CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Insteeksloten

Zoekt u degelijke insteeksloten? Wovar verkoopt hoogwaardige insteeksloten voor een scherpe prijs! Insteeksloten worden veel gebruikt voor zowel binnen als buitendeuren. Denk aan kastsloten, loopsloten en dag en nachtsloten. Maar ook sloten voor wc deuren en wc-badkamersloten. Onder deze binnendeursloten levert Wovar weer verschillende varianten. Denk aan insteeksloten zwart of insteeksloten wit. U kiest bij Wovar ook nog tussen sloten van verzinkt staal of RVS.

De meeste binnendeuren worden tegenwoordig voorzien van een insteekslot. De voordelen van onze insteeksloten zijn:

  • Insteeksloten zijn mooier, vrijwel onzichtbaar
  • Bij inbouwsloten heeft u een grotere keuze in het toepassen van deurklinken en deurbeslag 
  • Doordat de schoten in de sponning vallen, is het slot beter af te sluiten
  • Er is een grotere keuze in types insteeksloten
  • Eenvoudig in te vrezen

Insteekslot buitendeur

Ook de meeste buitendeuren worden voorzien van insteeksloten. Ze worden om dezelfde redenen gebruikt als insteeksloten voor binnen. Hier komt echter nog bij dat de sloten inbraakbestendig moeten zijn en voor de PKVW voorzien moeten zijn van de bekende sterren. Ook wordt er steeds meer gewerkt met insteeksloten voor stompe- of opdekramen.

De insteeksloten van Wovar zijn dus te gebruiken voor binnendeuren en buitendeuren. Buitendeur sloten zijn voorzien van een SKG keurmerk en worden ook wel veiligheidssloten genoemd. Sommige sloten zijn voorzien van een zwarte of witte voorplaat. Wovar levert vele soorten insteeksloten. Zo hebben wij loopsloten, kastsloten, dag & nachtsloten en wc sloten of badkamersloten. Hieronder gaan we wat dieper in op de verschillende sloten zodat u eenvoudig een keuze kunt maken over welk insteekslot u nodig hebt. 

Video: Dagschoot omdraaien van Wovar insteeksloten 

Loopsloten

Een loopslot heeft alleen een dagschoot. Door het neerdrukken van de deurkruk wordt de dagschoot naar achteren gehaald en kan de deur geopend worden. U kunt een loopslot dus niet op slot doen. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een 'serie'- loopsloten. Met 'serie' wordt bedoeld: insteeksloten met dezelfde afmetingen. Als u later alsnog besluit de ruimte een andere bestemming te geven, hoeft u alleen maar het cilindergat of een gat voor de WC-stift te boren en het slot vervangen. Hierdoor voorkomt u het tijdrovende uitfrezen van de slotkastsparing in de deur.

Hoe een loopslot monteren? 

Kastsloten

De eenvoudigste kastsloten worden veel gebruikt om bijvoorbeeld meterkastdeuren af te sluiten. De nachtschoot wordt uitgedraaid met een (klavier)sleutel. Standaard worden twee sleutels meegeleverd. Om het sleutelgat in de deur af te dekken gebruikt u een sleutelplaatje. Het nadeel hiervan is dat de deur dan meestal (ook als de deur klemt) met de sleutel opengetrokken wordt, met alle nadelige gevolgen van dien. Het is dan ook beter om een knopschild met sleutelgat te gebruiken. U trekt de deur dan open aan de knop in plaats van de sleutel.

WC badkamersloten

Een badkamer- of toiletslot, ook wel wc slot genoemd, heeft een dagschoot en een nachtschoot. De dagschoot wordt op dezelfde wijze bediend als een loopslot, terwijl de nachtschoot bediend wordt door de vierkante stift in de tuimelaar rond te draaien. De meest voorkomende maat van de vierkante stift in de tuimelaar is 8 x 8 mm, maar 5 x 5 mm leveren wij ook. Deze vierkante stift zit in het draaiknopje aan de binnenkant van de deur en mondt uit in een ´rood-wit´ of ´vrij-bezet´ plaatje aan de buitenkant van de deur.

Dag en nachtsloten

Er zijn twee soorten dag en nachtsloten. Namelijk het normale dag- en nachtslot en een dag-en-nachtslot geschikt voor cilindersloten. Dergelijke cilindersloten koopt u ook bij Wovar, de meest gehanteerde maat voor binnendeuren is een 30-30 mm cilinderslot, deze passen perfect in onze deursloten met cilindergat.

Dag- en nachtslot

Een dag en nachtslot heeft, zoals het woord al zegt, een dag- en een nachtschoot. De nachtschoot wordt bediend door middel van een sleutel. De sleutel heeft een bonte baard en is uitgevoerd met dop(pen) of gat. De sleutel met pen wordt gebruikt als het sleutelgat van het slot door en door zit. De sleutel met gat wordt gebruikt als het sleutelgat verspringend (boven of opzij) is.

Deze sloten worden alleen voor binnendeuren gebruikt, omdat de sleutels los, en op bijna iedere hoek van de straat, te koop zijn. Een geoefend oog kan aan de vorm van het sleutelgat in het slot zien welke vorm de sleutel heeft. Met een tekening in de hand (van het sleutelgat) gaat men dan zo de winkel in om er de bewuste sleutel bij te zoeken. Bij onze klavier dag- en nachtsloten worden standaard twee sleutels meegeleverd.

Cilinder dag-en-nachtslot

De cilinder dag-en-nachtsloten worden toegepast bij binnendeuren die op slot gedraaid worden. Ze hebben een dag- en een nachtschoot. Het zijn dus net wc-badkamersloten, met het verschil dat de nachtschoot bediend wordt door middel van een profielcilinder. Om de cilinder in het slot vast te zetten is er een speciale uitsparing in het slot gemaakt. Op de voorkant van het slot (op de voorplaat) zit onder de nachtschoot een gat. In dat gat kan de bout gestoken worden waarmee de cilinder in het slot vastgezet kan worden.

Zorg ervoor dat de meenemer van de cilinder (het ronddraaiende lipje dat de nachtschoot naar buiten draait) in ruststand altijd naar de scharnieren wijst. Is dat niet het geval, dan kan het tegen de wissel in het slot drukken waardoor de dagschoot (in ruststand) niet geheel uit het slot komt. Insteek cilinder dag-en-nachtsloten kunnen zowel bij binnen- als bij buitendeuren worden toegepast. Bij binnendeuren is een politiekeurmerk dan niet nodig.

Hoe monteer ik een dag en nachtslot?

In de volgende video laat Jesse zien hoe je een dag en nachtslot met bontebaard sleutels monteert. In het tweede deel van de video wordt er een zwarte deurkruk met rond klik rozet gemonteerd. Vervolgens worden de cilinderplaat rozetten ook op de deur geschroefd. 

Insteeksloten bestellen

Bestel uw insteeksloten in alle soorten en maten zeer voordelig bij Wovar! Wovar levert insteeksloten uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, aannemers, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account, zoals korting. 

Is een insteekslot niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze inbouw cilindersloten. Naast de insteeksloten en veiligheidssloten levert Wovar ook bijpassende deurklinken en deurbeslag. Denk hierbij aan wc deurbeslag, deurbeslag op schild of deurbeslag op rozet. Daarnaast leveren wij ook losse deurklinken, deurschilden, en rozetten

Wij zien naast traditioneel deurbeslag voor openslaande deuren ook een enorme trend opkomen van schuifdeuren. Doe inspiratie op en bekijk al onze schuifdeursystemen !