• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Wovar levert een zeer uitgebreide collectie sloten. Hieronder vindt u een lijstje van de sloten die we hebben en waar deze sloten voor worden gebruikt.

 • Insteeksloten: Dit zijn sloten die worden geplaatst in de deur, met een knop of hendel aan de buiten- en binnenkant van de deur. In steek sloten zijn vaak te combineren met cilinder sloten voor extra beveiliging.

 • Cilindersloten: Dit zijn sloten die worden aangestuurd door een cilinder die wordt aangedreven door een sleutel of een cijfercode. Cilinder sloten kunnen vaak worden vervangen en gecombineerd met andere sloten, zoals insteeksloten, om de deur extra beveiliging te bieden.

 • Oplegsloten: Dit zijn sloten die in een uitsparing in de deur worden gelegd. Oplegsloten zijn vaak te gebruiken in combinatie met insteeksloten voor extra beveiliging.

 • Espagnoletsluitingen: Dit is een specifiek type oplegslot, waarbij een metalen staaf in de deur wordt geschoven om de deur te vergrendelen. Espagnoletsluitingen worden vaak gebruikt in kozijnen of ramen.

 • Veiligheidssloten: Dit zijn sloten die zijn ontworpen om de deur extra veilig te maken tegen inbraak. Ze zijn vaak voorzien van speciaal gepatenteerde technologieën, zoals anti-kerntrekbeveiliging, en kunnen vaak worden gecombineerd met andere sloten voor extra beveiliging.

 • Kantschuivers: Dit is specifiek slot voor ramen, waarbij een metalen staaf wordt geschoven in een kant van het raam om te vergrendelen. 

Veiligheidssloten met het SKG keurmerk zijn sloten die zijn getest en goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze organisatie test en certificeert sloten op hun weerstand tegen inbraak. Een slot met het SKG keurmerk is getest en goedgekeurd tegen inbraaktechnieken zoals kerntrekken, boren, hakken en knippen en is daardoor een veilige keuze voor uw woning of bedrijfspand. Kortom het SKG keurmerk geeft aan dat een slot voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor inbraakpreventie.

Een insteekslot is een goede keuze wanneer u een slot wilt dat eenvoudig te installeren is en waarmee u de deur van binnen en buiten kunt openen met een knop of hendel. Het is een veelgebruikt type slot, omdat het praktisch, betrouwbaar en vaak eenvoudig te vervangen is. Ook als u wilt combineren met bijvoorbeeld een cilinderslot voor extra veiligheid is een insteekslot een goede optie. Dit type slot is geschikt voor bijna alle soorten deuren en is een goede keuze voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Een espagnolet is een specifiek type oplegslot, dat wordt gebruikt voor ramen. Het bestaat uit een metalen staaf die in een uitsparing in het raam wordt geschoven om het raam te vergrendelen. Deze metalen staaf, ook wel bekend als de espagnoletstaaf, kan worden vergrendeld met een sleutel of een cilinder die zich op de binnen- of buitenkant van het raam bevindt. Espagnoletsluitingen zijn vaak een goede keuze voor ramen in woningen of gebouwen waar extra veiligheid vereist is, omdat deze een hoge mate van beveiliging bieden tegen inbraak.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Sloten

Bent u op zoek naar hoogwaardige sloten voor uw deuren en ramen? Bij Wovar treft u een uitgebreid assortiment insteeksloten, cilindersloten, oplegsloten, espagnoletsluitingen, veiligheidssloten en kantschuiven aan. Doorgaans leveren wij sloten uit eigen voorraad in heel Nederland en België binnen 24 uur. Onze veiligheidssloten zijn voorzien van een SKG keurmerk wat betekent dat het tot het zwaarste en sterkste sloten behoren op de Nederlandse markt. 

In ons ruime assortiment vindt u ongetwijfeld het type slot welke geschikt is voor uw situatie! Of het nu gaat om een insteekslot voor badkamerdeuren of een oplegslot voor voordeuren, Wovar biedt u een keur aan veiligheidssloten.

