CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Bijlen

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Bijlen

Een hakbijl wordt gebruikt voor het omhakken van bomen of het snoeien van dikke takken. Om brandhout te creëren zult u blokken hout moeten splijten, dit wordt ook wel kloven genoemd, en kunt u het beste doen met een kloofbijl. Zoekt u een kleinere bijl die wat lichter is in gewicht, dan kunt u het beste gaan voor een goede handbijl. Wovar biedt deze soorten bijlen allemaal, uitsluitend van topkwaliteit. 

Bij het gebruik van een bijl is het verstandig om tuinhandschoenen te gebruiken, deze vindt u ook bij Wovar! 

Handbijlen

Voor klussen zoals aanmaakhout maken, takken snoeien en touw doorhakken is een handbijl ideaal. Handbijlen hebben een compact formaat en zijn relatief licht in gewicht, dit maakt ze erg handzaam en comfortabel in gebruik. Ons assortiment bestaat uit klassieke handbijlen met een houten steel, maar ook uit handbijlen met een steel van glasfiber. Het voordeel van een steel van glasfiber is dat hij hierdoor veel minder snel zal breken en langer mee zal gaan. 

Kloofbijlen

Een kloofbijl wordt gebruikt voor het kloven van houtblokken. Kloven is een ander woord voor het splijten van hout, hierdoor verandert u grote houtblokken in meerdere en kleinere blokken hout. Kloofbijlen hebben een zware kop, hiermee kunt u veel kracht zetten op het hout dat u gaat kloven. Ook is de steel van een kloofbijl langer dan die van een handbijl of hakbijl. Met de langere steel creëert u een grote hefboom en zet u nóg meer kracht. 

Hakbijlen

Een hakbijl is een stuk tuingereedschap dat wordt gebruikt om bomen mee om te hakken. Hakbijlen zijn enorm scherp omdat ze gebruikt worden voor zware hakwerkzaamheden. Het gewicht van een hakbijl ligt tussen die van een kloofbijl en een handbijl. De maat van een hakbijl ligt hier ook tussen; groot en zwaar genoeg, maar toch goed handelbaar. Hakbijlen zijn niet handig om hout mee te kloven, dit doet u alleen met een kloofbijl. 

Bijl kopen

Diverse bijlen zoals een hakbijl of kloofbijl koopt u bij Wovar voor een eerlijke prijs. Daarnaast bent u voor tuingereedschap zoals een kruiwagen om bijvoorbeeld houtblokken mee te verplaatsen of tuinhandschoenen ter bescherming van uw handen ook aan het juiste adres. 

Bent u ondernemer, dan kunt u bij Wovar gratis en geheel vrijblijvend een zakelijk account aanmaken. Met een zakelijk account profiteert u van voordelen zoals een vaste korting van 15% op iedere bestelling, een handig orderoverzicht en de mogelijkheid tot spoedleveringen. 

Waar wacht u nog op? Registreer uw account hier, het is gratis!