• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Compriband

Bij kozijnen en andere bouwdelen komt u soms voegen of spleten tegen. Om deze holle ruimtes op te vullen, maakt u gebruik van compriband. Deze geïmpregneerde en vooraf gecomprimeerde schuimband zorgt voor een waterdichte voegdichting. Daarnaast zorgt de compressieband voor tochtdichting, maar ook een betere temperatuurregeling en geluidsafdichting. Hierdoor geniet u van maximaal woongenot. En dat met behulp van deze simpele en voordelige oplossing. 

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten

Veelgestelde vragen

Compriband wordt ook wel zwelband genoemd en is een hoogwaardige, blijvend elastische polyurethaan-schuimstofband. Het wordt gebruikt in allerlei voegconstructies om het stof, lucht of regendicht te maken. Zo kunt u de band bijvoorbeeld gebruiken op en om kozijnen, ter bevordering van de isolatie. Compriband kan dan zelfs geluid van buiten tegenhouden. Gebruik compriband dus in voegen of gaten en zorg zo voor een goede betrouwbare isolatie.

Zoals aangegeven wordt compriband ook wel zwelband genoemd. Dit komt doordat de gecomprimeerde band na het aanbrengen uitzet en zo de vorm van zijn omgeving aanneemt. De band kan wel tot 3 a 4 keer dikker worden dan de oorspronkelijke dikte. Na een uur is het gewenste resultaat meestal al zichtbaar. Voor de mooiste afwerking brengt u de band ver genoeg aan in de opening. De zwarte kleur van het materiaal zal de band in de meeste gevallen mooi laten wegvallen. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Compressieband plaatsen

Een compriband, ook wel compressieband plaatsen is erg eenvoudig. Hiervoor heeft u als eerst een speelt of lege voeg nodig. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de diepte en breedte van de holte. Vervolgens stelt u vast welke maat compriband het meest geschikt is voor uw situatie. De compriband is voorzien van een folie, welke u verwijdert. Hieronder zit een stevige plakrand, waarmee de compriband vastgezet wordt. Bij compressieband plaatsen is het belangrijk om snel te werken. De compriband zet namelijk enorm snel uit. Hoe sneller u werkt hoe gemakkelijker het aanbrengen van de compriband is. Duw de flexibele band zo ver mogelijk in de spleet. Hierbij kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een plamuurmes, terug te vinden bij onze plamuurmessen en verfschrapers.

Compriband kopen

Bestel uw compriband gemakkelijk en snel. Bij Wovar ervaart u het gemak van online bestellen; een snelle levering tegen een scherpe prijs. Let bij uw bestelling ook even op de staffelkorting, voor extra voordeel. Bestelt u de compriband voor uw bedrijf? Dan raden we aan een zakelijk account aan te maken. Hiermee komen diverse bouw- en klusbedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk hierbij zelfs aan een zakelijke korting. 

Op zoek naar andere isolatiematerialen? Kijk ook eens bij ons purschuim voor een snelle dichting van holle ruimtes in uw constructie! Bij onze lijmen kitten en tapes vindt u nóg meer mogelijkheden.