• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Hoogte
Breedte
Punt
Voorraad
Prijs
tot

Keukenkast scharnieren

Bent u op zoek naar scharnieren voor uw badkamer- en keukenkasten? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wovar heeft namelijk een uitgebreid assortiment scharnieren voor keukenkast deurtjes. Zo hebt u de keuze uit potscharnieren met of zonder soft-close functie, keukenkast scharnieren met 165º openingshoek en opschroefbare easy-on keukenkast scharnieren. Bij Wovar bent u bovendien zeker van snelle bezorging van alle soorten scharnieren voor uw kastdeuren. Wij bezorgen razendsnel uit eigen voorraad in heel Nederland en België.

12 producten
Sorteren op voorraad
1-12 van de 12 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Soorten keukenkast scharnieren

Potscharnieren - Dit type keukenkast scharnieren zijn de meestvoorkomende soort. De naam potscharnieren hebben deze scharnieren te danken aan het kommetje dat in de kastdeur ingeboord moet worden. De standaard maten van een potscharnier zijn 26 en 35 mm. Echter wordt 26 mm tegenwoordig amper meer gebruikt. Deze scharnieren hebben een openingshoek van 110º. Tot slot maken wij onderscheidt tussen 3 verschillende soorten potscharnieren, namelijk: opdek, half opdek en inliggend. Welke soort u nodig hebt leest u hieronder.

Potscharnieren met 165º openingshoek - De potscharnieren met 165º openingshoek zorgen ervoor dat uw kastdeuren een stuk verder open kunnen dan met de standaard potscharnieren. Soms hebt u namelijk net iets meer ruimte nodig bij het openen van uw kastdeuren. Denk bijvoorbeeld aan hoekkasten of lastig te bereiken kastjes. 

Easy-on keukenkast scharnieren - De easy-on keukenscharnieren zijn eenvoudig opschroefbare scharnieren. U hoeft voor deze scharnieren, in tegenstelling tot de potscharnieren, dus geen gaten te boren in uw kastdeuren. Deze scharnieren hebben een openingshoek van 90º.

Welk potscharnier heb ik nodig?

Bij Wovar maken wij onderscheidt tussen drie verschillende soorten potscharnieren: opdek, half opdek en inliggend. Dit heeft te maken met de wijze waarop uw kastdeur in of op uw kast dichtvalt. Zie de afbeelding hieronder.

Opdek scharnier - U kiest voor een opdek potscharnier wanneer uw keukenkast deur volledig bovenop het frame van de kast valt.

Half opdek scharnier - U kiest voor een half-opdek potscharnier wanneer uw kastdeur half op de zijwand van de kast ligt. Dit komt voornamelijk voor bij kastdeuren waar 2 scharnieren aan 1 zijwand zijn gemonteerd.

Inliggend scharnier - U kiest voor een inliggend potscharnier wanneer uw kastdeur volledig tussen het beide zijwanden van de kast valt.

Keukenkast scharnieren monteren

Voor de montage van onze keukenkast scharnieren hebt u het volgende gereedschap nodig: een boormachine, een forstnerboor 26 of 35 mm, een hardhoutboor 3.5 mm, een PH-2 kruiskopschroevendraaier of bitje, een potlood en onze handige boormal voor scharnieren. Deze vindt u, afgezien van de boormachine, respectievelijk in de categorieën keukenkast scharnieren, boren en bits en houtbewerking

Hieronder vindt u een stappenplan voor het monteren van een keukenkast scharnier. 

Stap 1: Leg de boormal met de platte kant op uw kast
Stap 2: Stip nu de twee verzonken schroefgaten in de hoeken aan
Stap 3: Boor vervolgens de gaten 5 mm diep
Stap 4: Draai de boormal nu horizontaal en plaats de twee pootjes in de schroefgaten
Stap 5: Schuif nu de kastdeur recht tegen de kast en boormal aan en stip het middelste verzonken schroefgat aan op de kastdeur
Stap 6: Gebruik vervolgens de boormachine met forstnerboor en plaats de centreerpunt van de boor op de afgestipte plek om het gat te boren
Stap 7: Schroef nu de kruisplaat aan de binnenkant van de kast
Stap 8: Plaats het potscharnier in de kastdeur en schroef deze vast
Stap 9: Schuif tot slot het scharnier op het kruisplaatje en schroef deze vast
Stap 10 (optioneel): Werk het scharnier netjes af met een afdekplaatje

Herhaal bovenstaande stappen voor ieder potscharnier.

Om het monteren van keukenkast scharnieren nog duidelijker en eenvoudiger te maken, voorzien wij u in de onderstaande video van alle benodigde informatie, tips en een handig stappenplan:

Keukenkast scharnieren bestellen

Bestel uw keukenkast scharnieren bij Wovar voor de laagste prijs. En bij een afname van grotere aantallen kastdeurscharnieren kunt u gebruikmaken van onze aantrekkelijke staffelkortingen!

Hoveniers, Timmerbedrijven, Keukenbedrijven en bouw- en klusbedrijven krijgen extra veel voordeel met een zakelijk account. Meld u zich dus snel aan en profiteer van onder andere een vaste zakelijke korting en een eigen contactpersoon.

Zijn scharnieren voor kastdeurtjes niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens ons volledig assortiment scharnieren. Zo leveren wij onder andere ook smalscharnieren, paumelle scharnieren, kogelscharnieren, veiligheidsscharnieren en louvredeurscharnieren.