CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Afvoerputjes

3 producten

Afvoerputjes

Bent u op zoek naar een afvoerputje voor onder uw buitenkraan? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Met deze afvoerputjes voor buiten laat u snel en effectief water afvoeren. De afvoerputjes, ook vloerputjes genoemd, bestaan uit hoogwaardig PVC en beschikken over een aluminium rooster, welke in een grijze en zwarte variant verkrijgbaar zijn. Het rooster van de afvoerputjes is 200 x 200 mm. Binnenin de putjes zit een uitneembaar emmertje, welke als opvangbakje voor bladeren en andere rommel fungeert. Om deze reden worden deze afvoerputjes in de volksmond ook wel emmerputjes genoemd. Om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan stromen, wordt geadviseerd dit bakje eens in de zoveel tijd leeg te maken.

Vloerput met aluminium rooster plaatsen

Het plaatsen van een afvoerputje is geen lastige klus en met de juiste informatie goed uit te voeren. Om u een stukje op weg te helpen, volgt hieronder een kort stappenplan:

  1. Voordat u begint met het plaatsen, bepaalt u de positie van de afvoerput. Meestal is dit recht onder de positie van de buitenkraan.
  2. Zodra u weet waar de vloerput geplaatst gaat worden, is het tijd om ervoor te zorgen dat er een afvoer richting die positie gaat, zodat het water afgevoerd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een PVC-buis die uiteindelijk wordt aangesloten op de riolering of op een ander afvoerkanaal. Meet de afstand van de putafvoer richting de buitenafvoer en zaag de PVC-buis op de juiste maat. Bevestig de PVC-buis vervolgens aan de putafvoer. Maak hierbij gebruik van speciale PVC-lijm. Zorg altijd voor genoeg hoogteverschil, zodat het water goed richting de afvoer kan lopen. Ga uit van een afloop van minstens 3 mm per meter.
  3. Zorg er altijd voor dat de afvoerput waterpas is, waterdicht is aangesloten en minstens 1,5 mm onder het tegelniveau ligt. Zo bent u verzekerd van een goede afwatering. 

Afvoerputjes online bestellen bij Wovar

Deze afvoerputjes voor buiten zijn ontworpen om overtollig water snel en efficiënt af te voeren. Dankzij het aluminium rooster, welke in het zwart en grijs verkrijgbaar is, past dit afvoerputje in nagoeg elke tuin. Bestel uw vloerput daarom vandaag bij Wovar en profiteer van onze vaste lage prijzen en razendsnelle levering.

Bent u benieuwd naar wat Wovar nog meer te bieden heeft op het gebied van afwatering? Bekijk dan eens onze ruime selectie afwateringsproducten, waaronder twee series lijngoten en nog veel meer!