CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
SchroevendraaiersHandgereedschapGereedschap

Schroevendraaiers

Bent u op zoek naar schroevendraaiers? Wovar heeft verschillende schroevendraaiers in haar assortiment. Denk hierbij aan handige kruiskopschroevendraaiers en schroevendraaiers met platte kop. Schroevendraaiers zijn in de meeste gevallen voorzien van een magnetische schroefkop. Hierdoor kunt u erg eenvoudig schroeven indraaien, zonder dat u de schroef zelf vast hoeft te houden. De schroeven blijven namelijk plakken aan de schroevendraaier. Daarnaast zijn de schroevendraaiers van Wovar vaak voorzien van een rubberen handvat. Het rubberen handvat zorgt ervoor dat u maximaal grip houdt op de schroevendraaier tijdens het indraaien van de schroef. 

Welke schroevendraaier heb ik nodig

Bij het gebruik van de juiste schroevendraaier is het van belang dat u de verschillen tussen de verschillende soorten schroevendraaiers uit deze schroevendraaierset goed kent.

Platkop schroevendraaier

Een platkop schroevendraaier, ook wel platte- of sleufschroevendraaier genoemd, wordt gebruikt voor zachte materialen. Hiervoor heeft u vaak weinig kracht nodig. U kunt hierbij denken aan de kleine schroefjes in een elektradoos. Voor het gebruik van een sleufschroevendraaier is het van belang dat u goed kijkt naar de breedte van de sleuf in de schroefkop, om beschadigingen aan de schroef te voorkomen gebruikt u een schroevendraaier die dezelfde breedte als de sleuf in de schroefkop heeft.

Philips kruiskop schroevendraaier

De Philips kruiskop schroevendraaier, deze is bij de meeste mensen beter bekend als de gewone kruiskop schroevendraaier. Deze kruiskop schroevendraaier wordt aangeduid met de letters PH, van PHilips. De philips kruiskopschroevendraaier is er in vier verschillende diktes, PH0, PH1, PH2 en PH3, waarbij PH0 het kleinst is en PH3 het grootst. Van deze vier maten is de PH2 de meest voorkomende maat. Veel schroeven met een bolkop en alle gipsplaatschroeven hebben een kruiskop, ook zijn er veel spaanplaatschroeven die een kruiskop hebben.

Pozidrive kruiskop schroevendraaier

De Pozidrive kruiskop schroevendraaier, deze is ook wel bekend als de ster schroevendraaier. Deze schroevendraaier wordt aangeduid met de letters PZ van PoZidrive. Ook deze schroevendraaier is te verkrijgen in vier verschillende diktes, PZ0, PZ1, PZ2 en PZ3. De Pozidrive schroevendraaier heeft in de hoeken van het grote kruis nog kleine openingen. Hierdoor lijkt de vorm van deze schroevendraaier op een ster. Door deze kleine openingen in de schroefkop, heeft de schroevendraaier nog meer grip op de schroefkop en is het mogelijk om nog meer kracht op de schroef te zetten. De Pozidrive schroevendraaier wordt dan ook vaak gebruikt bij schroeven van een wat langere lengte. 

Torx schroevendraaier

De Torx schroevendraaier, deze schroevendraaier wordt aangeduid met de letters TX van TorX. Bij goed gebruik van deze schroevendraaier, is dit de schroevendraaier met de meeste grip op een schroefkop. De torx schroevendraaier heeft 6 gelijkmatig afgeronde punten die er voor zorgen dat de schroevendraaier op zes punten grip heeft op de schroefkop. De torx schroevendraaier is in vele maten te verkrijgen, TX10, TX15, TX20, TX25, TX30 en TX40 zijn de gangbare maten, waarbij TX 15, TX20 en TX 25 de meest gangbare maten zijn. Gebruik de Torx schroevendraaier bijvoorbeeld voor het inschroeven van spaanplaatschroeven, tellerkopschroeven en tuinschroeven met een torx-indruk.

Lengtemaat schroevendraaier

Achter al deze maataanduidingen wordt vaak nog een maat in mm aangegeven, deze maat in mm is de lengte van de kling van de schroevendraaier, het handvat is hierbij nog niet meegerekend.

Schroevendraaierset

Vaak heeft u namelijk niet genoeg aan één schroevendraaier. Wovar heeft daarom ook een aantal schroevendraaiersets in het assortiment. Deze schroevendraaiersets kunt u vinden bij onze gereedschapssets. U kunt hier onder andere een set vinden met verschillende minischroevendraaiers voor precieze klusjes en een set met verschillende schroevendraaiers met een kruiskop of een platte kop. Uiteraard kunt u ook een eigen set samenstellen door verschillende losse schroevendraaiers te bestellen. 

Schroevendraaier bestellen

Bestel uw schroevendraaiers, met of zonder rubberen handvat, kruiskop of platte kop bij Wovar. Bij ons bent u zeker van een aantrekkelijk lage prijs. Daarnaast zijn onze producten van hoge kwaliteit, wat belangrijk is bij iedere klus. Ieder huishouden heeft wel eens een schroevendraaier nodig. Bestel daarom schroevendraaiers, zodat u altijd voorzien bent van het juiste handgereedschap! Zie ook onze gereedschapsets voor een handige gereedschapkoffer met schroevendraaiers. 

Bent u nog geen zakelijke klant? Maak dan snel een zakelijk account aan, ontvang een vaste korting op ons gehele assortiment. Daarnaast kunt u altijd uw orders terugvinden in het orderoverzicht. Grootverbruikers profiteren bij Wovar ook altijd van scherpe prijzen. Op veel producten biedt Wovar namelijk staffelkortingen.