CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Borgmoeren

Een borgmoer is een speciale variant van de zeskantmoeren waarbij aan de bovenzijde een nylon ring zit. Deze ring zorgt dat de moer tijdens het aandraaien op een draadeind, slotbout of tapbout heel erg vast komt te zitten, hierdoor voorkomt de nylon draad dat de borgmoer kan lostrillen. Vanwege deze functie hoeft u ook geen veerring te gebruiken om lostrillen te voorkomen, waarbij dit bij een reguliere zeskantmoer wel het geval is.

De borgmoeren voldoen aan DIN-norm 985 en worden geleverd in verzinkt staal met staalsterkte 8.8 en in RVS A2 (ook bekend als RVS 304) kwaliteit in de maten van M3 tot en met M24. 

Wanneer gebruik ik een borgmoer?

Een borgmoer wordt veel gebruikt in combinatie met metrische bouten, dit zijn draadeinden, slotbouten, tapbouten en zeskantbouten. U gebruikt een borgmoer in plaats van een standaard zeskantmoer wanneer er kans is dat de bout wordt blootgesteld aan trillingen. Een voorbeeld van zo'n situatie is wanneer u rolluiken bevestigd door middel van een chemische anker, draadeind en een moer. Vanwege dat het rolluik open en dicht gaat en de spanning op het draadeind veranderd ontstaan er trillingen en kan een reguliere zeskantmoer lostrillen, met een borgmoer heeft u hier geen last van. 

Welke sleutel heb ik nodig voor borgmoeren?

Borgmoeren moeten worden aangedraaid met een ringsleutel, steeksleutel, dopsleutel of moersleutel. De juiste sleutelmaat hangt af van de maat van de borgmoer. Het overzicht hieronder helpt u de juiste sleutelmaat te kiezen.

Borgmoer M3 - Sleutel 5.5 Borgmoer M12 - Sleutel 19
Borgmoer M4 - Sleutel 7 Borgmoer M14 - Sleutel 22
Borgmoer M5 - Sleutel 8 Borgmoer M16 - Sleutel 24
Borgmoer M6 - Sleutel 10 Borgmoer M18 - Sleutel 27
Borgmoer M8 - Sleutel 13 Borgmoer M20 - Sleutel 30
Borgmoer M10 - Sleutel 17 Borgmoer M24 - Sleutel 36

Borgmoeren bestellen

Bestel borgmoeren bij Wovar vandaag nog en geniet van uitstekende prijzen, goede kwaliteit en snelle levering. Hierdoor kunt u morgen nog aan de slag. Vergeet niet te profiteren van onze staffelkorting tijdens het bestellen, dit kan vele euro's besparen op uw aankoop. Ook zakelijke klanten zitten goed bij Wovar, zo kunnen bedrijven in de bouw- en tuinbranche Bedrijven profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.