Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 22:00 besteld = Bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 22:00 besteld = Bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Insteeksloten

Zoekt u degelijke insteeksloten? Wover verkoopt hoogwaardige insteeksloten voor een scherpe prijs. Insteeksloten worden veel gebruikt voor binnendeuren en voor de buitendeur. Denk aan kastsloten, loopsloten en dag en nachtsloten. Maar ook sloten voor wc deuren en wc-badkamersloten. Onder deze binnendeursloten levert Wovar weer verschillende varianten. Denk aan insteeksloten zwart of insteeksloten wit. U kiest bij wovar ook nog tussen sloten van verzinkt staal of RVS.

Naast de insteeksloten levert Wovar ook bijpassende deurklinken en deurbeslag. Denk hierbij aan wc deurbeslag, deurbeslag op schild of deurbeslag op rozet. Daarnaast leveren wij ook losse deurklinkendeurschilden, en rozetten.

Wij zien naast traditioneel deurbeslag voor openslaande deuren ook een enorme trend opkomen van schuifdeuren. Doe inspiratie op en bekijk al ons schuifdeurbeslag.

De meeste binnendeuren worden tegenwoordig voorzien van een insteekslot. De voordelen van onze insteeksloten zijn:

  • Insteeksloten zijn mooier, vrijwel onzichtbaar
  • Bij inbouwsloten heeft u een grotere keuze in het toepassen van deurklinken en deurbeslag
  • Doordat de schoten in de sponning vallen, is het slot beter af te sluiten
  • Er is een grotere keuze in types insteeksloten
  • Eenvoudig in te vrezen

Ook de meeste buitendeuren worden voorzien van insteeksloten. Ze worden om dezelfde redenen gebruikt als insteeksloten voor binnen. Hier komt echter nog bij dat de sloten inbraakbestendig moeten zijn en voor de PKVW voorzien moeten zijn van de bekende sterren. Ook wordt er steeds meer gewerkt met insteeksloten voor stompe- of opdekramen.

 De insteeksloten van Wovar zijn dus te gebruiken voor binnendeuren en buitendeuren. Buitendeur sloten zijn voorzien van een SKG keurmerk en worden ook wel veiligheidssloten genoemd. Sommige sloten zijn voorzien van een zwarte of witte voorplaat. Wovar levert vele soorten insteeksloten. Zo hebben wij loopsloten, kastsloten, dag & nachtsloten en wc sloten of badkamersloten. Hieronder gaan we wat dieper in op de verschillende sloten zodat u eenvoudig een keuze kan maken over welk insteekslot u nodig hebt.

Loopsloten

Een loopslot heeft alleen een dagschoot. Door het neerdrukken van de deurkruk wordt de dagschoot naar achteren gehaald en kan de deur geopend worden. U kan loopsloten dus niet op slot doen. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een 'serie'- loopsloten. Met 'serie' wordt bedoeld: insteeksloten met dezelfde afmetingen. Als u later alsnog besluit  de ruimte een andere bestemming te geven, hoeft u alleen maar het cilindergat of een gat voor de WC-stift te boren en het slot vervangen. Hierdoor voorkomt u het tijdrovende uitfrezen van de slotkast sparing in de deur.

Kastsloten

De eenvoudigste kastsloten worden veel gebruikt om bijvoorbeeld meterkastdeuren af te sluiten. De nachtschoot wordt uitgedraaid met een (klavier)sleutel. Standaard worden twee sleutels meegeleverd. Om het sleutelgat in de deur af te dekken gebruikt u een sleutelplaatje. Het nadeel hiervan is dat de deur dan meestal (ook als de deur klemt) met de sleutel opengetrokken wordt, met alle nadelige gevolgen van dien. Beter is het dan ook een knopschild met sleutelgat te gebruiken. U trekt de deur dan open aan de knop in plaats van de sleutel.

WC badkamersloten

Een badkamer- of toiletslot heeft een dagschoot en een nachtschoot. De dagschoot wordt op dezelfde wijze bediend als een loopslot, terwijl de nachtschoot bediend wordt door de vierkante stift in de tuimelaar rond te draaien. De meest voorkomende maat van de vierkantestift in de tuimelaar is 8 x 8 mm, maar 5 x 5 mm leveren wij ook. Deze vierkante stift zit in het draaiknopje aan de binnenkant van de deur en mondt uit in een rood-wit of vrij-bezet plaatje aan de buitenkant van de deur.

Dag en nachtsloten

Er zijn twee soorten dag en nachtsloten. Namelijk het normale dag- en nachtslot en het cilinder dag-en-nachtslot.

Dag- en nachtslot

Dag- en nachtsloten hebben, zoals het woord al zegt, een dag- en een nachtschoot. De nachtschoot wordt bediend door middel van een sleutel. De sleutel heeft een bonte baard en is uitgevoerd met dop(pen) of gat. De sleutel met pen wordt gebruikt als het sleutelgat van het slot door en door zit. De sleutel met gat wordt gebruikt als het sleutelgat verspringend (boven of opzij) is.

Deze sloten worden alleen voor binnendeuren gebruikt, omdat de sleutels los, en op haast iedere hoek van de straat, te koop zijn. Een geoefend oog kan aan de vorm van het sleutelgat in het slot zien welke vorm de sleutel heeft. Met een tekening in de hand (van het sleutelgat) gaat men dan zo de winkel in om er de bewuste sleutel bij te zoeken. Bij onze klavier dag- en nachtsloten worden standaard twee sleutels meegeleverd.

Cilinder dag-en-nachtslot

De cilinder dag-en-nachtsloten worden toegepast bij binnendeuren die op slot gedraaid worden. Ze hebben een dag- en een nachtschoot. Het zijn dus net wc-badkamersloten, met het verschil dat de nachtschoot bediend wordt door middel van een profielcilinder. Om de cilinder in het slot vast te zetten is er een speciale uitsparing in het slot gemaakt. Op de voorkant van het slot (op de voorplaat) zit onder de nachtschoot een gat. In dat gat kan de bout gestoken worden waarmee de cilinder in het slot vastgezet kan worden.

Zorg ervoor dat de meenemer van de cilinder (het ronddraaiende lipje dat de nachtschoot naar buiten draait) in ruststand altijd naar de scharnieren wijst. Is dat niet het geval, dan kan het tegen de wissel in het slot drukken waardoor de dagschoot (in ruststand) niet geheel uit het slot komt. Insteek cilinder dag-en-nachtsloten kunnen zowel bij binnen- als bij buitendeuren worden toegepast. Bij binnendeuren is een politiekeurmerk dan niet nodig.

Insteeksloten bestellen

Bestel insteeksloten in alle soorten en maten erg voordelig bij Wovar. Wovar levert insteeksloten uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, aannemers, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account zoals korting.

Is een insteekslot niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze inbouw cilindersloten.