CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Postsaver PaalbeschermersPaalhouders en poerenDragers en Houders

Filters

Postsaver Paalbeschermers

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Postsaver Paalbeschermers

Wilt u houten palen direct in de grond plaatsen? Gebruik dan onze Postsaver paalbeschermers. Wanneer u normaal gesproken een houten paal in de grond plaatst, begint deze na verloop van tijd te rotten. U gebruikt onze Postsaver paalbeschermer om houten palen te beschermen tegen rot, schimmel, bacteriën, vocht en andere factoren die ervoor zorgen dat een paal gaat rotten. De paalbeschermers hebben een anti-rottende werking en verdubbelen de levensduur van een houten paal. De Postsavers zijn gemaakt voor geïmpregneerd hout als douglas, grenen en vuren. 

De Postsaver bestaat uit twee lagen: een buitenlaag van zwaar polyethyleen en een binnenlaag van smeltbaar bitumen, welke zich stevig aan de paal hecht. De Postsaver is 35 cm lang en verkrijgbaar voor verschillende maten palen. U brengt ze aan met een gasbrander, waardoor de binnenlaag smelt en zich dus om de paal heen hecht. Zo verdubbelt u de levensduur van de paal. De paalbeschermers bieden zelfs minimaal 20 jaar garantie op een stevige houten staander in de grond. 

De Postsaver paalbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, voor zowel vierkante als ronde palen. Populaire maten zijn die voor 90 of 100 mm, ronde palen en vierkante palen 75 × 75 mm en 90 × 90 mm. Op zoek naar een maat die u niet bij ons kunt vinden? Laat het ons weten en we gaan voor u aan de slag. 

Zelfs bij gebruik van hout van uitstekende kwaliteit komt het voor dat het hout na verloop van tijd begint te rotten wanneer de palen direct in de grond zijn geplaatst. De Postsaver hoezen voor geïmpregneerde houten palen voorkomen houtrot en verdubbelen de levensduur van uw houten palen. Ze bieden weerstand tegen vocht, houtrot, schimmels, mineralen en bacteriën die in de grond zitten. 

Voordelen van een paalbeschermer Postsaver

Een houten paal direct in de grond plaatsen is vaak gemakkelijker dan wanneer je gebruik moet maken van een andere verankering. Vaak is er geen ruimte of plek voor een paalhouder en het gieten van beton, daarom wordt de paal zelf in de grond geplaatst. Met een Postsaver paalbeschermer kan dit uitstekend. De voordelen van een Postsaver op een rij:

 • Voorkomt paalrot
 • Verdubbelt de levensduur van houten geïmpregneerde palen
 • Milieuvriendelijk
 • Goedkoop
 • Verkrijgbaar in ontzettend veel formaten
 • Eenvoudig te plaatsen, gemakkelijker dan verf

Welke brander heb ik nodig?

Voor het vastbranden van onze paalbeschermers kunt u verschillende branders gebruiken. Hoeft u maar een paar paalbeschermers te plaatsen? Dan is een eenvoudige dakbrander geschikt, deze zet u eenvoudig aan met een aansteker of lucifer. Ook een verfbrander of heteluchtpistool zou geschikt zijn.

Voor de grotere aantallen of veelgebruiker, raden wij aan een professionele dakbrander te gebruiken, met een elektrische ontsteking en een hogere hitte-opbrengst. Deze zorgen ervoor dat de Postsaver snel om de paal krimpt.

Hoe plaats ik een Postsaver paalbeschermer? 

Voordat u de paalbeschermer op de paal plaatst, dient het hout volledig droog te zijn. Dit voorkomt inwendig rotten van de paal. Is de paal nog vochtig? Laat deze dan eerst drogen of droog deze zelf door de gasbrander op afstand op de paal te richten. Volg voor het bevestigen van de postsaver onderstaande stappen:

 • Bepaal de plek van de paal en de insteekdiepte;
 • Teken op de paal een streep op grondhoogte, tel hier 5 cm bij op en plaats opnieuw een streep;
 • Plaats de bovenkant van de paalbeschermer op de bovenste streep, waardoor de paalbeschermer altijd 5 cm boven de grond uitsteekt als de paal is geplaatst;
 • Houd de gasbrander zo'n 30 tot 40 cm van de paal af en brandt de Postsaver op de paal;
 • Brandt door tot de Postsaver goed om de paal kleeft, dit duurt tussen de 6 en 30 seconden;
 • Zorg er bij ronde palen voor dat u 5 cm boven en onder de paal ook meebrandt, zodat de paalbeschermer goed kleeft. Draai de paal tijdens het branden langzaam om;
 • Bij vierkante palen brandt u de Postsaver zijde voor zijde vast. Gebruik hierbij na elke zijde een natte verfroller om de paalbeschermer goed aan te rollen; 
 • Laat 5 minuten afkoelen en de paal is klaar om in de grond te plaatsen. 

Paalbeschermers online bestellen

Bestel Postsaver paalbeschermers voor een scherpe prijs bij Wovar. Beschikbaar in verschillende maten, voor zowel ronde als vierkante palen. Profiteer van aantrekkelijke kortingen bij afname van grotere aantallen. 

Op zoek naar een andere soort verankering van palen? Bekijk dan onze gehele categorie paalhouders. Hier vindt u onder andere paalhouders gepunt, paalhouders vlak, H- en U ankers, kolomvoeten en instortankers. Voor het maken van een stevige houtverbinding raden wij aan onze tellerkopschroeven of slotbouten te gebruiken.