CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Kogelscharnieren

26 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Kogelscharnieren

Kogelscharnieren worden gebruikt bij het bevestigen van uw deuren en ramen. Zoals de naam het al zegt, draaien kogelscharnieren door middel van kogellagers. Deze zorgen ervoor dat de scharnierbladen met weinig tot geen wrijving over elkaar heen schuiven. Hierdoor maakt een deur of raam geen geluid bij het draaien. Kogellagerscharnieren zijn er in vele soorten en maten.

Wovar levert kogellagerscharnieren met rechte hoek en met ronde hoek. De kogelscharnieren zijn verkrijgbaar in het zwart, rvs, messing en verzinkt staal. Populaire maten zijn 76 x 76 mm tot 89 x 89 mm. We merken dat vaak wordt gekozen voor (RVS) kogelscharnieren van 89 x 89 mm met afgeronde hoeken. Deze scharnieren zijn snel te plaatsen in combinatie met onze freesmallen.
 

Kogelscharnier gebruiken

Het gebruiken van kogelscharnieren is vrij eenvoudig. Bekijk op de productpagina van de scharnieren onder bijbehorende producten welke schroeven u nodig hebt voor montage. Wij raden aan altijd 4 scharnieren per deur te gebruiken. Voor binnendeuren die niet veel gebruikt worden, kunt u er ook voor kiezen om 3 scharnieren te gebruiken. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om de juiste scharnieren bij uw deurbeslag te kiezen. Wovar levert u prachtig zwart deurbeslag, heel klassiek retro deurbeslag of het luxere deurbeslag RVS

De kogelscharnieren zijn ook goed te gebruiken bij ramen, Wovar is ook het adres voor raambeslag, valraambeslag en een veilige raamsluiting.

Hoe monteer ik kogelscharnieren? 

Bij het monteren van kogellagerscharnieren is precisie van groot belang. Om ervoor te zorgen dat de scharnieren perfect worden geïnstalleerd, is het essentieel om de schroefgaten voor te boren voordat u begint met de montage. U kunt dit gemakkelijk doen met een freesmal. Deze voorgeboorde gaten zorgen voor een stevige en rechte bevestiging, waardoor de deuren en ramen optimaal kunnen openen en sluiten, zonder enige wrijving of onnodige stress op de scharnieren. Deze aandacht voor precisie tijdens de installatie van de kogelscharnieren zorgt voor een lange levensduur en probleemloos gebruik van uw deuren en ramen.

Het monteren van kogelscharnieren is niet moeilijk. U hoeft echter alleen even te weten in welke volgorde dit moet gebeuren en op welke hoogtes van de deur. Hiervoor hebben wij een stappenplan en een handige tekening gemaakt waar u in één oogopslag kunt aflezen in welke volgorde u kogelscharnieren monteert en op welke plek van de deur:

  • Stap 1: Bepaal hoeveel kogelscharnieren u nodig heeft en in welke kleur en vorm. Voor het voorboren van de schroefgaten in een rechte lijn kunt u het beste een freesmal gebruiken. Bestel vervolgens de scharnieren en eventueel een freesmal.  
  • Stap 2: Boor de schroefgaten voor met behulp van de freesmal. De hoogtes staan aangegeven in de afbeelding onder dit stappenplan.  
  • Stap 3: Bevestig de kogelscharnier aan de deur of raam en het kozijn op de juiste plaats en met de juiste schroeven. Zorg ervoor dat de scharnieren goed vastzitten en controleer of de deur of het raam goed sluit zonder wrijving.

In dit voorbeeld is een standaard deur afmeting genomen van 2.325 x 930 mm.  

undefined

U monteert de scharnieren in dezelfde volgorde als in de tabel hierboven staat aangegeven. Ook kunt u de hoogte van de scharnieren aflezen, gemeten vanaf de bovenkant van de deur. Indien u ervoor kiest om 3 scharnieren te gebruiken in plaats van 4, kunt u scharnier D achterwege laten.

Houdt rekening met het gewicht van uw deur voor u scharnieren kiest. De draagkracht van onze kogelscharnieren wordt namelijk meestal per gebruik van 3 en 4 scharnieren aangegeven.

Kogellagerscharnieren

Kogellagerscharnieren zijn niet alleen ideaal voor geluidloos gebruik, maar ze bieden ook duurzaamheid en een langere levensduur voor uw deuren en ramen. Dankzij de kogellagers kunnen de scharnieren jarenlang soepel draaien zonder slijtage of haperingen. Dit maakt een kogellager scharnier perfect voor zowel toepassingen in huis als commerciële toepassingen, waar betrouwbaarheid en prestaties van cruciaal belang zijn.

Kogelscharnier voor dubbele deuren

Heeft u een dubbele openslaande deur in bijvoorbeeld uw blokhut, tuinhuis of uw terrasdeuren? Dan heeft u dus al snel het dubbele aantal scharnieren nodig, omdat u simpelweg 2 deuren heeft. Bedenk ook goed dat dergelijke deuren een "vaste deur" en een "loopdeur" hebben, om de vaste deur te vergrendelen heeft u ofwel kantschuiven ofwel espagnoletten nodig. Handig om deze gelijk mee te bestellen zodat u gelijk kunt beginnen met het afhangen van uw deuren. U vindt bij Wovar een uitgebreid assortiment sloten

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe u de scharnieren kunt monteren en vervolgens de deur kunt plaatsen.

Video: Deur afhangen met freesmal scharnieren 

Lees alle informatie nog eens terug in onze blog over het afhangen van een deur met een freesmal voor scharnieren!

Zwarte kogelscharnieren

Of u nu op zoek bent naar een moderne industriële uitstraling of een klassieke touch, zwarte kogelscharnieren passen naadloos in verschillende interieurstijlen. Ze creëren een visueel contrast en laten uw deuren en ramen opvallen als verfijnde accenten in uw ruimte.

Bij Wovar vindt u een uitgebreid assortiment zwarte kogelscharnieren in diverse maten en designs. Onze hoogwaardige scharnieren bieden niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar ook duurzaamheid en betrouwbaarheid voor zowel thuis als in commerciële toepassingen.

Kogelscharnieren bestellen

Bestel ijzersterke kogelscharnieren bij Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert kogelscharnieren van hoogwaardige kwaliteit uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag. Kogelscharnieren zijn voor bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers met een zakelijk account nog voordeliger! Hiermee krijgt u namelijk extra korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke orderhistorie.

Zijn kogelscharnieren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook eens onze andere scharnieren voor deuren, zoals paumelle scharnieren, pianoscharnieren, zwarte scharnieren óf kies voor onze zeer luxe onzichtbare scharnieren in combinatie met magneetsloten voor uw binnendeuren.