Video: Kantschuif monteren

Diverse soorten sloten

Wovar levert een uitgebreide collectie sloten. Hierbij kunt u denken aan insteeksloten, bijbehorende cilindersloten, maar ook aan oplegsloten voor voordeuren en espagnoletten. De diversiteit in ons assortiment maakt het dat u altijd een geschikt slot vindt bij Wovar. Door onze ruime voorraad en snelle levering bent u zeker van de snelheid welke u van ons gewend bent.

Online deurbeslag en sloten kopen

Voor een wc insteekslot met alle benodigde toebehoren bent u bij Wovar aan het juiste adres. De belangrijkste tip welke we u kunnen meegeven bij het uitzoeken van bijpassend deurbeslag is: controleer voor de zekerheid nog even de WC-maat van uw wc deurbeslag indien u kiest voor wc deurbeslag op schild. Overigens maakt dit bij deurbeslag op rozet niet uit, dit past namelijk altijd. De voorplaten zijn afgerond en 174 x 20 mm, hiermee is dit geschikt voor de meeste deuren welke een slotkast hebben ingefreesd. Indien u deze nog moet maken in uw deur bekijkt u onze handige freesmallen.

Zie naast onze wc sloten ook ons wc deurbeslag. Daarnaast levert Wovar ook loopsloten, kastsloten en dag en nachtsloten. Los van deze insteeksloten bent u ook voor andere sluitmiddelen zoals kantschuiven, espagnoletten, cilindersloten en oplegsloten bij ons op het juiste adres! En wat te denken van ons zeer luxe schuifdeursystemen zoals een kastenwand met het schuifdeursysteem kast of zelf een loftdeur maken met onze schuifdeur rails.

Insteeksloten voor deuren

Zoekt u degelijke insteeksloten? Wovar verkoopt hoogwaardige insteeksloten voor een scherpe prijs! Insteeksloten worden veel gebruikt voor zowel binnen als buitendeuren. U vindt in ons assortiment onder andere kastsloten, loopsloten of een dag en nachtslot. Maar ook wc sloten voor toiletdeuren en badkamersloten én luxe magneetsloten zijn bij ons verkrijgbaar. Onder deze binnendeursloten levert Wovar weer verschillende varianten. Denk aan insteeksloten zwart of insteeksloten met een witte voorplaat. U kiest bij Wovar ook nog tussen een in kleur gelakte voorplaat van verzinkt staal of RVS. Voor elke situatie heeft Wovar een passend insteekslot!

Hoe een loopslot monteren?

Veiligheidssloten en cilindersloten met keurmerk

U wilt natuurlijk optimale veiligheid in uw eigen woning, dit kunt u perfect voorzien door te kiezen voor het juiste cilinder. Cilindersloten met een SKG keurmerk behoren tot de sterkste en daarmee veiligste cilinders op de markt. Veiligheidscilinders van Wovar zijn voorzien van een 2 of 3 sterren keurmerk. Het verschil in de laatste 3e ster is een anti kerntrekbeveiliging welke het cilinderslotal dan niet bezit. Bij deze vorm van inbraak wordt uw cilinder van binnenuit gebroken en kan de deur eenvoudig opengemaakt worden. Wilt u uw huidige cilinders behouden? Dan kunt u ook normale cilinders voorzien van een kerntrekbeveiliging met ons assortiment veiligheidsbeslag, daarbij raden wij minimaal cilindersloten aan met een SKG** sterren keurmerk. De speciale schilden of rozetten dienen dan voorzien te zijn van een SKG*** sterren keurmerk.

Sloten kopen voor uw raam of deur

Wilt uw ramen of deuren voorzien van hoogwaardige sloten? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wovar levert deursloten voor deuren van de hoogste kwaliteit, deze kwaliteit is zo goed dat de Wovar insteeksloten bekend zijn in heel Nederland en België! Wij leveren onze zakelijke klanten altijd binnen 24 uur. Bedrijven als hoveniers, bouwbedrijven, aannemers, klusbedrijven en ZZP'ers in de klus branche profiteren van voordelen zoals extra korting met een zakelijk account