Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Zwarte scharnieren

Zoekt u zwarte scharnieren voor uw deur? Wovar levert zwarte scharnieren voor deuren, kast deuren, luiken en kleine deurtjes. Deze scharnieren zijn zwart gelakt en steken prachtig af bij bijvoorbeeld lariks hout. Zwarte scharnieren worden ook wel vierkante scharnieren genoemd. Naast de normale scharnier levert wovar ook kogelscharnieren in het zwart. Deze beschikken over 2 kogellagers en beschikken daardoor simpelweg over een langere levensduur. Zwarte scharnieren zijn verkrijgbaar in RVS en verzinkt staal.

Bestel zwarte scharnieren voor de laagste prijs bij Wovar. Populaire zwarte scharnieren zijn die met een afmeting van 76x76 en 89x89 mm. Met een zakelijk account krijgen bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven extra voordeel zoals korting.

Wovar leert zwarte scharnieren in meerdere maten en soorten. Denk aan vierkante scharnieren, vierkante scharnieren met ronde hoek en kogelscharnieren. Allemaal voorzien van een zwarte toplaag. Zwarte scharnieren zijn razend populair en zorgen voor een mooie uitstraling.

Zwarte scharnieren zijn razend populair!

De maten van zwarte scharnieren variëren van 60 x 60 mm tot en met 89 x 89 mm. Wovar levert normale vierkante scharnieren in het zwart en kogellagerscharnieren. Populaire maten zijn voornamelijk 76x76 mm en 89x89mm. De draagkracht verschilt per scharnier en wordt op iedere productpagina aangegeven. Vergeet niet onze zwarte beslagschroeven mee te bestellen om de zwarte scharnieren goed te monteren. Deze kunt u vinden onder bijbehorende producten. Wovar raadt altijd aan 4 scharnieren te gebruiken bij het afhangen van uw deur.

Voor binnendeuren is het ook mogelijk 3 scharnieren te gebruiken mits deze deur niet veel gebruikt wordt. U zult merken dat bij gebruik van 4 scharnieren de levensduur van de scharnieren veel langer is. Ook krijgt u bij 4 scharnieren een soepelere werking en voorkomt u krakende geluiden.

Zwarte scharnieren monteren

Heeft u nog niet eerder een deur afgehangen met onze scharnieren? Dan hebben wij een paar handige tips voor u waardoor u snel en eenvoudig uw de zwarte scharnieren kunt monteren. Op de afbeelding hieronder hebben wij zo duidelijk mogelijk proberen weer te geven op welke plek u de scharnieren bevestigt. Ook laten wij zien in welke volgorde u dit het beste kan doen.

Let op, in dit voorbeeld is rekening gehouden met een standaard deur van 2.325 x 930 mm.

kogelscharnieren monteren

Zoals u ziet monteert u eerst het bovenste scharnier. Dit doet u op 118 mm vanaf de bovenkant van de deur gemeten. Het tweede scharnier monteert u aan de onderzijde van de deur, op 2049 mm afstand van de bovenkant van uw deur. Vervolgens plaatst u scharnier C in het midden en monteert u scharnier D ter ondersteuning. Indien u ervoor kiest om uw deur met drie scharnieren te monteren laat u scharnier D achterwege. 

Zwarte scharnieren bestellen

Bestel hoogwaardige zwarte scharnieren bij Wovar voor de laagste prijs. Zwarte scharnieren worden altijd geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Zijn zwarte scharnieren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze scharnieren voor deuren. Hier vindt u onder andere vierkante scharnieren, kogelscharnieren, paumelle scharnieren en zelf pianoscharnieren