• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Raambeslag betreft alles wat u aan een deur kunt bevestigen om de functionaliteit en het uiterlijk ervan te verbeteren. Dit kan bestaan uit onderdelen zoals raamgrepen, raamuitzetters, raamsloten, en raamklinken. Dit raambeslag is beschikbaar in verschillende stijlen, afwerkingen en materialen. Het maakt het mogelijk om de ramen open te zetten voor verluchting of het sluiten en vergrendelen van ramen voor veiligheid en privacy.

Raambeslag werkt op verschillende manieren afhankelijk van het type raam en de wensen. Sommige raambeslag, zoals draaikiepraamgrepen of schuifraamgrepen, laat u toe het raam te openen door de greep te draaien of te schuiven. Bepaalde ramen hebben ook specifieke raambeslag zoals sloten of veiligheidsbeslag, om inbraak tegen te gaan.

 

Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor raambeslag, waaronder RVS, verzinkt en zwart gepoedercoat.

 • RVS is een populair materiaal voor raambeslag omdat het sterk, corrosiebestendig en onderhoudsvriendelijk is. Het is ook esthetisch aantrekkelijk, met een glanzende afwerking die makkelijk schoon te houden is.

 • Verzinkt is een ander populair materiaal voor raambeslag omdat het ook sterk en corrosiebestendig is. Het heeft een zilveren afwerking.

 • Zwart gepoedercoat is een afwerking die wordt toegepast op metaal. Dit maakt het niet alleen sterk en corrosiebestendig, maar het geeft ook een mooie matte afwerking waarmee het beslag goed matchen met moderne gebouwen.

Het materiaal dat u kiest voor uw raambeslag is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het gebruiksdoel. Als u bijvoorbeeld in een kustgebied woont, waar roest sneller kan ontstaan, dan is RVS een betere keuze omdat het corrosiebestendiger is. Of als u juist op zoek bent naar een specifiek uiterlijk, dan kan Zwart gepoedercoat of RVS geschikter zijn.

De montage van raambeslag varieert afhankelijk van het soort raambeslag dat u gebruikt. Hieronder geef ik een overzicht van de algemene stappen die u vaak moet volgen om raambeslag te monteren:

 1. Zorg ervoor dat u het juiste raambeslag heeft dat past bij uw raam en dat u de benodigde gereedschappen heeft, zoals een boor, schroevendraaier, en eventuele afstandhouders of pluggen die meegeleverd zijn bij het raambeslag.

 2. Maak uw raam schoon en droog voordat u begint met het monteren van het raambeslag.

 3. Markeer de plaatsen waar u de schroeven wilt plaatsen, vaak kan dit al op de afdekking van de raamgreep/kruk zelf staan aangegeven.

 4. Boor gaten waar u de schroeven wilt plaatsen, zorg dat deze gaten precies op de juiste plek zijn.

 5. Plaats eventuele afstandhouders of pluggen in de gaten als deze bij het raambeslag zijn meegeleverd.

 6. Bevestig het raambeslag met de schroeven. Deze moeten stevig vastgezet worden, zodat het raambeslag stevig zit.

 7. Zet eventueel de afdekking erover heen.

Het is aan te raden om de productbeschrijving en eventuele gebruiksaanwijzingen van het specifieke product te raadplegen voor de specifieke montage-instructies van uw raambeslag.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Raambeslag

Zoekt u hoogwaardig raambeslag? Wovar levert raambeslag in vele soorten en maten. Ons assortiment bestaat uit raamboompjes, raamuitzetters en ook raamkrukken. Wovar levert al het raambeslag uit eigen voorraad vaak al de volgende dag bij u thuis.

Denk naast de verschillende soorten raambeslag ook aan verschillende kleuren. Zo verkopen wij veel raamuitzetters zwart en raambomen wit. Naast orgininele raamuitzetters kiest u bij ons ook voor telescopische raamuitzetters.

Naast de verschillende keuzes in design zijn ook aan de aspecten functionaliteit en veiligheid gedacht. Zo is al ons raambeslag uitgebreid getest waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Aan veiligheid is gedacht in de vorm van een drukknop vergrendeling bij raamsluitingen of zelfs een cilinderslot met SKG keurmerk.

Raambomen en raamsluitingen

Raambomen en raamsluitingen zijn onmisbaar in ieder huishouden. Wovar levert raamboompjes met een zwarte, witte, grijze, aluminium en RVS finish. Welke raamboompjes u kiest is onder andere afhankelijk van de draairichting van uw raam. We hebben namelijk raamboompjes links en raamboomjes rechts.

De regels hiervan zijn best eenvoudig. Is het logisch om de raamsluiting te openen met uw linkerhand? Dan heeft u een raamboom links nodig. Opent u het raam op logischerwijs met uw rechterhand? Dan kiest u voor raamsluitingen rechts.

Kies ik voor raambomen links of raambomen rechts?

Wij snappen dat het onduidelijk kan zijn welke raamboompjes u nu dient te kiezen. Daarom laten wij hieronder door middel van afbeeldingen zien welke raambomen u nodig heeft bij de draairichting van het raam.

Bovenstaande afbeelding ziet u ramen met een draairichting dat geschikt is voor rechtsdraaiende raambomen.

draairichting raamboom rechts

De afbeelding hierboven geeft weer welke draairichting u raam dient te hebben voor linksdraaiende raambomen.

Raamuitzetters en uitzetijzers

Wovar heeft standaard raamuitzetters in combinatie met stelpennen en telescopische raamuitzetters. U kunt kiezen uit raamuitzetters met een zwarte, witte of donkergrijze finish. Materialen verschillen van aluminium tot rvs en verzinkt staal. De lengtes van onze raamuitzetters variëren van 20 cm lang tot wel 50 cm lang.

Het verschil tussen telescopische raamuitzetters en standaard raamuitzetters met stelpen zit hem voornamelijk in de toepassing. Tele uitzetters gebruikt u zowel voor naar binnendraaiende ramen als naar buitendraaiende ramen. Standaard raamuitzetters met stelpen zijn alleen geschikt voor naar buitendraaiende ramen. Wij raden aan om raamuitzetters altijd te monteren met onze spaanplaatschroeven 4 x 30 mm.

Raambeslag bestellen

Bestel kwalitatief hoog raambeslag voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert raambeslag geschikt voor bijna alle ramen. Probeer raambomen met drukknop of cilinderslot. Daarnaast kiest u tussen zwart, wit, aluminium en rvs kleur.

Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers profiteren van extra voordelen met een zakelijk account zoals een vaste korting.

Is raambeslag niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze deurbeslag op schilddeurbeslag op rozet en zelfs wc deurbeslag. Daarnaast vindt u bij ons ook losse deurklinken, rozetten en deurschilden. Maar ook voor schuifdeursystemen bent u bij Wovar aan het juiste adres! Zo vindt u bij ons prachtig deurbeslag zwart voor een industieel interieur, maar ook het luxe deurbeslag RVS.