CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Keilbouten

Wilt u een dikke balk aan de muur monteren? Of wilt u een ander zwaar voorwerp verankeren aan een stenen muur of beton? Met de keilankers van Wovar zorgt u voor een extreem sterke verankering van balken en ijzerwaren aan steen of beton. Wovar heeft grof gezegd twee soorten keilbouten, namelijk met voorsteekmontage en met doorsteekmongage.

Het voordeel van deze keilbouten met doorsteekmontage is dat u ze door middel van do orsteekmontage kunt monteren. Hierdoor worden ze ook wel doorsteekankers genoemd. U hoeft deze keilbout niet eerst in de muur te bevestigen en vervolgens het te verankeren materiaal aan te brengen, maar kunt u de keilbout direct door het te verankeren materiaal bevestigen. U dient dit natuurlijk wel eerst even voor te boren.

Hoe werkt een keilbout?

Het monteren van keilbouten is vrij eenvoudig. U boort het gat voor in de muur en het te verankeren materiaal. Vervolgens slaat u met behulp van een hamer de keilbout in de muur en klemt u met behulp van een moer het te verankeren materiaal stevig vast. Wovar verkoopt Keilbouten M6, M8, M10 en M12 dik. De lengtes variëren van 60 tot en met 250 mm lang.

Naast de keilbouten met doorsteekmontage leveren wij ook keilbouten met voorsteekmontage. Hier wordt meer de traditionele keilbout mee bedoeld. Deze worden ook wel keilbouten met ankerstang genoemd. U dient deze variant keilbouten eerste in de muur te verankeren. Zodat u vervolgens het te verankeren materiaal over de ankerstang kunt monteren.

Welke boor gebruiken voor deze keilbouten?

Keilbouten worden veel gebruikt voor verankering in beton of volle steen. U kunt hier onze betonboren of hamerboren SDS-plus voor gebruiken. Voor keilbouten met doorsteekmontage bepaalt u de dikte van de boor aan de hand van de dikte van keilbout die u wilt gebruiken. Gebruikt u een M6 keilbout? Dan kiest u bij een keilbout m6 een 6.0 mm dikke hamerboor. Kiest u voor keilbouten m8? Dan gebruikt u een 8.0 mm dikke boor. Zo werkt het ook met M10 keilbouten en M12 keilbouten. De dikte van de boor is gelijk aan de dikte van de keilbout.

De lengte van de boor hangt, u raadt het al, af van de lengte van de keilbout en het te verankeren materiaal. U dient het boorgat altijd 5 mm dieper te maken dan de lengte van de keilbout - de dikte van het te verankeren materiaal. Zo zorgt u ervoor dat er altijd genoeg ruimte is om de keilbout te bevestigen. 

Boor bij keilbouten voorsteekmontage

Bij keilbouten met voorsteekmontatege dient het te boren gat wat dikker te zijn, doordat de huls wat groter is dan de dikte van de bout zelf. Ook dit staat per keilbout aangegeven. Zo boort u bijvoorbeeld keilbouten met voorsteekmontage M6 voor met een 10 mm hamerboor. Een M8 boort u voor met een 14 mm, een M10 met een 16 mm en een M12 met een 20 mm boor.

Keilbouten met oog

Keilbouten met oog zijn ijzersterk doordat ze zijn gemaakt van verzinkt staal en zorgen door het hoge klembereik van de huls voor een ijzersterke bevestiging, waardoor ze geschikt zijn voor hoge belasting. U gebruikt ze voor voorwerpen die voorzien zijn van een haak, zodat deze door het oog van de keilbout gehaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een winddoek of zonnescherm.

De keilankers met oog monteert u gemakkelijker dan u denkt. Boor een gat voor in de muur, plaats de keilbout hierin en draai de moer aan. Doordat de moer wordt aangedraaid, zal de huls uitzetten en zich vastklemmen in de muur. 

Keilbouten met haak

Waar keilbouten met haak het meest voor worden gebruikt, zijn schaduwdoeken. Schaduwdoeken zorgen op dagen met veel zon voor een heerlijke verkoeling. Keilbouten met haak worden op dezelfde manier geplaatst als keilbouten met oog. Afhankelijk van de dikte van de keilbout met haak, boort u een gat in de muur. Bij iedere haakkeilbout staat aangegeven welke boordiameter en lengte u gebruikt. Ook deze zijn ijzersterk en geschikt voor zware belasting. 

Keilbouten online bestellen

Bestel de extreem sterke keilbouten bij Wovar voor de laagste prijs! Wovar levert keilbouten per stuk met hoge staffelkortingen bij afname van een volle doos. Bedrijven in de bouw-, klus- en hoveniersbranche profiteren altijd van de laagste prijs! Zo krijgen ze met een zakelijk account extra korting en een vast contactpersoon.

Zijn keilbouten niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze slagpluggen, kozijnpluggen of kozijnschroeven.