CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Piketpaaltjes

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Piketpaaltjes

Gaat u een constructie maken en heeft u een stevige basis nodig? Met piketpalen bouwt u een stevig fundament voor een vlonder. Wanneer u werkt met een borderrand waar veel druk op staat, kunt u deze palen ook ter ondersteuning tegen de borderrand plaatsen. Piketpaaltjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Welke piketpaal het meest geschikt is voor uw klus, ligt aan onder andere de locatie en de belasting. Gaat u de palen zwaar belasten, dan is het verstandig om een dikkere, hardhouten paal te kiezen. Standaard volstaat 6 × 6 cm dikte. Kies altijd minimaal 1 meter lengte, zodat u paal onder de vorstlijn komt. Wanneer u de piketpaal kiest als basis voor uw vlonder, is het belangrijk piketpaaltjes te kiezen die duurzaam (klasse 1 hardhout) zijn. Zo gaat u houtrot tegen en geniet u het langste van uw fundament. 

Dikte piketpaaltjes

Piketpaaltjes komen in diverse diktes. Standaardmaten zijn piketpaaltjes 40 × 40, 50 × 50 en 60 × 60 mm. Korte piketpaaltjes van 40 × 40 staan ook wel bekend als uitzetpaaltjes en alleen geschikt voor hele lichte constructies. We raden 6x6 piketpalen aan, voor zware constructies kiest u 7x7 cm.

Piketpalen plaatsen

Piketpaaltjes plaatsen is niet heel lastig. Hiervoor kunt u de klus op verschillende manieren aanpakken. De meest gemakkelijke en voor de hand liggende manier is door een grondboor te gebruiken. Hierbij draait u met de hand een gat in de grond, waarna u een mooi gat heeft voor de palen. Heeft u te maken met een taaie ondergrond of gaat u veel piketpalen plaatsen? Dan is het ook een mogelijkheid een grondboor benzine of een elektrische grondboor het werk te laten doen. Verder zijn de piketpaaltjes uitermate geschikt als uitzetpaaltje of ter ondersteuning van cortenstaal borderranden

Piketpalen vlonder

Een vlonder in uw tuin bouwt u op een stevig fundament. Hiervoor is de meest stevige optie een fundament met piketpalen. Een vlonder maken op palen brengt vele voordelen met zich mee. Denk hierbij aan een goede ventilatie van de grond onder de vlonder. Ook hoeft u niet uw tuin op te hogen met tuinaarde of ophoogzand, omdat u gebruik maakt van de lengte van de piketpaal. 

undefined

Let op, monteer uw onderbalk altijd LANGS uw piketpalen en niet OP uw piketten. Gebruik verzinkte slotbouten, deze zijn het sterkst. Monteer uw balken altijd staand, zo haalt u meer sterkte uit de balk.

Werkt u met een M8 dikte slotbout, kies dan een 9 mm boor. Bij een M10 boor, pakt u een 11 mm hardhoutboor. 

Piketpaaltjes uitzetten

Om een stevige vlonder of andere constructie te maken, is het belangrijk voldoende piketpaaltjes plaatsen. Afhankelijk van de belasting van uw vlonder of constructie, is het aan te raden iedere MINIMAAL 40 cm breedte en lengte onder uw constructie een paaltje in te brengen. Dit kunt u van tevoren uitzetten met een uitzetlint, en met behulp van een waterpas of rolmaat uitmeten. Piketpaaltjes kunt u na het uitboren inbrengen met behulp van een paalhamer. Piketpaaltjes slaan geeft net even dat beetje extra stevigheid. Maar pas op dat u de kop niet kapot slaat, dus 90% voorboren met de grondboor. Hierbij kunt u natuurlijk ook kiezen voor beton. U brengt het piketpaaltje dan in snelbeton aan, welke na het uitharden een muurvaste verankering verzorgt. Snelcement toevoegen is vaak niet nodig.

Piketpaaltjes hardhout

Bij de keuze van piketpaaltjes heeft u verschillende mogelijkheden. Gaat u voor geïmpregneerde piketpaaltjes, of toch piketpaaltjes hardhout. Hardhout piketpaaltjes hebben enkele voordelen ten opzichte van de geïmpregneerde piketpaaltjes. Beide soorten piketpalen zullen lange tijd in de grond blijven zonder houtrot te vertonen (mits het hout van hoge kwaliteit betreft). Waarom onze voorkeur uitgaat naar hardhout, is omdat dit veel steviger en sterker is. Geïmpregneerd hout, waaronder geïmpregneerd grenen, is vaak een stuk zachter. Dit heeft invloed op de draagkracht en constructiesterkte van uw vlonder of constructie. Geïmpregneerd houten piketpalen in of rond water is verboden, we raden ook hardhout aan.

Nadat u uw piketpaaltjes heeft geplaatst, is het verstandig om worteldoek aan te brengen over de paaltjes. Zo voorkomt u dat onkruid tussen uw vlonderplanken omhoog groeit. Vergeet daarom niet uw worteldoek mee te bestellen! Neem voor het bouwen van een vlonder ook eens kijkje bij onze vlonderschroeven.