CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Instortankers

22 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Instortankers

Op zoek naar een instortanker om uw houten paal of staander op te bevestigen? Wovar levert instortankers in twee verschillende types: instortankers met pen en instortankers zonder pen. Bij een instortanker met pen boort u een extra gat voor in het midden van de paal, wat zorgt voor extra stevigheid. Alle instort paaldragers beschikken over een plaat van 11 x 11 cm, wat ze geschikt maakt voor verschillende paaldiktes. Zo plaatst u eenvoudig 12 x 12, 14 x 14 en 15 x 15 cm dikke palen in beton. De paalhouders met betonanker zijn verstelbaar, wat betekent dat de staanders na plaatsing in beton nog in hoogte verstelbaar zijn. 

De instortankers met plaat zijn eenvoudig te monteren, u plaatst ze namelijk in een gat gevuld met snelbeton. Het is belangrijk per klus te kijken wat de benodigde fundering gaat worden. Dit verdient per situatie dus de juiste aandacht. 

Op zoek naar een andere soort paalhouder? Bekijk dan ook onze kolomvoeten, paalhouders gepunt, paalhouders vlak en H- en U-ankers.  

Instortankers kunnen worden gebruikt om palen of staanders op te bevestigen. Daarnaast kunt u met een instortanker ervoor zorgen dat, ook al is de ondergrond ongelijk, uw palen en staanders mooi waterpas komen te staan. Zo zijn ze bijvoorbeeld handig bij het plaatsen van een schutting, een overkapping of een schuurtje.

Instortanker met en zonder pen

Wovar levert instortankers met en zonder extra pen. Voor meer stevigheid raden wij aan om de versie met extra pen te kopen. Bij montage dient de houten paal dan eerst voorgeboord te worden, zodat de pen in de paal past. Schroef dan de paal vast aan de hand van de 4 montagegaten. Bij een instortanker zonder pen monteert u simpelweg het anker aan een paal, door alleen gebruik te maken van de 4 schroefgaten.

De schroefgaten zijn 9.5 mm breed, dus montage is gemakkelijk met onze houtdraadbouten M8 of tellerkopschroeven 8 mm dik. We raden aan hiervoor verzinkte houtdraadbouten of tellerkopschroeven te gebruiken. 

Beide soorten ankers beschikken over een plaat van 11 x 11 cm, waardoor u er verschillende paaldiktes op kunt bevestigen. Zo plaatst u eenvoudig 12 x 12, 14 x 14 en 15 x 15 cm dikke palen in beton. Ook palen met maten die hier tussenin liggen zijn natuurlijk geschikt voor montage. De instortanker met pen zorgt voor een extra stevige bevestiging van de paal op het anker. De pen bovenop de plaat is in totaal 10 cm lang en 2.5 cm dik en komt dus precies in het midden van de paal. Boor in het midden van een gat van 25 mm dik met een vlinderboor 25 x 152 mm, deze vindt u onder ons complete aanbod vlinderboren.

Instortankers U-en L vorm

Bij Wovar hebben we ook instortankers met U-en L vorm die eenvoudig in beton te zetten zijn. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig thermisch verzinkt staal en daardoor erg sterk. De instortankers zijn er voor 7 x 7, 8 x 8 en 9 x 9 cm houten palen. De paalhouder is eenvoudig aan het hout vast te maken met behulp van zes boorgaten aan de weerszijden van de houder. Twee daarvan staan tegenovergesteld van elkaar voor de bevestiging van een doorgaande bout. Het L-Vorm instortanker heeft maar een ijzeren wang voor montage van houten palen.

Instortanker plaatsen

U plaatst het instortanker simpelweg direct in een gat dat is gevuld met snelbeton. Het snelbeton zorgt ervoor dat het anker al na 15 minuten muurvast zit. Houd er wel rekening mee dat het instortanker dan pas na 2 uur belastbaar is. Doordat dit anker verstelbaar is, kunt u uw paal of staander nog in hoogte verstellen na plaatsing in beton en kunt u altijd uitgaan van een ijzersterke bevestiging.

Het is belangrijk per klus te kijken wat de benodigde fundering gaat worden, met betrekking tot het maximaal draagvermogen. Dit verdient per situatie dus de juiste aandacht. Met een degelijke fundering voorkomt u namelijk eventuele verzakkingen. 

Verstelbaar instortanker met extra pen online bestellen

Koop nu uw verstelbare instortanker, zonder of met pen, van 40 cm voor een voordelige prijs bij Wovar. Bent u op zoek naar een ander soort verankering? Geen zorgen, Wovar levert ook verschillende kolomvoeten, paalhouders gepunt, paalhouders vlak en H- en U-ankers.