• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Aandrijving kop
Voorraad
Prijs
tot

Speedboren

Een vlinderboor is een speciaal soort boor die wordt gebruikt voor het, op hoge snelheid, boren van (diepe) gaten in hout en spaanplaat. Dit zijn meestal gaten voor kabels en/of leidingen. Een vlinderboor wordt ook wel speedboor genoemd. De speedboor dient op een hoog toerental gebruikt te worden, dit betekent dat deze altijd machinaal gebruikt wordt. U kunt hiervoor een boormachine of een accuboormachine met hoog toerental gebruiken. Wanneer u diepe gaten dient te boren, kunt u gebruik maken van een verlengstuk. Met een verlengstuk heeft u de mogelijkheid om nog dieper te boren, wanneer u bijvoorbeeld door een holle wand dient te boren. Wovar levert losse speedboren en speedboren sets. Onze speedborensets zijn van dezelfde hoge kwaliteit als onze losse speedboren. Een speedboor is het meest geschikt voor het boren in wat zachtere houtsoorten, hierbij kunt u denken aan vuren hout, of grenen. Wilt u diepe gaten boren in harde houtsoorten zoals azobé of eiken, dan raden wij een slangenboor of hardhoutboor aan, voor het boren van kleinere gaten in zachte houtsoorten gebruikt u onze houtboren.

22 producten
Sorteren op voorraad
1-22 van de 22 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een speedboor wordt gebruikt voor het boren van gaten voor met name kabels en leidingwerk. Zoals de naam al aangeeft, is dit type boor geschikt om op hoge snelheid gaten te boren, dit doe je met een (accu)boormachine die op hoge toeren kan draaien. Een speedboor wordt ook wel vlinderboor genoemd, dit komt door de vorm van vleugels van de boor. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

De Wovar vlinderboor wordt gemaakt van zeer hard snijmetaal en is net iets dikker dan vlinderboren van andere merken. Dit zorgt voor een langere levensduur en maakt de Wovar vlinderboor extra sterk. Ook bevatten de vlinderboren 3 snijvlakken. Dit versnelt het boorproces en zorgt voor gladde randen zonder bramen. Kortom, de vlinderboren van Wovar zijn van echt degelijke Duitse kwaliteit. De paraboolvorm zorgt ervoor dat het zaagsel eenvoudig afgevoerd kan worden.

Speedboor set

Naast de losse speedboren, kunt u bij ons ook speedboren in set kopen. Net als onze losse speedboren zijn deze sets van hoge kwaliteit. Met onze set speedboren heeft u de meest gangbare maten altijd binnen handbereik. Wanneer u 1 of meerdere van deze boren wilt vervangen, dan kunt u altijd bij ons terecht voor de juiste maat.

Video: Welke boor heb ik nodig?

Hoe gebruik je een vlinderboor?

Met een speedboor of vlinderboor boort u snel en eenvoudig redelijk grote gaten in hout. De gaten zijn vaak vrij glad en recht. Om de gaten ook mooi rond en recht te houden wordt een bepaalde boortechniek aangeraden. Eerst boort u voor de helft in het hout totdat de punt van de speedboor helemaal door het hout is gegaan. Wanneer de punt van de vlinderboor helemaal door het hout is gegaan boort u aan de andere kant van het hout verder. Steek de punt van de speedboor precies in het gaatje die daarvoor is gemaakt. Boor nu net zo lang door tot het gat helemaal is uitgeboord. Het boren met een speed- of vlinderboor kost veel kracht. Gebruik daarom altijd een boormachine met een hoog toerental.

Speedboor kopen

Bestel een speedboor of vlinderboor bij A-merk Wovar voor de laagste prijs. Maak gebruik van de staffelkorting en profiteer van nóg scherpere prijzen. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Is een vlinderboor niet helemaal wat u zoekt? Neem dan eens een kijkje bij al onze andere boren.