Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Slagpluggen

Slagpluggen worden veel gebruikt voor het monteren van balken aan muren en worden met een hamer vast geslagen. Wovar levert slagpluggen van 6, 8 en 10 mm dik. De 10 mm dikke slagpluggen worden ook wel kozijnpluggen genoemd. Deze zijn geschikt om zware balken te monteren. Met de 6.0 mm dikke slagpluggen monteert u bijvoorbeeld latten. Voorheen werden hier vaak keilbouten voor gebruikt. Slagschroeven maken de montage van balken aan muren een stuk eenvoudiger. De slagpluggen van Wovar beschikken over een torx of kruiskop aandrijving. Deze is aangebracht voor het demonteren van de slagpluggen. Bestel uw pluggen en geniet van snelle levering uit eigen voorraad. Wij bezorgen overal in Nederland en België, ook op zaterdagen.

Naast slagpluggen heeft wovar ook betonschroeven zonder plug en kozijnpluggen!

 

Bedrijven in de bouwsector en tuinbranche profiteren van korting met een zakelijk account. Wilt u een houten balk aan uw gevel schroeven? Met deze slagpluggen kunt u 5x10 of 5x15 cm balken voor een carport of polyarbonaat aanbouw prima monteren. Voor zwaardere balken adviseren we onze kozijnschroeven of balkplugset te gebruiken.

Zijn slagpluggen niet helemaal wat u zoekt? Bekijk eens onze spanhulzen, nylon pluggen of hollewandpluggen. Heeft u een extreem sterke verankering nodig? Dan raden wij onze keilbouten aan!

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je slagpluggen?

Slagpluggen zijn super eenvoudig te gebruiken. Als u een houten lat wilt verankeren op steen of beton boort u in zowel het hout als het beton een gat. De boor dient net zo dik te zijn als de dikte van de slagplug. Voor het hout kunt u een hardhoutboor gebruiken en voor het steen of beton een betonboor. Hoe diep u moet boren bepaalt u met de volgende som: lengte plug - dikte hout + 1 cm. Vervolgens slaat u de plug met een hamer in het gat.

Wat zijn slagpluggen?

Een slagplug is een soort schroef in combinatie met een nylon plug dat het mogelijk maakt razendsnel en eenvoudig hout op steen of beton te verankeren. Doordat je de schroef in de plug slaat met een hamer zet te plug uit en verankert hij zichzelf in het steen of beton.

Welke maat slagpluggen moet ik gebruiken?

Welke maat slagpluggen u gebruikt hangt af van het te verankeren materiaal. De dikte van het te verankeren hout bepaalt namelijk de lengte van de slagplug. Ook speelt de dikte een grote rol. Hoe dikker de slagplug hoe sterker de constructie. Bij het verankeren van een houten lat voldoen slagpluggen van 5 of 6 mm dik. kozijnpluggen. Per slagplug wordt aangegeven wat de maximale dikte is van het te bevestigen materiaal. Wilt u grote balken voor een overkapping verankeren? Dan kiest u voor 10.0 mm dikke kozijnplug.

Hoe bevestig je slagpluggen?

Een slagplug bevestig je door deze in het voorgeboorde gat te slaan met een hamer. Doordat de schroef volledig in de nylon plug wordt geslagen zet deze uit. Op deze manier verankert de slagplug zich in steen en beton.

Hoe verwijder ik slagpluggen?

Met een slagplug veranker je hout op steen of beton. Meestal is dit voor langere tijd. Mocht het toch nodig zijn het hout te verwijderen en de slagpluggen te demonteren maakt u gebruik van een schroevendraaier of boormachine met passende bit. Dit wordt per slagplug aangegeven. Draai de schroef linksom zodat deze uit de plug gaat waardoor deze krimt. Vervolgens trek je de slagplug uit het steen of beton.