• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

De lengte van de tuinslang die geschikt is voor u, hangt af van het formaat van uw tuin. Heeft u kleine tuin, dan is een tuinslang van 25 meter voldoende. In het geval u een wat grotere tuin of terrein heeft, raden wij aan om een tuinslang van 50 of 100 meter te kiezen. Naast losse tuinslangen zijn er ook wandslangenboxen of slangenwagens met daarin een tuinslang. Om hierin een keuze te maken zult u bij uzelf moeten nagaan wat voor u de beste keuze is; dit hangt ook af van eens stukje persoonlijke voorkeur. 

Met een wandslangenbox wordt de bewatering van uw tuin erg gemakkelijk en geniet u van veel comfort. Een wandslangenbox hangt u op aan de muur en binnenin zit een tuinslang. De tuinslang is met relatief weinig inspanning uit de box te trekken en op iedere gewenste lengte weer vast te zetten. Daarnaast beschikken de meeste wandslangenboxen over een automatisch oprol-systeem, dit gaat dus volledig automatisch!

Een zwenksproeier is een soort tuinsproeier die in plaats van rond draait, heen en weer gaat. Deze soort tuinsproeier is perfect om grote rechthoekige oppervlakten automatisch te bewateren en zorgt daarnaast voor een gelijke verdeling van het water. Sommige zwenksproeiers zijn ook instelbaar, zo kunt u ervoor kiezen om, alleen een bepaald gedeelte van uw tuin, gericht te bewateren. 

Tuinslangen zijn er in verschillende maten en hier komen veel verschillende slangkoppelingen bij kijken. Bij het kiezen van slangkoppelingen moet u allereerst bepalen welke diameter (vaak in inches) uw tuinslang of de tuinslang die u gaat aanschaffen heeft.

De meest voorkomende maat is 1/2 inch, dit wordt ook wel half duims genoemd, en hier horen dan ook slangkoppelingen bij die geschikt zijn voor deze maat. Heeft u bijvoorbeeld een tuinslang met een diameter van 3/4 inch, dan gebruikt u dus slangkoppelingen geschikt voor deze maat.

Bij het aansluiten van uw tuinslang op een buitenkraan heeft u bijvoorbeeld ook een kraanaansluiting nodig, waar u de tuinslang met een slangkoppeling aan kunt verbinden. Ook de maat van uw kraanaansluiting is afhankelijk van de maat van uw kraan, hier moet u goed op letten.

Een dompelpomp (ook wel klokpomp of vlakzuiger genoemd) is een compacte, maar krachtige pomp die bij gebruik volledig onder water wordt gedompeld. Aan de onderkant van een dompelpomp zit een aanzuigrooster waarmee het water de pomp in wordt gezogen. U dient een afvoerslang aan de dompelpomp te bevestigen waar u het water door kunt pompen naar de gewenste plek.

Op een dompelpomp is vaak een vlotter aanwezig die zal merken wanneer de pomp zich in het water bevindt. Door de vlotter schakelt de dompelpomp zich automatisch in wanneer deze zich in het water bevindt, en automatisch weer uit wanneer hij klaar is. 

Sectorsproeiers zijn geschikt om enorme oppervlakten van water te voorzien. Een sectorsproeier sproeit in cirkels, maar is ook in te stellen in een deel van deze cirkel; het ingestelde deel van de sproeicirkel wordt de sector genoemd. De sproeistraal kan daarnaast ook worden versteld in breedte en hoogte. Doordat een sectorsproeier breed instelbaar is kan deze tuinsproeier goed worden gebruikt om een gericht deel van uw tuin mee te bewateren.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Tuin bewatering

Voor het onderhouden van een mooie tuin is een goede tuinbewatering essentieel. Omdat de natuur niet altijd doet wat we willen, is het zaak om de bewatering van uw tuin zelf in de hand te hebben. Met Wovar kiest u gemakkelijk de beste vorm van bewatering voor u, en uw tuin! 

Tuinslangen

Tuinslangen zijn onmisbaar in iedere tuin en worden gebruikt voor de verplaatsing van grote hoeveelheden water. De tuinslangen die Wovar biedt onderscheiden zich in kwaliteit van gewone tuinslangen. Door de sterke wapening zullen ze bij gebruik niet vervelend gaan draaien en zult u geen last krijgen van knikken in de slang. Ook zijn onze tuinslangen UV-bestendig, dit voorkomt algenvorming aan de binnenkant. Onze gele tuinslangen zijn te gebruiken bij temperaturen van minimaal -10 en maximaal +50 graden Celsius.

Tuinsproeiers

Wovar biedt verschillende soorten tuinsproeiers voor de perfecte tuinbewatering. Tuinsproeiers komen in verschillende soorten met bijhorende eigenschappen. Wij helpen u graag in uw keuze, welke soort tuinsproeier het meest geschikt is voor u en uw tuin. 

Zwenksproeiers

Zwenksproeiers zijn perfect voor het automatisch bewateren van grote rechthoekige oppervlakten en grote tuinen. Met de zwenksproeiers van Wovar bewatert u oppervlakten tot maar liefst 270 m².

Sectorsproeiers

Sectorsproeiers zijn ideaal voor nog grotere tuinen en worden ook vaak in de landbouw gebruikt. Onze sectorsproeiers bewateren oppervlakten tot maximaal 625 m² en kunnen volledig naar wens worden ingesteld.

Broezen

Wilt u gericht en handmatig uw tuin bewateren, dan zijn onze spuitpistolen en broezen een betere keuze. Onze tuinspuiten zijn verstelbaar van een harde straal tot een fijne nevel. Geef uw planten hiermee precies de aandacht die ze nodig hebben. 

Slangkoppelingen

Om uw tuinslang te verbinden aan een kraan, meerdere tuinslangen te koppelen of een sproeier aan te sluiten heeft u verschillende slangkoppelingen nodig. Een tuinslang verbindt u aan een kraan door gebruik te maken van een kraanaansluiting en een snelkoppeling. Voor de koppeling tussen een tuinslang en een sproeier raden wij aan een slangkoppeling met waterstop te gebruiken, deze stopt de watertoevoer wanneer u de sproeier losmaakt. Wovar biedt ook slangkoppelingen om twee tuinslangen met elkaar te verbinden of een tuinslang met schade te repareren.

Dompelpompen

Dompelpompen (ook wel klokpomp of vlakzuiger genoemd) worden gebruikt om bijvoorbeeld een vijver, zwembad of volgelopen kelder leeg te pompen. Klokpompen worden volledig onder water gedompeld en pompen het water zo goed als volledig weg tot een klein laagje van ongeveer 20-40 mm. Wovar biedt zowel schoonwater als vuilwater dompelpompen. 

Klokpompen hebben een enorm vermogen en pompen tot maar liefst 9960 liter water per uur weg. Onze dompelpompen kunnen met een 10 meter lange aansluitkabel op een normaal stopcontact worden aangesloten. 

Bewatering tuin

Wovar biedt A-merk tuinslangen, slangkoppelingen, tuinsproeiers en dompelpompen voor de perfecte bewatering van uw tuin. Grootgebruikers bieden wij daarnaast bij aankoop van meerdere producten een extra scherpe prijs met onze staffelkorting. 

Hoveniers en landbouwbedrijven profiteren al van de aantrekkelijke voordelen die Wovar biedt zoals een vaste korting en een handig orderoverzicht. Bent u ondernemer en wilt u ook profiteren van dergelijke voordelen? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog gratis een zakelijk account aan!