Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Vlinderboren

Wovar levert hoogwaardige vlinderboren van 10 tot 30 mm. Een vlinderboor wordt ook wel een speedboor of platte houtboor genoemd. Een speedboor is geschikt om snel gaten te boren in hout en spaanplaten, bijvoorbeeld voor leidingen of kabels. Wovar heeft ook een verzinkboor 4 mm die schroeven beter laat verzinken. Dit zorgt voor een prachtige afwerking.

 

De Wovar vlinderboor wordt gemaakt van zeer hard snijmetaal en is net iets dikker dan vlinderboren van andere merken. Dit zorgt voor een langere levensduur en maakt de Wovar vlinderboor extra sterk. Ook bevatten de vlinderboren 3 snijvlakken. Dit versnelt het boorproces en zorgt voor gladde randen zonder bramen. Kortom, de vlinderboren van Wovar zijn van echt degelijke Duitse kwaliteit. De paraboolvorm zorgt ervoor dat het zaagsel eenvoudig afgevoerd kan worden.

Hoe gebruik je een vlinderboor?

Met een speedboor of vlinderboor boort u snel en eenvoudig redelijk grote gaten in hout. De gaten zijn vaak vrij glad en recht. Om de gaten ook mooi rond en recht te houden wordt een bepaalde boortechniek aangeraden. Eerst boort u voor de helft in het hout totdat de punt van de speedboor helemaal door het hout is gegaan. Wanneer de punt van de vlinderboor helemaal door het hout is gegaan boort u aan de andere kant van het hout verder. Steek de punt van de speedboor precies in het gaatje die daarvoor is gemaakt. Boor nu niet zo lang door tot het gat helemaal is uitgeboord. Het boren met een speed- of vlinderboor kost veel kracht. Gebruik daarom altijd een boormachine met een hoog toerental.

Vlinderboren online bestellen

Bestel een speedboor of vlinderboor bij A-merk Wovar voor de laagste prijs. Maak gebruik van de staffelkorting en bestel minimaal 5 stuks. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Is een vlinderboor niet helemaal wat u zoekt? Wovar levert ook hoogwaardige hardhoutboren, metaalboren en slangenboren voor hout. Voor het boren in beton of steen kunt u onze hamerboren of betonboren gebruiken.