Door de extreme drukte kan de levertijd 1-3 dagen zijn.
Voor 22:00 besteld = Bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Keilbouten

Wilt u een dikke balk aan de muur monteren? Of wilt u een ander zwaar voorwerp verankeren aan een stenen muur of beton? Met de keilankers van Wovar zorgt u voor een extreem sterke verankering van balken en ijzerwaren aan steen of beton. Wovar heeft grof gezegd twee soorten keilbouten, namelijk met voorsteekmontage en met doorsteekmongage. Het voordeel van deze keilbouten met doorsteek montage is dat u ze door middel van doorsteekmontage kunt monteren.

Hierdoor worden ze ook wel doorsteekankers genoemd. U hoeft deze keilbout niet eerst in de muur te bevestigen en vervolgens het te verankeren materiaal aan te brengen, maar kunt u de keilbout direct door het te verankeren materiaal bevestigen. U dient dit natuurlijk wel eerst even voor te boren.

Het monteren van keilbouten is vrij eenvoudig. U boort het gat voor in de muur en het te verankeren materiaal. Vervolgens slaat u met behulp van een hamer de keilbout in de muur en klemt u met behulp van een moer het te verankeren materiaal stevig vast. Wovar verkoopt Keilbouten M6, M8, M10 en M12 dik. De lengtes variëren van 60 tot en met 250 mm lang.

 

Naast de keilbouten voor doorsteekmontage leveren wij ook keilbouten met een voorsteekmontage. Hier wordt meer de traditionele keilbout mee bedoeld. Deze worden ook wel keilbouten met ankerstang genoemd. U dient deze variant keilbouten eerste in de muur te verankeren. Zodat u vervolgens het te verankeren materiaal over de ankerstang kunt monteren.

Welke boor gebruiken voor deze keilbouten?

Keilbouten worden doorgaans alleen gebruikt voor verankering in beton of volle steen. U kunt hier onze betonboren of hamerboren SDS-plus voor gebruiken. U bepaalt de dikte van de boor aan de hand van de dikte van keilbout die u wilt gebruiken. Gebruikt u een M6 keilbout? Dan kiest u bij een keilbout m6 een 6.0 mm dikke hamerboor. Kiest u voor keilbouten m8? Dan gebruikt u een 8.0 mm dikke boor. Zo werkt het ook met M10 keilbouten en M12 keilbouten. De dikte van de boor is gelijk aan de dikte van de keilbout.

De lengte van de boor hangt, u raadt het al, af van de lengte van de keilbout en het te verankeren materiaal. U dient het boorgat altijd 5 mm dieper te maken dan de lengte van de keilbout - de dikte van het te verankeren materiaal. Zo zorgt u ervoor dat er altijd genoeg ruimte is om de keilbout te bevestigen.

Keilbouten online bestellen

Bestel de extreem sterke keilbouten bij Wovar voor de laagste prijs! Wovar levert keilbouten per stuk met hoge staffelkortingen bij afname van een volle doos. Bedrijven in de bouw-, klus- en hoveniersbranche profiteren altijd van de laagste prijs! Zo krijgen ze met een zakelijk account extra korting en een vast contactpersoon.

Zijn keilbouten niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze slagpluggen, kozijnpluggen of kozijnschroeven

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een keilbout?

Een keilbout beschikt over een uitstekende kegel, waar omheen de huls zit. Na plaatsing van een keilbout in de muur en het aandraaien van de moer van de keilbout, wordt de kegel in de huls getrokken en zet de huls zicht flink uit. Hierdoor ontstaat er een stevige verankering. 

Hoe bevestig je een keilbout?

Het bevestigen van een keilbout is gemakkelijker dan u denkt. Voor alle soorten keilbouten boort u allereerst een gat voor in de muur. De dikte van het gat hangt af van de dikte van de keilbout en verschilt dan ook per keilbout. Ook de diepte van het te boren gat verschilt per soort keilbout en vindt u bij ieder product weer terug. Na het boren van het gat slaat u de keilbout in de muur.