Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Aluminium hoekprofiel

Bij Wovar leveren wij aluminium profielen voor het afwerken van hoeken van een gevel of randen van een vlonder. Kies uit diverse stalen L-vormige metalen profielen in de kleuren bruin, grijs en antraciet zwart. Naast deze hoekprofielen levert Wovar ook andere oplossingen voor uw randafwerking. Voor aluminium artikelen boven de 176 geldt snelle levering uit eigen voorraad, met een speciale bezorgdienst voor deze afwijkende afmetingen.

 

Met de L-vormige profielen kunt u ideaal een buitenhoek van een muur afwerken of een rand van een composiet of houten terras afwerken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een hoekprofiel?

Een hoekprofiel is een aluminium profiel, waarmee u de hoeken van een gevel of de randen van een vlonder mee kunt afwerken. Dit zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar ook voor bescherming van de hoeken/randen van uw gevel. Tevens zorgen de hoekstukken ervoor dat er geen water onder uw dakbedekking komt. Bij Wovar kunt u verschillende soorten en kleuren hoekprofielen vinden voor een voordelige prijs. 

Hoe monteer je een hoekprofiel?

Aluminium profielen en hoekprofielen kunt u eenvoudig bevestigen met EPDM lijm. Deze lijm is waterdicht. Breng de lijm aan op de dakbedekking en druk de profielen erop. Vervolgens kunt u de daktrimmen vastschroeven met waterdichte dakpanplaatschroeven. Voor het beste resultaat plaatst u om de 50 cm een schroef. De dakpanplaatschroeven van Wovar zijn voorzien van een boorpunt. U hoeft dus niet voor te boren. De schroef zal in 1 keer door de aluminiumplaat in het hout worden geschroefd. Vergeet niet om aluminium koppelstukjes mee te bestellen. Hiermee kunt u de hoekprofielen aan de daktrimmen bevestigen en zo alle daktrimmen aan elkaar koppelen. 

Welke zaag voor hoekprofiel gebruiken?

Voor het zagen van aluminium daktrimmen en hoekprofielen kunt u een eenvoudige ijzerzaag gebruiken. Koppel de profielen vervolgens aan elkaar door middel van de koppelstukjes. Wovar levert voor elk soort profiel passende koppelstukken.