• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een draadeind is een bevestigingsartikel zonder kop en voorzien van metrisch schroefdraad. Ze worden ook wel draadstangen of draadankers genoemd. Met een draadeind kunt u twee voorwerpen met elkaar verbinden en stevig tegen elkaar aan klemmen. Wovar levert verschillende draadeinden van 1 meter lang. Ook kunt u eventueel meerdere draadeinden aan elkaar koppelen. De draadeinden zijn eenvoudig in te korten met een ijzerzaag. 

Wovar levert zowel verzinkte als RVS draadeinden. De RVS variant wordt veelal voor vochtige ruimtes gebruikt. De verzinkte variant kunt u voor zwaardere constructies gebruiken. De verzinkte 4.8 variant is daarbij geschikt voor iets lichtere toepassingen, zoals het ophangen van radiatoren. De verzinkte 8.8 variant is zeer sterk en wordt veel gebruikt in de constructiebouw en metaalindustrie.

Bij het inkorten van een draadeind is het belangrijk dat het schroefdraad niet al te veel wordt beschadigd. U kunt het draadeind met een ijzerzaag gemakkelijk inkorten. Het is hierbij handig om voor dat u gaat zagen, eerst even een moertje op het draadeind te draaien. Na het zagen is het schroefdraad altijd een beetje beschadigd. Draai het moertje na het zagen van het draadeind af, zodat het schroefdraad weer in de originele positie komt. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Draadeinden

Wovar levert draadeinden rvs en draadeinden verzinkt in 2 verschillende kwaliteiten. Dit zijn de kwaliteit 4.8 en 8.8. Het verschil tussen in kwaliteit zit hem in de treksterkte van de draadeinden. De treksterkte bij 4.8 kwaliteit draadeinden is 40 kg per mm2. Draadeinden 8.8 kwaliteit hebben een treksterkte van 80 kg per mm2. Draadeinden worden ook wel draadankers of draadstangen genoemd. Een draadeind is een een lange bout die volledig is voorzien van schroefdraad. Wovar levert draadeinden in verschillende diktes variërend van M4 tot en met M18. Vergeet niet de juiste moeren bij uw draadeinden mee te bestellen.

Hardlopers in ons assortiment rvs en verzinkte draadankers zijn draadeind M8, draadeind M10 en draadeind M16. Wilt u goedkoop draadeinden kopen van topkwaliteit? Ontdek dan Wovar, wij bezorgen draadeinden uit eigen voorraad in 24 uur bij u thuis. Tevens levering op zaterdag.

Draadeind kiezen

Welke kwaliteit draadeind u kiest hangt volledig af van de toepassing waar u draadeinden voor gaat gebruiken. Voor constructiebouw en de metaalindustrie is het nodig draadeinden te gebruiken van 8.8 kwalieit. Wilt u een armentuur of radiator ophangen? Dan voldoen de 4.8 kwaliteit draadeinden.

De gegalvaniseerde en RVS draadeinden van Wovar zijn 1 meter lang. De draadeinden kunnen worden verlengd met behulp van koppelmoeren. Maak van onze verzinkte draadeinden een tafel, steenschot of betonpoer op maat. 

Video: Welke draadeinden kiezen? - Alles over draadeinden van Wovar

Online draadeinden kopen

U zoekt een ijzerwarenwebshop met snelle levering, aantrekkelijke prijzen en kwaliteit. Bestel RVS en verzinkte draadeinden voor de laagste prijs van A-merk Wovar. Voor 22:00 uur uw gekocht, betekent bezorging de volgende dag. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Gaat u de draadeinden gebruiken voor het bouwen van een overkapping? Gebruik onze sterke tellerkopschroeven voor de schuine schoren. Vergeet niet het platte dak te voorzien van onze epdm folie.