegrepen, maar bij losse onderdelen kan dit wel eens verschillen. Kortom, let goed op alle maten, welke u terug kunt vinden op de productpagina´s. 

Om te bepalen welk deurbeslag u nodig hebt kunt u eerst kijken naar het doel en de plaats van het deurbeslag. Zo kunt u bij Wovar terecht voor deurkrukken op rozet, op schild, maar ook voor veiligheidsbeslag voor uw voordeur. Daarnaast kunt u losse onderdelen kopen voor uw deurbeslag, maar ook complete sets! Welk deurbeslag u het mooist vindt is natuurlijk aan u. Het is daarnaast wel van belang om te letten op de afmetingen. Let bij het gebruik van deurschilden bijvoorbeeld op de PC-maat, welke overeen moet komen met de PC-maat van het insteekslot. Op de productpagina´s kunt u naast de afmetingen ook een afbeelding vinden met alle specifieke maten van de verschillende soorten deurbeslag. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Deurbeslag

Zoekt u een fraaie deurklink, deurkruk of deurbeslag? Wovar levert deurbeslag in vele soorten, kleuren en maten. Wovar heeft deurbeslag voor zowel buitendeuren als binnendeuren. Kies uit ons populaire schuifdeur rails, wat veel wordt gebruikt bij loftdeuren, of bijvoorbeeld onze moderne zwarte insteeksloten voor binnendeuren. Bij Wovar bent u voor veiligheidsbeslag, deurknoppen, deurklinken en deurbeslag aan het juiste adres.

Naast een uitgebreid assortiment deurkrukken en deurbeslag, levert Wovar ook gelijksluitende cilinders en insteeksloten. Zo voorkomt u een dikke sleutelbos, omdat u al uw deuren kunt openen met dezelfde sleutel. Dat is handig! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account. Denk hierbij aan korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke bestelgeschiedenis.

Bekijk naast onze deurklinken en deurbeslag ook ons tuindeurbeslag, zoals hengen en duimen. Ook heeft Wovar diverse briefplaten, ook wel brievenbusplaten genoemd. Hiervoor is ook de bijbehorende brievenbus tochtklep beschikbaar. Maak uw bestelling compleet en bestel ook uw scharnieren bij Wovar!

Trendy zwart deurbeslag

Wovar levert vele verschillende soorten deurklinken en deurbeslag. Zo leveren wij een ruim assortiment insteeksloten, deurklinken, scharnieren voor deuren en schuifdeur rails voor loftdeuren. Het materiaal verschilt van aluminium tot RVS en van blank tot zwart gepoedercoat. Hierdoor hebben wij vrijwel altijd de juiste deurklinken welke u zoekt, zoals bijvoorbeeld onze deurklinken zwart en moderne rvs deurkrukken.

Hieronder gaan we nog iets verder in op ons aanbod deurklinken en deurbeslag. Naast sloten en deurklinken leveren wij ook gelijksluitende cilindersloten. Zo kunt u met 1 sleutel, al uw deuren openmaken en op slot doen. Een overvolle sleutelbos is hierdoor verleden tijd!

Insteekslot met deurklink

Erg populair zijn onze insteeksloten voor binnendeuren, de Wovar insteeksloten zijn er in diverse soorten, zorg dat u altijd een passend deurslot kiest die goed past bij uw deurbeslag op schild. Vooral onze zwarte deursloten met deurklinken zijn erg populair. Dit komt naast een prachtige uitstraling ook door de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding van deze deurklinken met slot.

We snappen dat niet iedereen dagelijks te maken krijgt met het plaatsen van deurklinken met insteekslot. Toch kunt u heel eenvoudig zelf uw nieuwe deursloten monteren. In de onderstaande video legt Jesse haarfijn uit hoe u een deurklink met slot monteert. Naast inbouw sloten levert Wovar ook oplegsloten.

Retro deurbeslag jaren 30

Naast de aanhoudende trend zwart deurbeslag, zien we steeds meer een verschuiving naar het meer retro deurbeslag. Dit deurbeslag jaren 30 stijl kenmerkt zich door de combinatie mat nikkel met zwart ebbenhout. Deze prachtige deurklinken geven uw interieur een meer nostalgische klassieke uitstraling waar het zwarte deurbeslag meer industrieel en moderne looks geven aan uw interieur. De trend van het jaren 30 deurbeslag is opkomend en kent in 2022 volgens trendwatchers zijn volledige doorbraak.

