Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Houtdraadbouten

Wovar verkoop ijzersterke houtdraadbouten met schroefdraad. De houtdraadbouten van verzinkt metaal worden veel bij houtconstructiebouw gebruikt. De zeskantige kop is eenvoudig aan te draaien met een dopbitsleutel, ringsleutel of steeksleutel. Wovar lever houtdraadbouten van verzinkt staal, roestvast staal en zwart verzinkt staal. Wist u dat steeds meer klussers en timmermannen kiezen voor zogenaamde tellerkop schroeven met brede kop in plaats van houtdraadbouten? Deze zijn dankzij hun Torx kop sneller te verwerken. 

Kies bij Wovar uit diverse verzinkte houtdraadbouten in lengtes tot 140 mm. Deze gegalvaniseerde bouten werden in het verleden ook wel houtfretten genoemd. Houtdraadbouten van Wovar zijn gemaakt van verzinkt staal. Met deze zogenaamde houtfretten monteert u bijvoorbeeld plaatjes van betonpoeren op een houten staanders.

Ook worden houtdraadbouten veel gebruikt bij houtbouw projecten zoals overkappingen en houten schuren bouwen.Dit maakt de houtdraadbouten ijzersterk. Wij adviseren altijd voor te boren. Dit kan eenvoudig met onze 6 mm dikke hardhoutboren. Toch liever een Torx schroef gebruiken? Bekijk dan ook onze populaire lenskopschroeven of RVS spaanplaatschroeven. 

Houtdraadbouten verzinkt

Verzinkte houtdraadbouten van Wovar zijn ijzersterk. Dit komt omdat de houtdraadbouten van verzinkt staal zijn gemaakt. Het nadeel van verzinkt staal is dat de houtdraadbouten na beschadiging van de zinklaag kan gaan oxideren of roesten. Probeer daarom de zinklaag zo min mogelijk te beschadigen. Dit gebeurd 9 van de 10 keer tijdens het inschroeven. Maak daarom altijd gebruik van een ring-, moer-, dop- of steeksleutel met de juiste sleutelmaat. Dan is de kans dat beschadigingen ontstaan het kleinst.

 

 

Houtdraadbouten rvs

Houtdraadbouten van roestvast staal roesten of oxideren niet. Rvs houtdraadbouten zijn minder sterk dan verzinkte houtdraadbouten. Dit komt omdat roestvast staal zachter is dan verzinkt staal. Net als de verzinkte houtdraadbouten moeten de rvs houtdraadbouten worden gemonteerd met een ring-, moer-, dop- of steeksleutel met de juiste sleutelmaat

Houtdraadbouten zwart

De zwarte houtdraadbouten van Wovar worden erg veel gebruikt bij het monteren van zwarte hengen. De houtdraadbouten beschikken over een speciale deltacoll coating en zijn gemaakt van verzinkt staal. Het verzinkte staal zorgt ervoor dat de zwarte houtdraadbouten ijzersterk zijn. De hoogwaardige zwarte deltacoll coating maakt de houtdraadbouten bestand tegen roest en oxidatie. De zwarte topcoat heeft een goede hechting dat niet snel loslaat.

Houtdraadbouten kopen

Bestel de hoogwaardige houtdraadbouten van Wovar voor de laagste prijs. Profiteer van one staffelkorting voor extra voordeel. Bedrijven krijgen een kortingscode van Wovar. Heeft uw bedrijf nog geen kortingscode? Meldt u hier aan.