• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren

Lengte

Kleur

Prijs

tot

Schaduwdoeken Waterdicht

1-18 van de 18 producten

Waterdichte schaduwdoeken zijn razend populair, doordat ze u beschermen tegen de zon en u tijdens een zomers bui ook nog helemaal droog zit. Hierdoor weet u zeker dat u tijdens een avond in de zomer altijd droog zit. De schaduwdoeken zijn gemaakt van hoogwaardig 200 gr/m2 polyester, welke voorzien is van een waterafstotende PU-coating. De coating zorgt er niet alleen voor dat het zonnedoek geen water doorlaat, maar zal hierdoor het water ook eenvoudig weg laten lopen. Dit maakt het waterdichte schaduwdoek gemakkelijk te reinigen. 

Houdt er bij de montage van een waterdicht schaduwdoek rekening mee dat u het doek 20 graden laat aflopen, hiermee voorkomt u dat water na een regenbui in het doek blijft staan. Dit komt neer op een afloop van 20 cm per meter. Waterdichte schaduwdoeken zijn winddicht, dus kunnen bij slecht weer veel wind pakken. Zorg daarom voor een stevige constructie voor uw waterdichte schaduwdoek. 

Op zoek naar een ander soort schaduwdoek? Bekijk dan ons volledige aanbod schaduwdoeken. Hier vindt u onder andere harmonica schaduwdoeken, waterdichte schaduwdoeken, schaduwdoeken driehoek en vierkante schaduwdoeken

18 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Wovar Blog

Alle laatste trends op klusgebied!

Lees meer

Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

De waterdichte schaduwdoeken van Wovar zijn gemaakt van polyester en zijn voorzien van een waterafstotende coating. Het voordeel van een waterdicht schaduwdoek is dat u zowel tegen de zon als tegen de regen bent beschermd. U kunt dus op ieder moment buiten zitten. Komt er op een zomeravond een flinke bui voorbij? Dan zit u altijd droog. 

Schaduwdoek met hellingshoek

Bij het monteren van een waterdicht schaduwdoek, is het wel van belang om rekening te houden met een hellingshoek, ook wel afschot genoemd. Wanneer u het doek zonder helling monteert, kan er zich een plas water vormen op het doek. Het doek wordt daardoor steeds zwaarder en kan dan beschadigen. Om het regenwater weg te laten lopen, moet het doek dus schuin aflopen. Hoe groter het doek, des te groter de helling. In de regel houdt men ongeveer 20 cm per strekkende meter van het doek aan. Heeft u een doek van 5 meter? Houdt dan rekening met een afschot van 1 meter. 

Een handige extra is zijn rails met verstelbaar oog. Hiermee kunt u zelfs na montage de hoek van uw doek bijstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld het doek horizontaal hangen, maar deze bij een regenbui in een hoek verstellen. De rails zijn 1 meter lang, dus goed voor een groot afschot. Daarnaast zijn de rails ook handig om eventueel de schaduw achteraf bij te stellen. U vindt de rails met verstelbaar ook in ons assortiment schaduwdoek bevestigingsmateriaal

Schaduwdoek ideeën

Een waterdicht schaduwdoek met afschot monteren kan op een aantal manieren. Deze manieren zetten wij hieronder voor u op een rij. Voor schaduwdoek met 4 hoeken:

 • 2 hoge hoeken en 2 lage hoeken
 • 2 hoge hoeken en 2 lage hoeken (om en om)
 • 1 hoge hoek en 3 lage hoeken
 • 3 hoge hoeken en 1 lage hoek

Voor een schaduwdoek met 3 hoeken zijn ook alle combinaties mogelijk. Het is aan u om zelf te kiezen welke optie het beste bij uw tuin en situatie past. Houdt er in ieder geval rekening mee dat de hoek van het doek ten minste 20 graden moet zijn. Op deze manier zorgt de hoek in uw schaduwdoek niet alleen voor het weglopen van regenwater, maar ook voor een unieke speelse uitstraling. 

Schaduwdoek zonwering

Naast het feit dat deze schaduwdoeken waterdicht zijn, beschermen ze ook erg goed tegen de zon. Waterdichte schaduwdoeken houden, net als de standaard HDPE schaduwdoeken, voor 90 tot 95% van de schadelijke UV-stralingen tegen. Tijdens een hete zomer is het van belang om niet te lang in de zon te blijven zitten. Met de schaduwdoeken van Wovar kunt u heerlijk en onbezorgd van de zomer genieten.

Waterdichte schaduwdoeken kopen

Bij Wovar koopt u waterdichte schaduwdoeken als driehoek, langhoek, vierkant en rechthoek! In combinatie met de verschillende kleuren is er voor iedere tuin een passend waterdicht schaduwdoek te vinden. U kunt eventueel met meerdere schaduwdoeken een uniek en luxueus effect creëren door de doeken met elkaar te laten overlappen. Bij Wovar ontvangt u daarom staffelkorting bij aanschaf van 5 of meer stuks. Heeft u een eigen klusbedrijf of bent u hovenier? Met een zakelijk account kunt u profiteren van onder andere een vaste zakelijke korting. 

Op zoek naar bevestigingsmaterialen voor uw schaduwdoek? Neem dan een kijkje bij ons volledige aanbod schaduwdoek bevestigingsmateriaal.