Deurbeslag Buitendeur

Voor een buitendeur is apart deurbeslag nodig. Dit deurbeslag beschikt over extra veiligheidsvoorzieningen en is in de meeste gevallen voorzien van een SKG-keurmerk. Denk hierbij aan veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Deze sloten zijn voorzien van een veilig cilinderslot, waarbij de voorkant voorzien is van een hard metalen bescherming voor de binnenkant van de profielcilinder. Zo is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een schroef in het slot te draaien en deze eruit te trekken. Ook kunt u de buitendeur uitrusten met een deurketting, kierstandhouder of extra bijzetslot. Zo heeft u een veilige buitendeur, waarbij het inbrekers zo lastig mogelijk wordt gemaakt. Mocht u een poortdeur in uw tuin willen voorzien van een slot, dan hebben wij hiervoor poortsloten.

Video: Deurbeslag en deurklink vervangen

Deurklinken en deurkrukken

Zoekt u een deurklink voor uw tuindeur, binnendeur of voordeur? Wovar heeft deurbeslag op schild en deurbeslag op rozet in veel verschillende soorten en maten. Zo leveren wij altijd een deurklink die het beste bij u past. Deurklinken worden compleet geleverd met bijpassende bevestigingsmaterialen. U dient wel zelf het slot aan te schaffen indien u dit nog niet heeft gedaan. Uiteraard bestelt u deze eenvoudig mee uit ons assortiment deursloten.

Let bij recht deurbeslag vooral op de pc-maat van uw slot. Bij deurbeslag met een rozet is dit niet nodig. Met de pc-maat wordt de afstand tussen het gat waar de stift doorheen moet om uw deurkrukken te verbinden en het gat van de cilinder aangegeven. Kies uit deurklinken zwart of van RVS materiaal. Deurklinken op rozet óf losse deurkrukken, deur rozetten en losse deurschilden koopt u ook voor de laagste prijs bij Wovar. 

Hoe monteer je een deurkruk?

Schuifdeur rails voor loftdeurenschuifdeurbeslag

Een populaire trend in Nederland, Duitsland en België zijn loftdeuren. Een loftdeur is een hangende schuifdeur die wordt bewogen door 2 wielen. Wovar levert deze schuifdeursystemen en het deurbeslag voor het maken en ophangen van een loftdeur. Denk aan zwart schuifdeurbeslag of zelfs wit. Daarnaast variëren onze schuifdeursystemen ook in vorm en lengtematen van de rails.

Erg populair is ons schuifdeursysteem zwart 200 cm. Deze wordt vooral veel gebruikt in combinatie met eikenhout. Doordat de hangrollen zijn voorzien van kogellagers, verplaatst u uw schuifdeur zonder moeite van links naar rechts. Schuifdeursystemen en populaire schuifdeur rails voor binnendeuren.

Schuifdeurbeslag van Wovar wordt altijd compleet geleverd met bijpassende bevestigingsmaterialen en een handleiding voor het monteren.

Deurslot voor binnendeuren en buitendeuren

Vergeet niet uit onze categorie sloten altijd bijpassende insteeksloten te kiezen voor uw binnendeur. Zorg hierbij dat u altijd de juiste maat kiest die past bij uw deurklinken. Hierbij variëren de deursloten van een simpel loopslot tot zeer luxe magneetsloten. Voor deuren die volledig afgesloten moeten worden, adviseren wij u een dag en nachtslot mee te bestellen. Wilt u extra veiligheid bij uw deur? Dan zijn onze veiligheidssloten in combinatie met cilindersloten een perfecte keuze. Door deze sloten op uw buitendeuren te installeren, zorgt u voor een hoge inbraakwering van uw woning. Met een bijvoorbeeld een deurspion heeft u een kijkgat in uw deur, zodat u ziet wie voor de deur staat.

Naast sloten, deurklinken en schuifdeursystemen mogen traditionele deur handgrepen natuurlijk niet ontbreken. Kies voor simpele handgrepen voor uw schuurdeur, of ga voor sierlijke zwarte handgrepen voor bijvoorbeeld uw loftdeur. Al onze zwarte handgrepen zijn zwart gepoedercoat. Zoekt u een complete deurbeslag set voor uw deur? Bekijk dan al onze complete assortiment deurklink met slot!

Deurklinken Zwart of modern RVS deurbeslag

Wovar heeft een breed assortiment deurbeslag rvs, het opkomende retro deurbeslag en het populaire deurbeslag zwart. Ook voor al uw trendy zwart deurbeslag kunt u bij ons terecht! Denk hierbij aan zwart deurbeslag op schild bijvoorbeeld. Hiermee voorziet u uw binnen- en buitendeuren van een prachtige zwarte deurklink. Hierbij kiest u uit een ruim assortiment met diverse maten en modellen handgrepen. Ook voor alleen de deurklink, zonder slot kunt u diverse varianten van de zwarte deurkruk op rozet vinden. Wilt u liever een klink met een wc deur slot? Dan hebben wij altijd bijpassend zwart wc deurbeslag.