• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Dikte
Lengte
Voorraad
Prijs
tot

Rampamoeren

Rampamoeren zijn moeren met zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde schroefdraad. Het schroefdraad aan beide zijden maakt het mogelijk een bevestigingspunt te maken in ander materiaal, bijvoorbeeld hout. Na het indraaien van de rampamoer is het mogelijk hier een bout of draadeind in te plaatsen. Het schroefdraad aan de binnenkant is metrisch en komt in groottes overeen met het standaard metrische draad van bouten. Zo is een M8 rampamoer dus geschikt voor een M8 bout en een M10 inschroefmoer voor een M10 bout. De rampamoeren beschikken over een handige inkeping voor een schroevendraaier, zodat u deze eenvoudig bevestigt. 

Wovar levert ijzersterke en hoogwaardig verzinkte rampamoeren in de maten M4, M5, M6, M8 en M10. Inschroefmoeren zijn doorgaans uit voorraad leverbaar en levert Wovar in Nederland en België altijd binnen 24 uur. 

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten

Veelgestelde vragen

Rampamoeren hebben zowel aan de binnen als aan de buitenzijde schroefdraad. De buitenzijde is voorzien van scherp schroefdraad, zodat u de moer ergens in vast kunt draaien. De binnenzijde is voorzien van metrisch schroefdraad. Met een rampamoer kunt u een bevestiginspunt maken in ander materiaal. Denk bijvoorbeeld aan hout. Nadat u de rampamoer in een stuk hout hebt gedraaid, kunt u er een stuk draadeind in monteren of een bout.

Voordat u een rampamoer plaatst dient u eerst even voor te boren, deze dikke moer draait u namelijk niet zomaar het hout in. Let er tijdens het boren op dat de boor een paar mm kleiner moet zijn dan de inschroefmoer zelf. Zo kan het buitenste schroefdraad zich goed vastzetten in het materiaal. 

Na het voorboren kunt u de rampamoer indraaien met een schroevendraaier met platte kop. De rampamoer is namelijk voorzien van een sleuf. Plaats de schroevendraaier in de sleuf en draai de moer goed aan in het voorgeboorde gat. Gaat het indraaien toch lastig? Dan kunt u ook alvast een bout in de moer draaien, welke u vervolgens met schroefgereedschap in kunt draaien. De aandrijving van de bout zal de moer dan in het hout laten draaien.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Rampamoeren, ook wel indraaibouten, zijn super handige bouten die mooi in een constructie te verwerken zijn. Deze bouten zijn aan de buitenkant voorzien van een schroefdraad, waarmee u ze in het materiaal kunt draaien.  Deze bouten zijn bij uitstek geschikt wanneer u meubilair aan het bouwen bent. Deze indraaibouten zijn namelijk helemaal weg te draaien in het materiaal, waarna u bijvoorbeeld wieltjes onder uw kast of stoel kan monteren aan de hand van M4,5,6,8 of 10 bouten. 

Gemakkelijk rampamoeren indraaien

Standaard zijn de Wovar rampamoeren voorzien van een platte kop, waarmee u ze vast kunt draaien. Mocht u hiermee niet goed uit de voeten kunnen, dan kunt u een bout met sluitring in de moer draaien. Op deze manier kunt u gemakkelijke deze rampamoer wegdraaien met een torx of inbus bitje. Een andere mogelijkheid is om een bout te nemen en hier na een stukje een moer in te draaien. Zorg ervoor dat de bout precies ver genoeg in de rampamoer kan draaien. Op deze manier kunt u na het indraaien gemakkelijk met een steeksleutel de bout weer verwijderen en zit de rampamoer mooi strak in de muur gedraaid. 

Een alternatief op de rampamoer is de inslagmoer. Inslagmoeren worden bevestigd door, zoals de naam al een beetje verklapt, ze in het materiaal te slaan met bijvoorbeeld een hamer.