• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Kapstokhaken

Kapstokhaken zijn een mooie, maar vooral ook handige toevoeging in uw huis. Met een kapstokhaak kunt u namelijk uw spullen ophangen aan de muur. Denk aan uw jassen, tassen, hoofddeksels en paraplu's. Met kapstokhaken kunt u gemakkelijk uw spullen op een nette manier opbergen. Kies voor een kapstokhaak aan de wand of muur, maar ook een kapstokhaak aan een deur behoort tot de mogelijkheden. Een kapstokhaak is in zekere mate een onderschat voorwerp uit het dagelijks leven. De haak lijkt weinig voor te stellen, echter eenmaal bevestigt ervaart u een enorm gemak van de kapstokhaken.

Gebruikt u de kapstokhaak alleen voor uw jassen? Dan noemt met de haak meestal een jashaak, meervoud jashaken. Bij kapstokhaken en jashaken, houden de mogelijkheden nog niet op. Wat dacht u van kledinghaken? Een losse kapstokhaak kunt u natuurlijk ook monteren in de schuur of in de slaapkamer. Op deze plekken gebruikt u de kapstokhaak als een kledinghaak. 

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten

Veelgestelde vragen

Welke kapstokhaak het meest geschikt is, ligt aan uw persoonlijke wensen en eisen. Als u slechts één of twee jassen wilt ophangen, volstaat 1 kapstokhaak in de meeste gevallen. Ook wanneer u de kapstokhaak als kledinghaak gebruikt zult u in de meeste gevallen aan 1 haak voldoende hebben. Wilt u veel voorwerpen zoals jassen ophangen? Dan is het verstandig meerdere kapstokhaken te plaatsen. Hiervoor kunt u kiezen voor een luxe variant van de kapstokhaak die beschikt over meerdere vertakkingen. Voor gebruik in vochtige omgevingen of buitenshuis raden wij aan gebruik te maken van kapstokhaken RVS. Deze hebben bescherming tegen roest, zodat u langer kunt genieten van uw kapstok. Voor een kapstok in een modern of donker interieur zijn kapstokhaken zwart een echte aanrader. 

Een kapstokhaak monteren is erg eenvoudig. Hiervoor is de bevestigingswijze afhankelijk van het materiaal waarmee u werkt. Een kapstokhaak installeren tegen een stenen muur, kost net even wat meer tijd. Hiervoor heeft u namelijk een betonboor nodig, samen met een nylon plug. De kapstokhaak monteren op hout kan in de meeste gevallen rechtstreeks. Werkt u met oud hout of hardhout? Dan is voorboren aan te raden. Zo voorkomt u dat uw hout gaat splijten. 

Hoe ver de kapstokhaken uit elkaar komen, is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Meestal zien wij dat de kapstokhaken op circa 10-15 cm van elkaar bevestigd worden. Hierdoor heeft u voldoende ruimte voor een dikke jas, zonder dat uw andere jashaken in de knel komen.

De hoogte waarop de kapstokhaken komen, ligt aan uw eigen voorkeur. Wij zien dat de meeste mensen kiezen voor een hoogte van circa 170 centimeter boven de grond voor volwassenen. Indien u samenwoont met langere mensen, kan dit een stukje hoger zijn. Voor kinderen zien wij dat kapstokhaken meestal rond de 120 centimeter vanaf de grond gemeten zitten. Op deze manier kunnen de meeste kinderen gemakkelijk bij de jashaken. Voor de écht kleine kinderen kan dit altijd iets lager natuurlijk. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Kapstokhaken Hout

Bent u op zoek naar houten kapstokhaken? Houten kapstokhaken zijn sterke haken voor uw jas of andere accessoires, gemaakt van hout. Dit brengt een unieke, rustieke uitstraling met zich mee. Een houten kapstokhaak past goed kledinghaak in uw slaapkamer. De kapstokhaken hout zijn meestal minder geschikt voor vochtige omgevingen, omdat hout dan zacht kan worden of verkleuren.

Kapstokhaken Zwart Industrieel

Kapstokhaken zwart zijn enorm populair. Deze zwarte variant van de kapstokhaken staat in eigenlijk ieder interieur. Naast normale kapstokhaken zwart, zijn er ook kapstokhaken zwart industrieel. Deze hebben een meer rustieke uitstraling, wat geschikt is wanneer u meer sfeer in de ruimte wilt creëren. Kapstokhaken zwart industrieel komen in verschillende soorten en maten. Dit kan variëren van een simpele en kleine haak, tot aan een luxe haak met meerdere vertakkingen. Hierbij is het maar net wat u zoekt en voor hoeveel jassen of andere voorwerpen de haak is bedoeld. 

Kapstokhaken RVS

Gaat u kapstokhaken gebruiken in omgevingen waar ook vocht zit? Dan kan het verstandig zijn kapstokhaken RVS te kiezen. Deze kapstokhaken RVS zijn gemaakt van roestvast staal, waardoor uw spullen onaangetast blijven. Kapstophaken RVS ziet men veel terug in badkamers, maar ook in schuren of garages. Deze omgevingen hebben namelijk veel te maken met water. Daarnaast is het klimaat in deze ruimtes overwegend vochtig. Naast een kapstokhaak RVS, kan ook een gecoate variant een vergelijkbare werking hebben. Een dikke verflaag zal het roestproces namelijk ook tegenhouden of vertragen. 

Montage Kapstokhaak

Een kapstokhaak monteren is meestal een klus die snel geklaard is. Dit komt doordat de meeste kapstokhaken voorzien zijn van één of twee schroefgaten. Hiermee draait u de kapstokhaak razendsnel in de muur. Gaat u de kapstokhaak monteren in een stenen muur? Dan is het verstandig een schroef te combineren met een nylon plug. De nylon pluggen zorgen voor een stevige verankering van de schroeven in gesteenten. Wanneer u werkt met een houten balk of wand, volstaat een schroef rechtstreeks in het houtoppervlak. Voor de montage van uw kapstokhaken, adviseren wij gebruik te maken van stevige spaanplaatschroeven. Deze kunt u bij Wovar vinden in een grijze variant; spaanplaatschroeven verzinkt torx, maar ook in het zwart bij onze spaanplaatschroeven zwart

Combineer kapstokhaken met prachtig deurbeslag, in matchende kleurstelling. Denk aan een deurklink, maar ook sloten in dezelfde kleur. Gaat u voor het totaalpakket? Neem dan ook gelijk de huisnummerbordjes, deurmatten en scharnieren voor deuren mee!