CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
GrastrimmerdraadTuingereedschapTuin

Filters

Grastrimmerdraad

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Grastrimmerdraad

Bent u op zoek naar een geschikte trimmerdraad voor uw grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod in trimmerdraden in ons assortiment. Trimmerdraden zijn dunne, flexibele draden die worden gebruikt in trimmers en bosmaaiers. Onze draden zijn gemaakt van nylon en zijn ontworpen om gras, onkruid en lichte vegetatie te snijden. Trimmerdraden zijn een alternatief voor metalen messen.

De grastrimmer draad is gevestigd op een haspel of spoel in de trimmerkop. Wanneer de trimmer is ingeschakeld, draait de spoel met hoge snelheid, waardoor de draad wordt uitgeworpen en door het te snijden materiaal snijdt. Het voordeel van trimmerdraden is dat ze flexibel zijn en minder schade toebrengen aan harde oppervlakken zoals bomen en stenen in vergelijking met metalen messen.

Onze trimmerdraden zijn gemaakt van duurzaam en veerkrachtig materiaal dat bestand is tegen slijtage. De trimmerdraden variëren van dikte en lengte. Het kiezen van de juiste trimmerdraad hangt af van het soort werk dat u wilt uitvoeren en de eigenschappen van uw trimmer.

Verschillende maten trimmerdraden

Bij Wovar hebben we verschillende dikten trimmerdraad, variërend van 1,6 mm tot 3 mm. Dikker draad (vanaf 2 mm) is over het algemeen geschikt voor zwaarder gras en onkruid, terwijl dunner draad (1,6 mm) geschikt is voor lichtere taken. Als u vooral kort gras in uw tuin maait, is het doorgaans voldoende om de maaikop van uw grastrimmer te vullen met een dunne maaidraad. Professionele gebruikers hebben echter een dikkere maaidraad nodig voor hun bosmaaier.

Het is belangrijk om te weten dat de keuze van de trimmerdraad ook afhangt van het type trimmer dat u gebruikt en de specifieke eisen van het terrein dat u aan het maaien bent. Weet u niet welke trimmerdraad u nodig hebt? Dan leggen we dat graag even uit:

Trimmerdraad 1,6 mm

Een trimmerdraad van 1,6 mm dikte is over het algemeen geschikt voor het maaien van kort gras en kleine tuinen. De 1,6 mm draad biedt een goede balans tussen flexibiliteit en snijkracht. Deze trimmerdraad is geschikt voor algemeen onderhoud van de tuin, zoals het trimmen van grasranden en het maaien van gras rond bloembedden. Daarnaast is het draad geschikt voor het snijden van licht onkruid en kleinere planten. Voor dikkere stengels en taaiere begroeiing is een dikker draad meer geschikt. Als u voornamelijk met lichtere vegetatie te maken hebt, zou een draad van 1,6 mm voldoende moeten zijn.

Trimmerdraad 2 mm

De trimmerdraad van 2 mm is over het algemeen geschikt voor de kleinere tuin waarbij het gazon al enkele centimeters is gegroeid. Een maaidraad van 2 mm is effectief bij het maaien van wat dikkere grasstengels. 

Trimmerdraad 2,4 mm

Een trimmerdraad van 2,4 mm is een echte allrounder onder de maaidraden. De 2,4 mm trimmerdraad is geschikt voor de kleinere tuinen en kort gras, maar ook voor hoog gras en de grotere tuinen. Deze 2,4 draad is dus ook effectief bij het maaien van dik, taai en hoog gras, inclusief gebieden met wildgroei. 

Trimmerdraad 3 mm

Een trimmerdraad van 3 mm dikte is robuust en geschikt voor zware werkzaamheden. De 3 mm dikke trimdraad zit in de overgang van privégebruik en professioneel gebruik. Deze draadgrootte is effectief bij het maaien van dik en taai gras, zoals hoog gras in gebieden met weinig onderhoud.Het is geschikt voor het aanpakken van zeer zwaar onkruid, dichte begroeiing en struiken. De extra dikte biedt meer snijkracht voor deze taaiere begroeiing.Het gebruik van een draad van 3 mm is over het algemeen geschikt voor de meest veeleisende maaitaken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bosmaaier of trimmer geschikt is voor deze draad en dat u alle veiligheidsrichtlijnen volgt bij het gebruik van krachtige tuingereedschap. 

25 of 50 meter trimmerdraad?

Over het algemeen hangt de keuze tussen 25 meter en 50 meter trimmerdraad af van uw specifieke behoeften, de omvang van het te maaien gebied en hoe vaak u van plan bent de trimmer te gebruiken. De 50 meter trimmerdraad kan handiger zijn als u veel trimwerk hebt of als u regelmatig grote gebieden maait. 

Grastrimmer draad kopen?

Bij Wovsr vindt u hoogwaardige trimmerdraden. Bestel onze trimmerdraden eenvoudig en voordelig, en profiteer altijd van de scherpe prijzen. Voor zakelijke klanten nodigen wij u uit om een zakelijk account bij ons te open, waarmee u profiteert van een vaste zakelijke korting! Naast een breed assortiment trimmerdraden biedt Wovar ook divers tuingereedschap, zoals: snoeigereedschap, harken, bijlen, schoppen, bezems en gereedschap voor onkruidbestrijding.