Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Kogelscharnieren

Kogelscharnieren worden gebruikt bij het bevestigen van uw deuren en ramen. Zoals de naam het al zegt, draaien kogelscharnieren door middel van kogellagers. Deze zorgen ervoor dat de scharnierbladen met weinig tot geen wrijving over elkaar heen schuiven. Hierdoor maakt een deur of raam geen geluid bij het draaien. Kogellagerscharnieren zijn er en vele soorten en maten.

Wovar levert kogellagerscharnieren met rechte hoek en met ronde hoek. De kogelscharnieren zijn verkrijgbaar in het zwart, rvs, messing en verzinkt staal. Populaire maten zijn  76x76 mm tot 89x89 mm. We merken dat vaak wordt gekozen voor kogelscharnieren rond 89x89 mm.

 

Het monteren van kogelscharnieren is vrij eenvoudig. Bekijk op de productpagina van de scharnieren onder bijbehorende producten welke schroeven u nodig hebt voor montage. Wij raden aan altijd 4 scharnieren per deur te gebruiken. Voor binnendeuren die niet veel gebruikt worden kunt u er ook voor kiezen om 3 scharnieren te gebruiken.

Hoe monteer ik kogelscharnieren? 

Het monteren van kogelscharnieren is niet moeilijk. U hoeft echter alleen even te weten in welke volgorde dit moet gebeuren en op welke hoogtes van de deur. Hiervoor hebben wij een handige tekening gemaakt waar u in één oogopslag kunt aflezen in welke volgorde u kogelscharnieren monteert en op welke plek van de deur. In dit voorbeeld een standaard deur afmeting genomen van 2.325 x 930 mm mm. 

kogelscharnieren monteren

U monteert de scharnieren in dezelfde volgorde als in het tabel hierboven staat aangegeven. Ook kunt u de hoogte van de scharnieren aflezen gemeten vanaf de bovenkant van de deur. Indien u ervoor kiest om 3 scharnieren te gebruiken in plaats van 4, kunt u scharnier D achterwege laten.

Houdt rekening met het gewicht van uw deur voor u scharnieren kiest. De draagkracht van onze kogelscharnieren wordt namelijk per gebruik van 3 en 4 scharnieren aangegeven.

Kogelscharnieren bestellen

Bestel ijzersterke kogelscharnieren bij Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert kogelscharnieren uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag. Kogelscharnieren zijn voor bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers met een zakelijk account nog voordeliger! Hiermee krijgt u namelijk extra korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke orderhistorie.

Zijn kogelscharnieren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook eens onze paumelle scharnieren, pianoscharnieren of zwarte scharnieren.